Výsvná police na gramofon

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
fallu
Kontaktovat uživatele:

Výsvná police na gramofon

Příspěvek od fallu »

Zdravím,
jelikož jsem nedochůdče v oblasti analogového zvuku, mám na vás, zainteresované jedince dotaz. Potřeboval bych skrýt gramofon (a zesilovač, ale o ten tu teď nejde, ten bude stát na zemi) do niky, abych jej skryl před nenechavými prsty svých ratolestí. Ideálním řešením by bylo dát gramo na výsuvnou polici a při přehrávání ji vysunout ven. Předpokládám použití špičkových výsuvů Blum tandem + s tlumením. Nosnost 30 respektive 50 kg. Otázka - je to špatná varianta? nebo by se to dalo použít, ale zatížit tu polici maximálně?nebo dát na výsuvy tlumící podložky? Předesílám, že zatím neplánuju do gramo nijak investovat, mám upravený NC 452 a Ortofon alpha, a dlouho to tak zůstane. Jsem milovníkem gramofonu, obřadů a dobré hudby, ale nemám čas ani peníze hnát se za dokonalým zvukem. Děkuji vám převelice za odpovědi.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Re: Výsvná police na gramofon

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Já to vyřešil tak že jsem dětem řekl že gramofon je nedobitnej hrad a oni ho musí chránit,včetně ostatních komponentů.A chráněj ho i před manželkou s prachovkou v ruce... *2thumbsup*

Tomíček
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomíček »

fallu - přesně takto jsem to měl kdysi na začátku.. Kování Blum z Ikei. Ať jsem dělal, co jsem dělal, celý pojezd se chvěl, kdykoliv někdo kolem (dost hmotné)
skřínky prošel. Došel jsem k názoru, že je to pro gramo naprosto nevhodné. Umístění na kamennou, gumou podloženou desku na téže skřínce o 100% lepší.
A umístění na robustní stojan na pevnou cihlovou zeď lepší o 1000%. Doporučuji, navíc při vhodném umístění je tak i mimo dosah dětí.
Gramofon si to zaslouží...

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Mrkni na police od PRO-JECT .

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Jestli nechceš dělat polici na zeď, tak co místo vysouvání gramofonu ze skříňky udělat horní plochu skříňky odklopnou ;)

fallu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fallu »

Dík za reakce - není to ve skříňce, ale v lavici která tvoří sokl krbu. Tzn, že by výsuv byl kotvenej do dřevěné konstrukce, pokryté SDK, která je pevně spojena s betonovou podlahou a stěnou (plovoučka je dávaná až pak). Odklopnou horní část mám, jenže zrovna nad tímto místem bude jedna regálovka(prostě nejde nikam jinam dát) a neustále uhýbat s bednou při přehazování desek, se mi nechce, a typl bych že to není ani moc vhodný. Tak jsem si říkal, že ten výsuv s kamenou deskou by mohl fungovat. Zděnou příčku stejně nemám, je to dřevostavba :) . A příčka na kterou by se to dalo pověsit je opravdu hodně "lehká". Tak to asi prubnu, a když to nebude fungovat, tak to holt dám natvrdo.

Odpovědět