Digi transport se symetrickým výstupem

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
jarda-hifista
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Digi transport se symetrickým výstupem

Příspěvek od jarda-hifista »

Jasně, máš pravdu, nedošlo mě to.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

tesarpa píše:
30 pro 2020 10:02
To už bych si to raději poskládal z těchto komponent https://www.pi2design.com/store/c1/Feat ... ducts.html + k tomu Rpi + 7" displej. Softwarově naprosto univerzální s jistotou, že mám na výběr nejméně 4 systémy, které tam můžu dát. Dálkové ovládání je nicméně tvořeno mobilní aplikací nebo webovým prohlížečem. Existují i fyzické DO, ale může tam být poněkud složitější instalace podle toho, jaký systém je nainstalován.
Výborné riešenie, ale aké informácie o hudbe ten displej dokáže zobraziť? A nie je to vlastne celé akože "digi streamer" ovladaný mobilom? Resp. ak sa použije web browser, nie je to potom len miniPC s digi vystupom?

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Např. to může vypadat takhle:
http://archimago.blogspot.com/2020/08/d ... eamer.html

Jasně, že to je jen transport, resp. jak píšeš digi streamer. A co by to mělo jiného být, vždyť to je právě ono.

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

tesarpa píše:
30 pro 2020 10:02
To už bych si to raději poskládal z těchto komponent https://www.pi2design.com/store/c1/Feat ... ducts.html + k tomu Rpi + 7" displej. Softwarově naprosto univerzální s jistotou, že mám na výběr nejméně 4 systémy, které tam můžu dát. Dálkové ovládání je nicméně tvořeno mobilní aplikací nebo webovým prohlížečem. Existují i fyzické DO, ale může tam být poněkud složitější instalace podle toho, jaký systém je nainstalován.
Veľmi zaujímavé riešenie, díky za nápad. Bolo by možné ísť z RPi USB-A výstupu do vstupu USB-B na klasickom externom DAC prevodníku? Niekde som čítal, že USB výstup z RPi neponúka taký kvalitný zvuk ako výstup SPDIF z HifiBerry či ešte lepšie Allo DigiOne.

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Jasně, je to technicky možné i bez rozšiřující desky. Sám to používám u Benchmark DAC3, kde jsem zkoušel rozdíly mezi Allo DigiOne a RPi USB přímo a v u tohoto konkrétního převodníku jsem neslyšel vůbec žádný rozdíl ve zvuku. Takže myslím záleží na tom, jak dobře má DAC udělaný USB vstup. Protože třeba u Audio-GD DAC19 byl rozdíl citelný ve prospěch SPDIF / Allo DigiOne. Benchmark sám na webu uvádí, ať jeho majitelé neutrácí za USB kabely, síťové kabely, pračky proudu apod., že to nebude mít žádný přínos - a u jejich výrobku se mi to skutečně potvrdilo.

Odpovědět