ARS 820

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
woracek
Kontaktovat uživatele:

ARS 820

Příspěvek od woracek »

Takže jsem si zase jednou udělal radost a za dobrý peníz (350kč vč. pošty) na au*ru ulovil ARS 820, nejsou sice v zrovna nejlepším stavu, dýha na mnoha místech opadává, přední desky jsou u obou beden trochu uvolněné a u jedné se dokonce malinko rozjíždí spodek ( když ho přimáčknu zmizí asi 1mm mezírka) i přes to všechno jsem k nim přidělal 2x2,5mm kabel a zapojil. Hned na první dojem mi oproti ARS 9104, které mám už asi rok, přišel zvuk takový živější, byly v něm konečně cítit výšky, zase mi tam ale malinko chybí basy, ale je to všechno asi jen o zvyku.

Chtěl bych se tedy poptat:
1) Řešit uvolněnou přední desku a rozklížení spodku (slepit lepidlem na dřevo a stáhnout svěrkou)?
2) Když jsem tam přidělával kabel, zdálo se mi že by tam mohlo být více tlumící vaty, kolik by jí tam tak cca mělo být, jsem v tomhle směru amatér a nemám přehled
3) Čím nahradit uchycení krycí mřížky, ty patentky co tam byly jsou úplně naprd, oddělat tu mřízku bylo skoro nemožný a dalo mi to takovou dobrou hodinku, než jsem se dostal dovnitř, určitě už to taky někdo řešil.
4) Řešit nějak vyhýbku, případně co rovnou vyměnit, nebo co a jak proměřit, i v tomto ohledu jsem né moc zkušený, mám doma multimetr, nicméně tím kapacitu kondenzátoru nezměřím, koukal jsem po něčem takovém http://www.ebay.com/itm/Transistor-Test ... xyTjNSljrc ale moc se mi to nezdá, má s tím někdo zkušenost? lezou z toho nějaký +-reálný hodnoty ( je vůbec potřeba je znát) ? případně jak jinak rozpoznat špatnou elektrosoučástku na vyhýbce (nebo kdekoli jinde)? určitě už se to tu mnohokrát někde řešilo, jen to prostě nikde nevidím nějak slušně napsaný.

Děkuju za trpělivost a doufám že se najde někdo kdo mi rozumně odpoví (i kdyby jen odkazem někam jinam) :)

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Re: ARS 820

Příspěvek od Woofer »

1.Určitě zalepit a stáhnout .Povrch se dá opravit samolepící plastovou tapetou,předtím pořádně vytmelit odřeniny a přebrousit
2.Když přidáš vaty ubydou ještě víc basy
3 na suchý zip,koupíš v galanterii
4.Tlumivky Tesla jsou na vždyy,krabicové kondenzátory asi taky.Ale jejich změřením nic nepokazíš ;)

woracek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od woracek »

Woofer píše:4.Tlumivky Tesla jsou na vždyy,krabicové kondenzátory asi taky.Ale jejich změřením nic nepokazíš

Děkuji za odpovědi, suchý zip mě vážně nenapadl, ostatní odpovědi jsme očekával, jen v tom bodu 4, já právě nevím jak/čím mám měřit, hledal jsem na netu všude možně ale nějaký rozumný návod/postup/teorii jsem prostě nenašel, pokud o něčem víte, hoďte mi to sem prosím ;)

Dík

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

Ten tester z ebay by se dal použít,jen bacha,měřené kondy se musí vybít(zkratnout před měřením)jinak odejde mikroprocesor.Ty krabičáky jsou svitky z metalizovaného papíru,nevýhoda je 20% tolerance.Jestli chceš výhybku trochu vylepšit,tak vyměň ty krabice za kvalitnější MKT.Ale nejsem si jist zda bude nějaký výrazný posun v kvalitě zvuku
http://www.es-ostrava.cz/index.php?page=prod_01

woracek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od woracek »

Tak po měsíci jsem se dal do toho a začal jsem vyhýbkou, zdálo se mi že bedny bručí, a přičítal to zesilovači nicméně jsem ted zkusil jiné bedny a úplně bez brumu.
Taky se mi už několikrát stalo, že jedna bedna začala po cca hodině provozu hrát dost potichu, a pak to samé dělala zase ta druhá, střídaly se v tom :D
Koukl jsem dovnitř, odletoval z jedné bedny proslulý teslácký "hovňák" a vrazil ho do toho měřáku ( http://aukro.cz/automaticky-tester-mera ... 83571.html ). Čekal bych že mi to ukáže "Capacitor" a nějaké hodnoty, místo toho se objevilo "Resistor" 61Ω, podobnou hodnotu mi ukázal i multimetr, takže je nejspíše úplně kaput, když jsem ho pak podrobněji zkoumal, tak jsem na něm našel jakousi hnědou hmotu podobnou vosku, nevím co to je, je to foliový kondík, takže by tam žádný elektrolyt neměl být.

Teď tedy otázka, čím to nahradit,jako nejlepší- z hlediska dostupnosti se mi jeví koupit toto http://www.ecom.cz/mks4-1uf-15-100v-10- ... 9saXN0Ow== mám to asi 20km od baráku a stejně tam budu muset jet ještě pro něco dalšího...
Zapojím dva paralelně a mám to - s tolerancemi to tedy bude 2uF +-20%, jak moc na té přesnosti záleží, kdyby na tom záleželo dost, tak bych kdyžtak koupil i něco lepšího, kvalitnějšího, přesnějšího a holt zaplatil to poštovné. Jinak co jsem někde četl, tak svitky Wima nejsou vůbec špatné.

Když už jsem to měl rozdělaný tak jsem tam proměřil krabicák Tesla TC 453 MP 4uF+-10 a naměřil jsem hodnoty C od 4,18 do 5,13 uF ESR bylo 0,16 až 0,20 - měřeno 6x, zítra ještě proměřím ty ostatní krabicáky. Když by všechny měly podobné odchylky, má to cenu řešit? Jinak by asi stálo za to vyměnit ty slabounký drátečky ve vyhýbce za něco tlustšího, nebo ne?

Odpovědět