Ahoj, chtěl bych vás poprosit o radu s výběrem aktivních 2.0 reproduktorů pro poslech hudby do 15 000 Kč (předpokládám že pokud budu chtít co nejlepší kvalitu tak asi bazarové). Vím, že to není moc, ale snad se něco najde. Teď mám Xavian XN 230 + Pioneer A-602 (jsou na prodej), a rád bych něco co bude hrát alespoň stejně kvalitně a nahlas. Kdyby ten výkon byl i větší než u mé sestavy tak bych se vůbec nezlobil.
Rád bych aby měly pěkný design v černé, šedé nebo bílé barvě. Samozřejmě kvalita zvuku hraje větší roli než design, situace je ale taková, že jsem rekonstruoval pokoj a Xaviany se sem teď vůbec nehodí, navíc nemám kam dát zesilovač, jinak mi celkem vyhovovaly.
Plocha je 6,5m x 4m, reproduktory jsou na té kratší straně. Místo koberce je podlaha a odhlučnění ze stěn šlo dolů, takže neočekávám zvukové zázraky, nejde mi ani tolik o přesné a věrné podání, na druhou stranu nechci ani hromadu basů, ale aby zvuk nebyl úplně nudný a byl alespoň trochu vyvážený.
Díky za odpovědi.
Aktivní reproduktory do 15 000 Kč
Re: Aktivní reproduktory do 15 000 Kč
V "holobytu" je asi jediny reseni hrat maximalne potichu, aby se omezil vliv odrazu - takze aktivni "nearfield" monitory jsou asi dobry reseni (presto bych aspon koberec a nejaky - treba snadno odstranitelny - zavesy nebo paravany zvazil. Tohle reseni mne taky zajima, co jsem tak ruzne vycetl doporuceni pro hifi poslech, tak treba znacky Neumann (KH120), Focal, Eve nebo Adam se používají asi nejvíc.
Ale zadna ozdoba bytu to nebude, plus kazda bedna ma svoje napajeni ..
Ale zadna ozdoba bytu to nebude, plus kazda bedna ma svoje napajeni ..
Taky jsem to řešil,krásná nová podlaha(přece ji nebudu hyzdit kobercem),a jak jsem pro něj utíkal,po přehrání pár tónů známé skladby na identickém železe!!! Ale vyřešil jsem to i designově slušně,menší už hotový kobereček doprostřed místnosti,velké kusy podlahy po obvodě jsou vidět,hezké závěsy na plastaky a nutnost zavesit nejake pěkně obrazky na zed. Ozvěna je ta tam a hraje to jako předtím!!!
Díky za tipy, ty Neumann KH120 vypadají pěkně, problém je že stojí 15 tisíc jeden, já bych potřeboval okolo patnácti oba
. Ohledně té akustiky, zkusím se příští víkend poohlédnout po nějakých designových akustických panelech, které bych nalepil na šikminy v pokoji (bydlím v podkroví), pak bych možná nemusel mít ani ty nearfield monitory, ale něco podobného jako mám teď, jenom by byly aktivní. Jen je otázka jak velký ty panely budou mít efekt, ale to nejspíš nijak nezjistím, dokud to nevyzkouším.

Ten nearfield nemusi byt problem - sirka pokoje 4m, odstup od sten cca 1m, takze roztec 2m, to je poslechova vzdalenost, ktera se klidne vejde do rozsahu nearfield bedynek.
Reproduktory právě budou na té druhé straně, takže poslechová vzdálenost by byla cca 4m. To už je asi na nearfield hodně, že?
Možná bych je mohl dát i na druhou stranu, ale jeden by musel být úplně v rohu bez odstupu a druhý uprostřed stěny (místo kytar), tak nevím co je lepší
.
Pro představu, takto vypadá můj pokoj (zatím...ale nic moc už tam asi přibývat nebude):
http://tomasberan218.rajce.idnes.cz/pokoj/
Možná bych je mohl dát i na druhou stranu, ale jeden by musel být úplně v rohu bez odstupu a druhý uprostřed stěny (místo kytar), tak nevím co je lepší

Pro představu, takto vypadá můj pokoj (zatím...ale nic moc už tam asi přibývat nebude):
http://tomasberan218.rajce.idnes.cz/pokoj/