Přenosný hires přehrávač

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
Uživatelský avatar
overgrounder
Příspěvky: 456
Registrován: 26 říj 2015 11:59
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Přenosný hires přehrávač

Příspěvek od overgrounder »

Zdravím.
Pomalu ale jistě mi odchází moje staricke FiioX1. Otočný ovladač i po updatu FW prostě nefunguje..., prostě život jde dál.
Chtěl bych se poradit s výběrem přehrávače nového. V tuto chvíli mi jde o nějakou základní selekci co do parametrů a funkcí, poté samozřejmě vyzkouším na vlastní uši.
Takže, rád bych v něm měl Tidal, Spotify, aby uměl přehrávat hires+DSD z NASU, aby měl pokud možno velkou paměť nebo možnost paměťové karty. Bylo by fajn, kdyby se dal použít i jako externí převodník a aby utahl i náročnější sluchátka. Nejdůležitější je pro mě samozřejmě kvalitní zvukový výstup i za cenu oběti některé z funkcí. Cena cca 20K.
Koukal jsem na Chord Mojo+Poly, ale trochu mě odrazuje všude deklarované složitost nastavení a ovládání a špatně napsaná aplikace. Navíc pro streaming potřebuje mobil, což asi problém není, ale raději bych měl jen jedno zařízení.
Zkuste když tak někdo hodit nějaký návrh, co nevynechat v hledáčku dle vlastních zkušeností.

FS
Příspěvky: 1296
Registrován: 29 říj 2016 00:30
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Přenosný hires přehrávač

Příspěvek od FS »

Měl jsem Dragonfly, pak jsem se nechal ohromit kvalitou Chord Mojo, pak jsem s tím začal jezdit vlakem a bylo jasné, že ten koncept DAC k mobilu či PC je na cesty naprosto nepoužitelný.
Takže jsem skončil v Audigo a odnesl si po dvouhodinovém testování Astell Kern KANN, což byla nejlevnější věc, která mne po Mojo dokázala uspokojit. Tehdy byl novinkou Astell Kern AK70 II, ale ten se mi nezdál dost dobrý, stejně tak nabídka od Fiio , Basso, Oppo (to nebylo v Audigo).

Ad) KANN: Nemá (aspoň zatím) podporu Spotify

hřebík
Příspěvky: 896
Registrován: 21 bře 2010 11:38
Kontaktovat uživatele:

Re: Přenosný hires přehrávač

Příspěvek od hřebík »

Moje přenosná historie:
Roky jsem používal telefony - Galaxy Note 1-4... Přenosná sluchátka různá, definitivně jsem zakotvil u Shure SE846. Na domácí sestavě ale bylo jasné, že telefony jsou brzda.
Tak jsem koupil Chord Hugo 1 a fakt jsem se snažil nosit ho v brašně, batohu i po kapsách, ale nešlo to, v zásadě mě to kromě velikosti a váhy štvalo ze stejných důvodů jako FS: "koncept DAC k mobilu či PC je na cesty" nepraktický.
Takže jsem koupil telefon LG v20 a ten mi zůstal už i jako hlavní cestovní přehrávač. Používám buď SE846 přímo do V20 nebo s mezičlánkem iFi iEMatch. Praktické je, že mám jen jedno univerzální zařízení (telefon), které stejně nosím všude se sebou, a sluchátka. A hraje to slušně. Synovi jsem pořídil LG V30 a hraje také dobře. Sám vyhlížím v40 či možná už počkám na 50. Různé AK jsem zkoušel, ale nebyl to takový zvukový skok, abych chtěl pořizovat, ani jsem neměl jiný důvod (software, komfort) přikupovat další zařízení. Hlavně nechci nosit další, byť samostatnou krabičku do kapsy/brašny na přenosné audio. Telefony LG v20-30 hrají s SE846 dostatečně slušně, v tel. mám kromě hudby na kartě i Tidal a další aplikace na streaming. Na podzim jsem upgradoval na Hugo 2, když někam jedu na delší dobu, ale jako primární mobilní řešení zůstanou telefony, dokud ty zvukově lepší výrobci nezazdí úplně.

Další mobilní možnost: U postele mám jednoduchou minikrabičku https://www.bluewaveaudio.ca/home-2/?cu ... 8568b84963 , kterou připojuju k TV přes Bluetooth - opět shure SE846 (přes iFi iEMatch) nebo stará Sennheiser HD800, ale poslední dobou už jen starší pár SE846, se kterým se nebojím ani usínat. A hraje to také slušně, na film / hudbu v posteli pozdě v noci slušné. Bluewave Get lze použít samozřejmě i k mobilu, k čemukoli s Bluetooth (APT X HD). Zkoušel jsem tak různá sluchátka a mobily a hrálo to se všemi slušně.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti