3-pásma Quadral

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Křeček
Kontaktovat uživatele:

3-pásma Quadral

Příspěvek od Křeček »

Rád bych se zeptal, zda někdo nemá osobní zkušenost s těmito zajímavými kompaktními třípásmy od Quadralu :
- Q. Altan
- Q. Tribun
Zejména by mě zajímalo, zda tyto bedny nezkoušeli i velkobednaři z Brna a popř. jak je hodnotí. Děkuji.

Ruprecht
Kontaktovat uživatele:

Re: 3-pásma Quadral

Příspěvek od Ruprecht »

Křeček píše:Rád bych se zeptal, zda někdo nemá osobní zkušenost s těmito zajímavými kompaktními třípásmy od Quadralu :
- Q. Altan
- Q. Tribun
Zejména by mě zajímalo, zda tyto bedny nezkoušeli i velkobednaři z Brna a popř. jak je hodnotí. Děkuji.
Tribuny jsem měl, nic zajímavého jsem na nich neshledal. Porovnání s ničím větším nemám. Pozitivum je špičkové spracování, ale ten zvuk byl takový "únavný", nevím jak to popsat. Mě prostě nesedly...

lazy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lazy »

Ahoj, nemám zkušenost přímo s Tribun nebo Altan, ale doma mi hrají Quadral Wotan. Ty jsou ještě o fous větší a jsem spokojen. Už je to něco mezi sloupovými a stojanovými repro. Z Tebou zmiňovaných bych se asi spíš zaměřil na ty Altany. Nemám moc s čím srovnávat, ale měl jsem před tím Authentic Voice Magic 222 sloupky a ty 20 let starý Quadraly jsou určitě lepší. Připisuji to tomu páskovému výškáči.

Sycak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sycak »

V Brně jsme zkoušeli jen Titan a Vulkan. Ale tu značku mám rád. Jsou velmi solidní. Kvalitou, servisní podporou i přístupem k zákazníkům.

lazy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lazy »

Já su taky z Brna *2thumbsup*
Jen jaksi nejsem členem "takzvané BK"

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Já teď zkouším na vlastní kůži model o jedno nižší, než testovali Brňáci - Montan. Únavný mi snad ani nepřijde, ale vždy záleží na tom s čím a čím se to spojí. A taky verze - např. moje sou MK V, kde se to lámalo, a dnes už jsou MK VII mám pocit. Když ty malé budou levné, což by mohly být, tak bych si rozmyslel, jestli mi to stojí za osobní test. Jinak může fórum leda pomoct najít někoho, kdo je má a umožní poslech.

monte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monte »

Mám Wotany již dobrých čtrnáct let a už bych neměnil. Poslouchám hlavně rock,pop,hard , jsou velmi měkce vyladěny na pravě tuto muziku. Pokud máte rádi hlasitost žádný problém a ani se nezadýchají. Není problém rozehrát veškeré sklo v domě a převracet střeva jako na živém koncertě. Kvalita zvuku je extrémní , zkušební CD zabručelo na 5Hz a výšky zvládají hodně vysoko (páskový, udáváno 45 KHz) já nic už neslyšel, ale můj pes začal zdvíhat uši. Wotany jsou už někde jinde, než běžná spotřeba.

monte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monte »

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkb4 »

zabručelu 5Hz :lol:

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

monte píše:Mám Wotany již dobrých čtrnáct let a už bych neměnil. Poslouchám hlavně rock,pop,hard , jsou velmi měkce vyladěny na pravě tuto muziku. Pokud máte rádi hlasitost žádný problém a ani se nezadýchají. Není problém rozehrát veškeré sklo v domě a převracet střeva jako na živém koncertě. Kvalita zvuku je extrémní , zkušební CD zabručelo na 5Hz a výšky zvládají hodně vysoko (páskový, udáváno 45 KHz) já nic už neslyšel, ale můj pes začal zdvíhat uši. Wotany jsou už někde jinde, než běžná spotřeba.

Jj, bum-cink bedna.

monte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monte »

Připadá mi vaše příspěvky spíše jako posměšné, ale neposlouchám fidli, fidli a Káju, víte Wotany zvládnou vážnou hudbu jen na středový reproduktor a basy bych mohl odpojit. Psal jsem co poslouchám a odborníky ze sklepů nemusím. Každý člověk má jiné vnímání a poslech a zaměření. Jinak mám asi 800 vinylů a 1200 Cd pak je z čeho vybírat a porovnávat. Přenosku Denon 103R z kulatým hrotem broušenou na desky 70 a 80 léta a pak , když pustím třeba Doors- hotel or. 1976 tak zažijete hudební nirvánu.

Obrázek

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Jestli je to na mě, tak uve´d s jakou spotřebkou jsi to porovnával. Já jsem na Amunech začínla (obecně chci říct s Q.). tento model neznám, ale pár modelů z nižších řad jsem slyšel. A (aspoň) pro mé ucho to bylo jak jsem napsal nahoře. ubučené basy a odtržené středy.

trochu jsem zareagoval na tcvoji poznámku, že jsou " trochu jinde, než běžná komerce". Jinak ti přeji, ať se ti dobře poslouchá a Káju nemusím taky, i když X desek od něj se doma taky najde, holt totalitní režim toho v obchodech až tak moc nenabízel.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Existuje docela hodně reproduktorových firem, které mají velkou šířku nabídky. A dokonce bych řekl, že mnoho z nich je na tom řekněme kompromisně u nižších modelových řad. Starší Quadraly z řady Phonologue jsou dnes myslím zajímavé při stávající ceně a u té firmy patřily k tomu nejlepšímu daného období. Stojí za to si je poslechnout. Nikdy jsem o nich neuvažoval, poslechl jsem, zariskoval jsem a kromě výtek mé ženy k velikokosti, barvě atd. (prostě výtek směrem k mým věcem) je to u mě spokojený poslech.

Odpovědět