Smysl CD a LP v současnosti.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Smysl CD a LP v současnosti.
Vlastnit fyzický nosič je hlavně o pocitech, o zážitcích spojených s tímto médiem (koncert, podpis v bookletu...)... pokud jde pouze a jen o konzumování hudby, smysl vlastnit nosič fyzicky dle mě není, streamovací služby už dnes hrají velice pěkně a pohodlí kdy ovládáš výběr muziky mobilem nemá chybu
Jenom tak na okraj k těm mantrickým 24 bitům. Když bude nahrávka obsahovat 90% svého času clipping, tak je těch 24 bitů jaksi na prd... Bohužel takto upravených nahrávek je v současnosti většina, protože aby to "hrálo", tak nezbývá nic jiného než to oříznout.
A abych přispěl k tomu smyslu záznamových médií, tak mě třeba napadá taková modelová situace: Miláčku, přibliž svůj telefon k mému, abych ti mohl přes tůtů poslat pár písniček jako dárek k našemu výročí...
A abych přispěl k tomu smyslu záznamových médií, tak mě třeba napadá taková modelová situace: Miláčku, přibliž svůj telefon k mému, abych ti mohl přes tůtů poslat pár písniček jako dárek k našemu výročí...
ahoj...určite zmysel CD aj LP tu je u hocikoho.....osobne mám streamer ale poslednou dobou viacmenej na rádio a úpravu zvuku jak z TV, tak slúži ako prevodník z CD transportu....ale nadraďovať jedno nad druhé (stream vs CD)?? je to ako v materskej škôlke, čo bohužial táto doba doniesla aj medzi dospelých... hm
Nechci zakládat nové vlákno a myslím, že se můj dotaz hodí právě do tohoto - Smysl CD a LP v současnosti.
Na internetu jsou megatuny hudby ke stažení. Ať už legálně (streamovací služby...) nebo nelegálně (torrenty, warezy a pod). Jedná se mi spíše o tu nelegální možnost.
Existuje nějaký jednoduchý způsob, jak zjistit, zda se jedná o "zálohu" originálního hudebního nosiče například do formátu FLAC? Nebo že se jedná o FLAC, který někdo vykouzlil z MP3?
Nedávno jsem na toto téma četl názor člověka, že si to kontroluje v GoldWave. Nemám představu co přesně v něm zjistí. Existuje i jiný software - Audacity, Adobe Audition a další.
P.S. Případné reakce prosím bez hádek a emocí.
Na internetu jsou megatuny hudby ke stažení. Ať už legálně (streamovací služby...) nebo nelegálně (torrenty, warezy a pod). Jedná se mi spíše o tu nelegální možnost.
Existuje nějaký jednoduchý způsob, jak zjistit, zda se jedná o "zálohu" originálního hudebního nosiče například do formátu FLAC? Nebo že se jedná o FLAC, který někdo vykouzlil z MP3?
Nedávno jsem na toto téma četl názor člověka, že si to kontroluje v GoldWave. Nemám představu co přesně v něm zjistí. Existuje i jiný software - Audacity, Adobe Audition a další.
P.S. Případné reakce prosím bez hádek a emocí.
Teoreticky ani 2 originální ripy nemusí být zcela totožné, byť provedené na stejném PC 2x po sobě. Metadata si každý může editovat jak chce. A nakonec, i kdyby nějaký watermark byl u ripu schovaný v datech, nelegálně stažené soubory, které vznikly ripem nějakého média by jej obsahovaly taky .... takže myslím, že to nelze zjistit.
Spektrální analýzou se třeba zjistí, že originál byl vyrobený v CD kvalitě, a prodává se za vyšší ceny jako HiRes (byly takové nějaké aféry na HDtracks). Ale jinak netuším, co by měl ten daný SW dělat ohledně autenticity souboru.
Spektrální analýzou se třeba zjistí, že originál byl vyrobený v CD kvalitě, a prodává se za vyšší ceny jako HiRes (byly takové nějaké aféry na HDtracks). Ale jinak netuším, co by měl ten daný SW dělat ohledně autenticity souboru.
- jarda_k_2005
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ahoj! Mám stejný názor, používal jsem kdysi SW Magix Sequoia, který toho dokázal opravdu dost a nikdy jsem žádnou podobnou funkci v SW neviděl. Občas se mě dostali do ruky nahrávky v Hi-Res, které vypadaly na horním konci spektra podezřele, končily někde kolem 12,5-14kHz a zbytek byly jen nějaké fragmenty kolem cca -60dB. Takže jsem je podezříval, že vznikly z nějakého zdroje převzorkováním. Ale důkaz není. Jrd