Závada Okki Nokki

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
martin110r
Kontaktovat uživatele:

Závada Okki Nokki

Příspěvek od martin110r »

Už je to nejaký čas čo vlastním práčku Okki Nokki. Začína mi pekne piť krv.

Prvý kus sa mi pokazil hneď v priebehu čistenia prvej LP. Ani ju nedokončil. Spálil sa motor vysávača. Iba to rachotilo, smrdelo, iskrilo. Okamžite letela práčka tam odkiaľ prišla. Reklamáciu uznali a poslali mi úplne druhý kus - pred odoslaním prvej práčky som si odfotil sériové čísla. Druhá prišla s inými.

Následne som práčku bez problémov užíval až dodnes čo sú necelé 3 roky. Slúžila dobre. Môžem povedať, že aj platne dokázala pekne vyprať. Bolo poznať že je zvuk lepší. Včera si tak periem platne a po dokončení sa chystám vyliať z nádržky čistiacu kvapalinu. Vytiahnem z práčky výpustnú hadicu a....hadica v jednom mieste predratá. Všetka čistiaca tekutina samozrejme vytiekla dovnútra práčky. Hadica sa zrejme predrala o niečo rotujúce - buď o motor ktorý otáča LP, alebo o motor z vysávača.

Schválne som vytiahol zo skrine návod, či je poškodenie moja chyba. V návode sa nič nepíše o tom, že by mala byť hadica v priebehu používania vytiahnutá z práčky. Píše sa že sa hadica vyťahuje z práčky až keď sa ide vypúšťať voda. Čiže nikde žiadne upozornenie aby sa práčka nepoužívala keď je hadica vnútri práčky. Takže defacto, používal som práčku v súlade s návodom.

Je to dosť na mašlu. Reklamáciu mi samozrejme neuznajú, keďže záruka skončila 15.3.2014. Tá práčka ma aj so všetkým príslušenstvom (plexi kryt, čistiace "ramená") stála cca 520€. Takže je zarážajúce že za tú cenu vydržala ani nie 3 roky. Hlavne že sa všade chvália že je ručne montovaná v Nemecku. Ak sú takto "kvalitne" vyrobené aj nemecké autá, v tom prípade som rád že mám Francúza.

No dosť emócií. Rád by som to teraz nejako opravil. Do "autorizovaného" servisu sa mi to dávať nechce. Pretože zaplatím si kuriéra tam, kuriéra späť + opravu práčky. A verím tomu že 100 € vyletí z účtu ani nebudem vedieť ako. To je aj dosť veľa za výmenu jednej hadičky za pár centov. Nemáte niekto skúsenosť ako sa táto práčka rozoberá? Pod tanierom je jeden imbus, ktorý drží tanier na oske motorčeka. Ten som vymontoval, tanier odstránil. Povolil som všetky šroby ktoré som videl no potvora ten vrchný hliníkový kryt drží ďalej. Takže neviem ako ďalej. Nerozoberali ste to dakto dakedy?

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Re: Závada Okki Nokki

Příspěvek od S499_1023 »

Ja by som to teda NAJPRV riešil s výrobcom - čo ak ti uzná Kulanz?

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Ja by som to teda NAJPRV riešil s výrobcom - čo ak ti uzná Kulanz?

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Já mám tuhle - Obrázek a tam odšorubuje dno a máš to jak na talíři.

martin110r
Kontaktovat uživatele:

Ja mám tento typ práčky - Obrázek

Je to prakticky to isté. Vo vnútri nožičiek mám šrobky, takže vypadá to tak, že sa do toho naozaj lezie cez dno. Ďakujem krásne za radu. Cez víkend to určite vyskúšam, nakoľko práčku nemám doma v paneláku. Ešte raz vďaka.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

A dno se sundat nedá?

martin110r
Kontaktovat uživatele:

Určite to vyskúšam. Práčku momentálne nemám u seba v paneláku ale na chalupe kam chodím na víkend. Takže až v sobotu sa tomu povenujem. Ale mohlo by sa dať demontovať. Vnútri nožičiek sú šrobky takže po ich povolení by to mohlo ísť.

martin110r
Kontaktovat uživatele:

Tak som sa do toho dnes pustil. Ďakujem za radu, naozaj sa do práčky lezie cez dno. Po demontáži dna mi bolo jasné že vrchom by som sa do práčky nedostal, ako som pôvodne plánoval. To bolo celé utesnené akýmsi lepidlom (pripadalo mi že to je lepidlo z tavnej pištole).

Asi dve hodiny som odstraňoval ten maras vnútri práčky. Vnútro práčky celé mokré, dve šrobky hrdzavé, tlmiaca hmota vnútri práčky celá nasiaknutá vodou a krycí POZINKOVANÝ plech vysávača zľahka chytený hrdzou.

Takže všetko vyutierať dosucha a potom sušenie fénom. Na tú hrdzu som už nemal náladu. Na "funkci rostlináře" to nemá žiadny vplyv.

Príčinou predratia hadice bolo zrejme používanie práčky so zasunutou hadicou. Zmotala sa tak nešťastne že ju rozrezali lopatky vysávačového motora. Tak som ju len skrátil a už ju budem nechávať stále von aby sa do budúcna zabránilo dalšiemu nechcenému nasatiu hadice vysávačom.

slavo75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slavo75 »

A nebolo by k dispozícii zopár fotiek? Nezdokumentoval si ten proces rozobratia práčky? Vlastním tiež okki nokki a celkom by ma zaujímalo, ako to vyzerá vo vnútri...

martin110r
Kontaktovat uživatele:

Vlastné fotky síce nemám, no nejakú sú na internete. Vnútri to vyzerá asi takto:
http://i62.servimg.com/u/f62/15/42/02/21/0510.jpg
http://www.djpro.ru/modules/shop/photog ... aning6.jpg

Odpovědět