Zajímaly by mě zkušenosti ostatních majitelů gramofonu Pro-Ject 6 PerspeX. Po několika týdnech provozu nového přístroje jsem nespokojen se dvěma závadami:
1) Gumový řemínek již po krátké době doslova vyleptal po obvodu talíře ošklivě vyhlížející pruh.
2) Závěs sklopného víka je neuvěřitelně amatérsky řešen: umělohmotné pružné panty, připevněné k základně obyčejnými vruty, již po několika týdnech skřípají, víko zadrhává a ani povolováním/utahováním vrutů nelze nastavit plynulý pohyb víka s možností aretace ve zvednuté poloze. Dokonce se mi stalo, že při pokusu o zvednutí víka po přehrání desky raménko nadskočilo a přenoska za 20 tisíc Kč skončila na středu desky.
Jaké jsou Vaše zkušenosti?
Zkušenosti s Pro-Ject 6 PerspeX
Re: Zkušenosti s Pro-Ject 6 PerspeX
Pro doplnění obrázku o kvalitě zmiňovaného gramofonu Pro-Ject 6 PerspeX: dneska vypadl z raménka magnet, který má přichycovat raménko na odkládací stojánek. Neví někdo, jakým způsobem má být ten magnet v raménku zajištěn? Nechce se mi téměř nový gramofon posílat do servisu (riskovat další poškození.....).
Díky za radu. Měl jsem původně dojem, že se jedná o delší vysunovací váleček, protože když jsem vracel raménko na držák, tak se mi zdálo, že se ten magnet z raménka povysunul a došlo k přímému kontaktu s kovovou podložkou. Po zvednutí raménka mi připadalo, že se ten magnet zasunul zpět do raménka. K mému překvapení jsem však nalezl jen asi 1,5 mm dlouhý váleček, který vypadl z raménka.
Dnes jsem obdržel zprávu prostřednictvím distributora gramofonů Pro-Ject, že problém s vyleptaným pruhem na obvodu talíře gramofonu Perspex již byl ve výrobě mezitím vyřešen používáním jiného druhu laku. Rovněž musím zmínit pozitivní návrh řešení mé reklamace ze strany distributora a výrobce.
Zde je podrobný test včetně měření ( PDF přes 10 MB)
http://www.sumikoaudio.net/project/awar ... N_9-08.pdf
http://www.sumikoaudio.net/project/awar ... N_9-08.pdf