Prevod SACD z HDMI

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
jurajc
Kontaktovat uživatele:

Prevod SACD z HDMI

Příspěvek od jurajc »

Dobrý deň, mám UHD prehrávač, ktorý používam na filmy a CD cez optiku. Prehrávač má dva výstupy HDMI. Dozvedel som sa, žeby som cez napríklad takýto adaptér HDMI > S/PDIF: https://www.alza.sk/vention-hdmi-audio- ... 251149.htm mohol počúvať na mojom stero zosilňovači s DAC prevodníkom aj SACD. Je to tak alebo na čo dávať ešte pozor ak by som takýto adaptér kupoval?? Môžem to prepojiť cez druhý HDMI výstup prehrávača??
Otázka ma napadla iba kvôli ešte väčšiemu využitiu "placiek", ktoré sem tam kupujem a SACD by bol iba prínos.

loner
Kontaktovat uživatele:

Re: Prevod SACD z HDMI

Příspěvek od loner »

Nepišete jaký máte přehrávač a zesilovač, proč používat nějaké adaptéry, já bych to propojil RCA kabely.
Otázka je, který převodník je lepší, přehrávač nebo zesilovač.

jurajc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jurajc »

Pardon, mam Primare i35 DAC a prehravac Pioneer UDP LX500. Osobne by som to najradsej prepojil rca kablami ale neviem co je lepsie.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Chyba lávky, SACD médium (pokud nejde o hybrid, tedy i s cd vrstvou) jde přehrávat jen v přístrojích k tomu určených, tedy takových, které obsahují DA převodník s dekodérem. To může být pochopitelně třeba i bd player a v takovém případě tedy nutno použít jeho interní DAC a rca/xlr kabely. Jako čistý transport přístroj použít nelze (tedy zapomeň na externí DAC v zes. - na výběr nemáš). Existují i značky strojů, často velmi drahých, které jsou složené z SACD transportu a DACu zvlášť, ale těch je pomálu a většinou mají své licencované konektory a propojení.
Příkladem dělenců (SaCD transport a DAC zvlášť) budiž značky McIntosh, PS audio nebo dCS.

jurajc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jurajc »

Dik. Takze z vystupu HDMI na blu ray prehravaci cez ten adapter, ktory som vlozil do mojej otazky na zaciatku, optiku nevyvediem do dacu? Len pre istotu sa pytam, pretoze som nieci videl na zahranicnom fore ale translator nefunguje idealne..

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

funkčnost adaptéru "HDMI>Sony-pes Filipes dydžitl interfejs" je v této debatě zcela irelevantní, pokud nemáš dvojici spešl zařízení SACD transport → DA převodník s dekodérem obsahu SACD média...a to nemáš, máš jen UHD/SACD přehrávač a "obyčejný" DAC v Primare zesilovači. Tvůj dacan v zesilovači sice zvládá i formát dsd, ale pochopitelně ne ten zakódovaný na SACD médiu...navíc lze dsd formát do tohoto DACu přivést pouze přes usb - b, optika a koax zvládá jen signál PCM.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

jurajc
Proč se tady tážeš na stejnou věc znovu? Ty to nejsi schopen pochopit? Přece už jsem Ti odpověděl komplexně a napsal, co k tomu potřebuješ.

Bazi 36
To píšeš o vlastních zkušenostech, nebo si cucáš z prstů: Lávka žádnou chybu nemá, jen musíš mít ty správné informace, popř. zkušenosti. Nemusí to být nutně jen po rca/xlr, to by šlo brutálně kvalitou dolů. Samozřejmě to jde i digitálně a dokonce nativně, nebo jako kontejner PCM v DoP, jen musí mít kompatibilní přístroje a to jsem mu již popsal minule dostatečně srozumitelně.

A ano - přes optiku to nepůjde a jistě, do DACu to nenacpe.

Nejde jen o to, který převodník je lepší ( v playeru, či siliči ), jde o ten transport signálu. Pokud to dokáže digitálně a nativně do siliče, tak je to bez ztráty kvality, ale pokud to převede již v playeru, tak ty rca/xlr mu seberou část kvality a to výraznou. Chce to vyzkoušet a ne jen teoretizovat.
Hodně úspěchů.

jurajc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jurajc »

diky Bazi, rozumiem uz ...Oldear, kedy si mi to pisal?? precitam si.... aj tebe dik, nakoniec by ma ta skuska vela nestala

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Oldear píše:
21 kvě 2021 21:24
jurajc
Proč se tady tážeš na stejnou věc znovu? Ty to nejsi schopen pochopit? Přece už jsem Ti odpověděl komplexně a napsal, co k tomu potřebuješ.

Bazi 36
To píšeš o vlastních zkušenostech, nebo si cucáš z prstů: Lávka žádnou chybu nemá, jen musíš mít ty správné informace, popř. zkušenosti. Nemusí to být nutně jen po rca/xlr, to by šlo brutálně kvalitou dolů. Samozřejmě to jde i digitálně a dokonce nativně, nebo jako kontejner PCM v DoP, jen musí mít kompatibilní přístroje a to jsem mu již popsal minule dostatečně srozumitelně.

A ano - přes optiku to nepůjde a jistě, do DACu to nenacpe.

Nejde jen o to, který převodník je lepší ( v playeru, či siliči ), jde o ten transport signálu. Pokud to dokáže digitálně a nativně do siliče, tak je to bez ztráty kvality, ale pokud to převede již v playeru, tak ty rca/xlr mu seberou část kvality a to výraznou. Chce to vyzkoušet a ne jen teoretizovat.
Hodně úspěchů.
Pokud nezvládneš přečíst, popř. pochopit ani můj takto polopaticky napsaný text, tak na mne snad ani nereaguj...pouze papouškuješ to, co jsem napsal před tebou.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Neuvěřitelné! Bazi 36, Tys to nepochopil a to, že do toho pleteš CD vrstvu, dokumentuje, jak seš zcela mimo. Možná rádoby polopaticky, ale zcela mimo. Takže cucáš, nebo ráčíš mít vlastní osobní praktické zkušenosti? Nevypadá to a v tom případě je lepší držet .....

Dodatek
"" Jako čistý transport přístroj použít nelze (tedy zapomeň na externí DAC v zes. - na výběr nemáš). ""
No, právě, že jde, jen Ty o tom nic nevíš. Pro Tvoje info, existuji BDP bez !!! vlastního převodníku ( DACu ) a přesto dokáží na výstupu plný bitperfect, jen musí mít na druhém konci kompatibilní silič, popř. receiver.

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Přesně, co jsem předpokládal, neumíš číst...všichni včetně "neznalce" jurajce to pochopí, jenom ty ne.
Když píšu:
„Jako čistý transport přístroj použít nelze (tedy zapomeň na externí DAC v zes. - na výběr nemáš).”
tak podle tebe mluvím obecně o všech strojích na planetě, anebo odpovídám jurajcovi na jeho konkrétní dotaz s jeho konkrétními přístroji - tedy, že dac v Primare použít nemůže a tudíž nemá ohledně dacanů na výběr? K čemu asi tak tomu chudákovi je informace, že jsou spešl BDP (transporty) a na jejich druhém konci kompaktibilní zesilovače, u kterých tato možnost existuje? A vidíš, přesto všechno jsem tuto záležitost ve svém textu zmínit neopomněl a dostatečně na ni upozornil. Vyjmenoval jsem mu alespoň tři značky audio komponent, které toto umožňují.
Tedy jsi mne opět přesvědčil o tom, že máš buď extrémní nadání na natvrdlost, anebo příspěvky ostatních (konkrétně můj) ani nečteš...prostě si vtrhneš mýrnyx-týrnyx neurvale do debaty, ve které tě do té doby nikdo nepostrádal, okamžitě se tady chopíš moderace a začneš zpochybňovat texty jiných, aniž bys jim věnoval alespoň trochu pozornosti.
Dál se k tvé osobě vyjadřovat nebudu, dnes to za mne v jiném vlákně udělal uživatel pod nickem "milanetti1". Mluvil o tobě velmi, ale opravdu velmi nelichotivě (rozuměj pravdivě), takže je pochopitelné, ale přitom velká škoda, žes dal jeho post vymazat...náramně jsem se při jeho čtení bavil a určitě jsem nebyl sám.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Bazi 36

Zkraťme to. Tvých 10 vteřin již uplynulo a dál není o čem - doufám, že znáš to pořekadlo.

Žádné vyjádření člena milanetti1 jsem nečetl a už vůbec nic jsem nenechal smazat. Je mi to šumák. Byl jsem včera od cca 14 hod. mimo PC.

fb_juraj1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_juraj1 »

strasne sa Vam ospravedlnujem za vas drahocenny cas a bomba rady, nakoniec son to vyriesil tak, ze ked som si pustil CD m. Oldfield Tubular bells III a Queen hits II, tak som ani nevedel ci je vobec mozne aj nieco vylepsit v tak nadhernych nahravkach ako su tieto na CD.....mozno v 5.1 ale pochybujem o kvalite dac-u v AVR oproti "mojmu" v zosiku Primare i35!! cez optiku hraje CD uzasne!!!

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Proč se omlouvat? Většinu rockového obsahu z let sedmdesátých mám na cd a stěžovat si není defacto na co. Naopak, některé rockenrollové záležitosti na mě byly z SACD média příliš jemné...chyběla mi syrovost, byť bylo zřejmě více detailu. Naopak, ten kdo rád klasiku, dostane z SA disku toho adidasu vždycky víc. A navrch - je to jako vždy a všude, záleží na kvalitě nahrávky...od toho se odvíjí vše a pak je často jedno zda jde o LP, cd, sacd či vol’aký ten hires!

fb_juraj1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_juraj1 »

díky Bazi!!

Odpovědět