S.M.S.L. SU-10

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Re: S.M.S.L. SU-10

Příspěvek od Tomáš »

Obrázek

2 okna,to je severní strana,jedno okno obyvák na druhý straně -jih - kde poslouchám a to ještě 200 metrů od tud kopou stanici metra Olbrachtova.
Jediná výhoda je,že je to moje *2thumbsup*

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Vyuzivas v zostave vsetky 3 DAC-y (D90LE, D10bal aj SMSL SU 10) ? Resp ak by si mohol popisat zostavu ako to mas aj s tym Mini DSP zapojene

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

blesk 666 napsal
Vyuzivas v zostave vsetky 3 DAC-y (D90LE, D10bal aj SMSL SU 10) ? Resp ak by si mohol popisat zostavu ako to mas aj s tym Mini DSP zapojene
D10 bal skoro nepoužívám,akorát někdy na měření nebo sluchátka,protože není napojen na DSP

Obrázek
(kliknutím plná velikost)

Vyrobil jsem si takový slučovaž,rozbočovač AES/EBU,mimochodem z výborného švýcarského kablíku Gotham Gat 2,předloni cena asi 50 Kč metr,impedance 110 Ohm,dvojité protiběžné stínění (červená šipka)
Obrázek
no a do DSP to jde buďto z počítače nebo transportu a z DSP do obou Dacanů,takže záleží,jakej DAC zapnu a jakej zvolím vstup na předzesilovači.Ta krabička nahoře je Topping U90,konvektor USB na symetrika,nesymetrika,výborná věc

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Tomas dakujem za popis zapojenia. Takze by ti stacil jeden DAC, ale zas sa ti to bude dobre porovnavat. Popis potom prosim ak budes mat chut rozdiel v zvuku D90LE a SMSL SU10. Ten Gotham poznam, vyrabal sa uz snad desiatky rokov, uz v 90tych rokoch som ho pouzival, niekde ho doma este asi aj mam

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

ten Gotham co mam je este GAC 2V. Aktualny model je GAC 2/1 V2. Pouzival som ho ako balanced analog signal prepojovak

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

to blesk 666
tak ten kablík jsem myslel Gotham Audio Cables GAC-2 AES
pořád se vyrábí
https://www.gotham-cable.ch/de/kabel/sy ... 601GAC2AES
pořád je u nás za pade
https://www.kreatek.cz/gotham-audio-cab ... 2-aes.html

K tomu srovnání topping mi přijde takový hodně rozlišujíci,hlavně středy a výšky,basy tak akorát ,přesný,vyrovnaný,u SMSL mohutná dynamika, bas takový mohutný,skoro mi připadá,že to jde hlouběji než Topping,středovýšky takové uhlazenější,jakoby lampovější,skoro se zdá menší rozlišení,ideální pro dlouhodobý poslech.Oba mají symetrické výstupy 5V (u Toppingu se to dá přepnou na klasické 4 V) ,
u SMSL mám nastaven filtr Fast Linear,to jde frekvence pomalu dolu a nad 20 kHz už nejsou žádné artefakty,u Toppingu něco podobného,jinak u obou DACů nemám nastavený různý vylepšováky typu lampový zvuk,kytarový zvuk,atd,všechno v základním nastavení.

Začal jsem pracovat na chladičích,zakoupil jsem 2 žebrováné,černý elox od fischer elektronik,2 různé velikosti,na topping to už mám doma,nevěděl jsem ,jak to připevnít,při použití teplovodivé pasty bych to musel přišroubovat,hledal jsem na netu,nakonec jsem koupil teplovodivou oboustrannou lepicí pásku,pořád se mi ale nezdála,jako bejvalej grafik DP vím,jak tyhle oboustranky časem vysychají,potom jsem si všiml,že některé počítačové firmy prodávají docela drahé teplovodivé lepidlo AG TermoGlue,potom koukám,že to maj na nějaké Ostravsko-polském webu https://botland.cz/ ,polskou variantu,(nebo padělek ?) za třetinovou cenu
Obrázek
Je to taková bílá lepkavá pasta,návod žádnej,jestli to bude držet kov na kov,nic tak jsem to vyzkoušel,po aplikování zatížil na 24 hodin a ejhle,ono to drží a fungujetak jsem si dnes ještě přiobjednal na SMSL další
Obrázek
Obrázek

Samozřemě,že tím se kvalita zvuku nezlepší,ale elektronice (hlavně kondenzátory) se prodlouží životnost

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Ty to teda mastíš. Pokud jsou v dacanovi kvalitní součástky, měli by vyšší teplotu vydržet. Určitě jsou na ni navržené. Tak akorát kazíš vzhled přístroje.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomáš »

fox napsal
Ty to teda mastíš. Pokud jsou v dacanovi kvalitní součástky, měli by vyšší teplotu vydržet. Určitě jsou na ni navržené. Tak akorát kazíš vzhled přístroje.
no foxi,když máš doma 30 stupňů,tak není co řešit :D a jak jsou nahoře fotky,nejsem sám,kdo to upravuje.
A kde si na to přišel,že by lepší součástky měly být teplotně odolnější ? Proč se do počítačů dávají větráky ?

A někteří slušnější výrobci s tím trochu počítají toto je foto mého zdroje k tomu hudebnímu počítači
Obrázek
Obrázek

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Do počítače se většinou dávají součástky za pár haléřů.
Měl jsem zesilovač ve třídě A, 2x100 wattů. Topil na necelých 70 stupňů. Když jsem ho kupoval měl za sebou už víc jak deset let bezproblémového provozu, protože byl osazený kvalitními součástkami. Později jsem ho prodal, protože spotřebovával 3,5 kilowattů. Bydlím v podkrovním bytě, kde je v létě taky přes 30 stupňů. Když jem zapl zesilovač, měl jsem o saunování postaráno.

BVa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BVa »

2 Tomáš
Ten chladič je len pre tvoj dobrý pocit.. Súčiastka, ktorá sa zohrieva, sa montuje s čo najmenším tepelným prechodovým odporom priamo na chladič, aby bol prestup tepla a chladenie čo najefektívnejšie. V tom DACe sú tie horúce súčiastky niekde na DPS ,vnútri krabice a prestup tepla je iba vzduchom vnútri krabice, čo nie je najlepší vodič tepla. Existuje pojem, ako tepelný odpor. Ten chladič má odhadom cca 3-5st./1Watt, odpor zo súčiastok na krabicu (vedenie tepla vzduchom) bude 50-80st./1Watt. Tie dva odpory sú v sérii. Tak si spočítaj percentuálnu zmenu. Rozdiel v teplote súčastok vnútri bez chladiča a s chladičom bude možno 2-3 stupne, pre životnosť a spoľahlivosť bezvýznamné.. Výrobca vie, čo robí.
Proč se do počítačů dávají větráky ?
Ten vetrák fúka na chladič, hovorí sa tomu nútené chladenie :) . To zmenší tepelný odpor existujúceho chladiča 2-3x. Ide o úsporu hliníka a miesta(rozmery chladiča), ventilátor je malý

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Já bych BVa nepodceňovat. Určitě o tom ví víc než ty.
Ty ten přístroj akorát dukur-vis. Pokud se ti s ním něco stane, už ho nikde nevyreklamuješ.
Kdo chce kam, pomozme mu tam.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

meral si kolko stupnov C mas na povrchu toho D90LE a toho SMSL SU10 bez chladicov? Najlepsie by ich boko dat tak aby si na ne nic nepokladal

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

Tomáši, to že nadměrné zahřívání součástek může zkrátit jejich životnost, nikdo nezpochybňuje.
To co ti napsal BVa, je to, že tvoje "vylepšení" s nalepeným chladičem na krabici nemá na jejich teplotu prakticky žádný vliv.

BVa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BVa »

Krabica už je doku....ná, takže pre zlepšenie chladenia súčiastok vnútri bude najefektívnejšie navrtať do krytu vetracie otvory pre cirkuláciu vzduchu..

Odpovědět