Smysl CD a LP v současnosti.

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
hotovyrado
Kontaktovat uživatele:

Re: Smysl CD a LP v současnosti.

Příspěvek od hotovyrado »

Vlastnit fyzický nosič je hlavně o pocitech, o zážitcích spojených s tímto médiem (koncert, podpis v bookletu...)... pokud jde pouze a jen o konzumování hudby, smysl vlastnit nosič fyzicky dle mě není, streamovací služby už dnes hrají velice pěkně a pohodlí kdy ovládáš výběr muziky mobilem nemá chybu

Mracoch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mracoch »

Jenom tak na okraj k těm mantrickým 24 bitům. Když bude nahrávka obsahovat 90% svého času clipping, tak je těch 24 bitů jaksi na prd... Bohužel takto upravených nahrávek je v současnosti většina, protože aby to "hrálo", tak nezbývá nic jiného než to oříznout.
A abych přispěl k tomu smyslu záznamových médií, tak mě třeba napadá taková modelová situace: Miláčku, přibliž svůj telefon k mému, abych ti mohl přes tůtů poslat pár písniček jako dárek k našemu výročí...

jurajc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jurajc »

ahoj...určite zmysel CD aj LP tu je u hocikoho.....osobne mám streamer ale poslednou dobou viacmenej na rádio a úpravu zvuku jak z TV, tak slúži ako prevodník z CD transportu....ale nadraďovať jedno nad druhé (stream vs CD)?? je to ako v materskej škôlke, čo bohužial táto doba doniesla aj medzi dospelých... hm

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Nechci zakládat nové vlákno a myslím, že se můj dotaz hodí právě do tohoto - Smysl CD a LP v současnosti.
Na internetu jsou megatuny hudby ke stažení. Ať už legálně (streamovací služby...) nebo nelegálně (torrenty, warezy a pod). Jedná se mi spíše o tu nelegální možnost.
Existuje nějaký jednoduchý způsob, jak zjistit, zda se jedná o "zálohu" originálního hudebního nosiče například do formátu FLAC? Nebo že se jedná o FLAC, který někdo vykouzlil z MP3?
Nedávno jsem na toto téma četl názor člověka, že si to kontroluje v GoldWave. Nemám představu co přesně v něm zjistí. Existuje i jiný software - Audacity, Adobe Audition a další.
P.S. Případné reakce prosím bez hádek a emocí.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Teoreticky ani 2 originální ripy nemusí být zcela totožné, byť provedené na stejném PC 2x po sobě. Metadata si každý může editovat jak chce. A nakonec, i kdyby nějaký watermark byl u ripu schovaný v datech, nelegálně stažené soubory, které vznikly ripem nějakého média by jej obsahovaly taky .... takže myslím, že to nelze zjistit.

Spektrální analýzou se třeba zjistí, že originál byl vyrobený v CD kvalitě, a prodává se za vyšší ceny jako HiRes (byly takové nějaké aféry na HDtracks). Ale jinak netuším, co by měl ten daný SW dělat ohledně autenticity souboru.

jarda_k_2005
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda_k_2005 »

Ahoj! Mám stejný názor, používal jsem kdysi SW Magix Sequoia, který toho dokázal opravdu dost a nikdy jsem žádnou podobnou funkci v SW neviděl. Občas se mě dostali do ruky nahrávky v Hi-Res, které vypadaly na horním konci spektra podezřele, končily někde kolem 12,5-14kHz a zbytek byly jen nějaké fragmenty kolem cca -60dB. Takže jsem je podezříval, že vznikly z nějakého zdroje převzorkováním. Ale důkaz není. Jrd

Odpovědět