Kvalitní DA převodník
Re: Kvalitní DA převodník
V současné době mám doma GD Audio R2R 7. Musím říci, že mne překvapil svojí barevností a nasyceností skrze pásma, stejně jako poměrně značnou detailností a mikrodynamikou. Do dokonalosti mu chybí opravdu málo (v režimu NOS) a při dobrém vyladění v celé sestavě opravdu poskytuje zvuk na vynikající úrovni.
Máš tam přímo dovozce Daniela Křečka. Proti záloze myslím nebude problém zapůjčit. Myslím si, že vzhledem k tomu, jak dlouho je na trhu, tak usmlouváš případně pěknou cenu (chystá se nový model). Měl jsem ho několik let a s odstupem času lituji prodeje. Nemá nějak hyper rozlišení a pár drobných chybiček na kráse by se našlo (přes USB cvaknutí relé při změně samplovací frekvence) ale při krmení Aurenderem hrál mooc pěkně ... trošku "golden sound" ... tzn. má typickou zvukovou signaturu, ale mě to sedělo hodně ... rozhodně více jak Meinter/Wadia nebo Audio Research.
Chtěl jsem Audio-Gd taky zmínit, ale nebyl jsem si jistý, zda splní zadání. V popisech DACů píšou, že nepoužívají smd součástky (tuším myslí jen analogové části DACů, nezkoumal jsem víc). Mám jejich DACy založené na PCM1704UK: HE-7 Singularity a Master 7 Singularity a oba mám rád. (Ten druhý tedy asi k prodeji, oba nevyužiju a DACů mám už nějak moc). /// @lubin: Audio-GD teď pro tvůj DAC nabízí nový firmware, ale zdá se, že firmwarů teď zkoušejí víc, na head-fi je kolem toho docela diskuse.lubin píše: ↑23 črc 2018 08:49V současné době mám doma GD Audio R2R 7. Musím říci, že mne překvapil svojí barevností a nasyceností skrze pásma, stejně jako poměrně značnou detailností a mikrodynamikou. Do dokonalosti mu chybí opravdu málo (v režimu NOS) a při dobrém vyladění v celé sestavě opravdu poskytuje zvuk na vynikající úrovni.
Určitě doporučuju Audio Note. Asi rok jsem vlastnil 4.1 upgradovaný skoro na úroveň 5 a hrál opravdu velmi dobře. Ale s lampami už tu někdo narazil, takže nebudu doporučovat další.
Nevím, zda neurazí Chord. Ale Chord Hugo TT 2 a Dave určitě stojí za zvážení. Zejména teď po vydání samostatného Hugo M Scaleru, s jehož přispěním (či v kombinaci s Blu mk.2, pokud i CD přehrávač) se už tak skvělý zvuk může dostat ještě dál.
hřebík. Lampy si stavím sám a stavím i Audio Note v tom mám neomezené možnosti. DAC ale chci polovodičový..
Petanek: Jasně se zálohou není problém. Jen jsem se zeptal jestli to někdo nemá v okolí..
Petanek: Jasně se zálohou není problém. Jen jsem se zeptal jestli to někdo nemá v okolí..
Velmi vyzivna debata na audiosciencereview.com.FS píše: ↑17 črc 2018 14:03Splňuje tohle požadovaná kritéria?
http://www.totaldac.com/principles.htm
Na temu merania totaldac
https://www.audiosciencereview.com/foru ... -dac.8192/
Zase som sa nieco naucil. Pocul som jeden totaldac pred nejakou dobou u znameho.
Skusim sa pozvat a vypocut si este raz, donesiem svoj “dobre merajuci” 110dB SINAD LINN a porovnat.