Jak nejlépe propojit ntb s intg. zesilovačem, který má DAC?

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Uživatelský avatar
pompo
Příspěvky: 781
Registrován: 06 dub 2010 19:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak nejlépe propojit ntb s intg. zesilovačem, který má DAC?

Příspěvek od pompo »

C. je správně. Asket+vincik *thumbs up*

daitro
Příspěvky: 14
Registrován: 26 pro 2015 17:09
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak nejlépe propojit ntb s intg. zesilovačem, který má DAC?

Příspěvek od daitro »

Děkuji moc za odpovědi :)), konečně se naskytl pořádně čas, to rozlousknout, omlouvám se za pozdní reakci. Pokud ale nezáleží na kvalitě zvukových karet, teoreticky bych nemusel ani kupovat převodník na SPDIF, ale stačil by mi tento kabel s redukcí na 3.5mm jack http://www.videotech.cz/clicktronic-hq- ... 72-p78834/, mám pravdu?

Děkuji za odpovědi.

Uživatelský avatar
jirotel
Příspěvky: 199
Registrován: 13 dub 2014 22:25
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak nejlépe propojit ntb s intg. zesilovačem, který má DAC?

Příspěvek od jirotel »

Jen takovy dotaz, dela se DAC, ktery nahradi zvukovku q.

hřebík
Příspěvky: 804
Registrován: 21 bře 2010 11:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak nejlépe propojit ntb s intg. zesilovačem, který má DAC?

Příspěvek od hřebík »

jirotel píše:Jen takovy dotaz, dela se DAC, ktery nahradi zvukovku q.
Ano, DACy si řada z nás kupuje k počítači právě proto, abychom získali lepší zvuk(ovku)... Takových DACů je dnes celá řada, záleží na tom, jakou zvukovu a funkce chceš nahradit - vícekanál/stereo... a jak ji chceš připojit k počítači - USB, optika, koaxiál atd...

philcol
Příspěvky: 85
Registrován: 26 bře 2015 09:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak nejlépe propojit ntb s intg. zesilovačem, který má DAC?

Příspěvek od philcol »

Jde o to, aby měla i vstup, tedy Anologově-digitální převodník? To je totiž jediný funkční rozdíl mezi zvukovkou a DAC (nehovořím o kvalitativním provedení). Zvukovky mají totiž jak D/A část, tak i A/D část, zatímco DAC má jen tu D/A část.

Uživatelský avatar
jirotel
Příspěvky: 199
Registrován: 13 dub 2014 22:25
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak nejlépe propojit ntb s intg. zesilovačem, který má DAC?

Příspěvek od jirotel »

Mno idealne aby umel jak stereo, tak I multikanal I kdyz ten je hudba budoucnosti.....propojeni USB, mam zenbook s SSD, takze hodne tichej notas....ale vubec netusim po cem se koukat, klidne si vemu bazar, nevadi mi to....

philcol
Příspěvky: 85
Registrován: 26 bře 2015 09:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak nejlépe propojit ntb s intg. zesilovačem, který má DAC?

Příspěvek od philcol »

Není mi jasný, co si od toho DAC slibuješ. K čemu ho budeš dál připojovat? Ke kinu nebo ke stereo sestavě, kterou máš v podpisu? Multikanálových DACů moc není, protože většinou se multikanály streamují přímo do AVR. Jaký máš rozpočet?

Uživatelský avatar
jirotel
Příspěvky: 199
Registrován: 13 dub 2014 22:25
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak nejlépe propojit ntb s intg. zesilovačem, který má DAC?

Příspěvek od jirotel »

Primarne potrebuju, aby to nahradilo zvukovku v ntb, pres USB, pipa dne hdmi, Z 99% stereo, do budoucna chci kino, ale to asi budu resit extra....takze jen stereo, mno za jetej bych se rad dostal cca na 10....pripadne do 10...

philcol
Příspěvky: 85
Registrován: 26 bře 2015 09:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak nejlépe propojit ntb s intg. zesilovačem, který má DAC?

Příspěvek od philcol »

To už je velmi slušný rozpočet. V téhle cenové relaci mi před časem byly doporučovaný DAC Gustard-X10, nyní už dělají verzi X12, jako nejlepší poměr cena/výkon. Je to ale čistokrevná Čína, včetně návrhu.

Uživatelský avatar
jirotel
Příspěvky: 199
Registrován: 13 dub 2014 22:25
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak nejlépe propojit ntb s intg. zesilovačem, který má DAC?

Příspěvek od jirotel »

Mno uprime nez radeji cinu, tak neco jeteho....treba z hifionline bazar, ale nevyznam se v tech typech....nejradeji bych asi zas Rotel :)))))

philcol
Příspěvky: 85
Registrován: 26 bře 2015 09:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak nejlépe propojit ntb s intg. zesilovačem, který má DAC?

Příspěvek od philcol »

To je dost těžký, aktuálně není na bazarech, které znám, moc dobrý výběr v cenové hladině, kterou si stanovil. Mimochodem, požaduješ, aby ten DAC uměl DSD? Nejnovější Rotel ho třeba neumí. V každém případě Ti asi většina doporučí, aby DAC uměl asynchronní připojení.
Jinak docela poučný hodnocení čínkých DAC je zde: http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?p=217044

Uživatelský avatar
LawIAR
Příspěvky: 698
Registrován: 09 kvě 2016 22:15
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak nejlépe propojit ntb s intg. zesilovačem, který má DAC?

Příspěvek od LawIAR »

A čo Google Chromecast Audio? Nefungovalo by to pre tých, ktorí nemajú v NB optiku?

Z chromecastu sa dá pripojiť potom cez optiku do integrovaného zosilňovača (3,5mm jack toslink to toslink). Plus je to o polovicu lacnejšie ako konvertory.


philcol
Příspěvky: 85
Registrován: 26 bře 2015 09:13
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak nejlépe propojit ntb s intg. zesilovačem, který má DAC?

Příspěvek od philcol »

DSD (Direct Stream Digital) je audio formát, který je odlišný oproti klasickému PCM. Odlišnosti a trochu kritický pohled najdeš v tomto článku: http://www.svetaudia.cz/dsd-spasa-nebo- ... rumyslu/66 .

Uživatelský avatar
jirotel
Příspěvky: 199
Registrován: 13 dub 2014 22:25
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak nejlépe propojit ntb s intg. zesilovačem, který má DAC?

Příspěvek od jirotel »

Dekuju, za odkaz, doctu se zda-li je to k necemu, nebo je to spis degradace zvuku...jdu si to precist :)

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti