Jak vypálit Hi-res hudbu (96khz/24bit) na bluray

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
DavidDizzer
Příspěvky: 1
Registrován: 10 bře 2018 19:03
Kontaktovat uživatele:

Jak vypálit Hi-res hudbu (96khz/24bit) na bluray

Příspěvek od DavidDizzer »

Dobrý den.
Měl bych takový dotaz. Týká se to napůl lidí rozumící počítačům a zároveň hudbě a formátům hudby jako SACD, DVD-audio, CD-audio a podobně.
Z nejmenovaného zdroje jsem pomocí torrentu sehnal již několik Hi-res velmi kvalitních nahrávek, na které si potrpím. (hudba s 96khz/24bit) a podobně. Tyto nahrávky byly staženy buď pouze ve formě jednotlivých skladeb (flac, wav), nebo ve formě DVD-audia.
Také někdo ze SACD vytvořil bluray a tímto směrem směřuje i můj dotaz:

Zajímalo by mě, jak vytvořit z jednotlivých wav nahrávek ve vysoké kvalitě bluray (bluray disk s bluray strukturou)? Takto jsem totiž stáhnul spoustu nahrávek, které do formátu bluray určitě lze předělat, respektive určitě jde, když jsem je stáhnul pomocí torrentu od uživatele z nejmenovaného zdroje, ale oficiálně v takových formátech samozřejmě nevychází. Dotyčný to jen do tohoto formátu předělal a rád bych si udělal spoustu Hi-res nahrávek rovněž do bluray a vypálil na bluray. Jelikož ale běžný bluray obsahuje právě video a obraz stopu v jednom - většinou ve formátu ,,m2ts", nevím, jak to dotyčný, který to poskytuje na nejmenovaných zdrojích ke stažení, dělají.

Ti, kteří znají bluray, určitě vědí, že jako ostatní disky (DVD, CD, DVD-audio...) mají svou specifickou strukturu složek s různými formáty a to z nich pak dělá plnohodnotný disk.

Takže stažené nahrávky (z té stránky) jsou tedy ve formátu m2ts, zkrátka jako na bluray, jenže jak to vytvořit? A celkově jak vypálit a vytvořit bluray disk právě z hi-res nahrávek? Přidávám několik screenů, jak to myslím, kdyby mi někdo nerozuměl.
Zkrátka bych rád vytvořil bluray disk z wav souborů - jako dotyčný od kterého jsem to stáhnul, ale jak? Nějakým softwarem, který rovnou vytvoří hotový bluray?

Přidávám screeny, jak jsem stáhl například Shania Twain (tohle je uděláno ze SACD) ale to je v podsatě jedno. Když mohu udělat z wavu i DVD-audio, tak mohu udělat i bluray, otázkou je - jak?

Bluray stažený soubor obsahuje tedy složky BDMV a CERTIFICATE. Pokud rozbalím BDMV, jsou tam složky STREAM, PLAYLIST, CLIPINF, BACKUP - no a pokud otevřu ten STREAM, tak ten obsahuje jednotlivé soubory ,,obraz-zvuk" zkrátka jako na bluray. Všechny ty složky samozřejmě obsahují to, co obsahovat mají, jako na bluray disku, jen uvádím příklad, že ve STREAM jsou pak ty jednotlivé soubory jako na bluray disku - obsahující třeba menu s písničkami a pak to důležité ,,00005" - soubor všech hi-res nahrávek ve stereo a ,,00006" všechny nahrávky v multichannel (hi-res - 96/24). No všechny tyto soubory jsou ve formátu, který je právě na bluray, a to zmiňovaný m2ts. Zkrátka vše je totožné se strukutoru bluray, je celkem nepodstatné zmiňovat ostatní, každopádně můj dotaz zní, jak z takových wav souborů a celkově z jakékoliv hudby udělat přesně takto BLURAY disk?
složky.jpg
Díky
BDMV.jpg
STREAM.jpg


progsociety
Příspěvky: 521
Registrován: 09 kvě 2019 22:43
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jak vypálit Hi-res hudbu (96khz/24bit) na bluray

Příspěvek od progsociety »

Neviem, či je to relevantné, kedže ide o DVD, ale mne sa podarilo 24/96 súbory preniesť na klasický DVD nosič pomocou softvéru lplex. Urobí flac/wav, gapless playback, rozlíšenie 16/48 alebo 24/96. Prehrá to každý DVD player ako klasické video s čiernym obrazom s tým, že skladby rozdelí do kapitol ako v klasickom filme. Výhoda je, že netreba zapínať TV, hrá to autoplay a myslím, že kvalita je v pohode, resp. závisí od interného / externého DAC.

https://sourceforge.net/projects/audioplex/
http://audioplex.sourceforge.net/

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti