Nerad se vyměšuji do teoretických diskuzí, ale jedno vím jistě. Lepší sérii než byla IRS, firma Infinity určitě neměla.
Možnost slyšet "Pětky" jsem bohužel neměl, zato ale (asi v roce 1988?) model IRS Beta. Byl to zážitek, na který se prostě zapomenout nedá! Hned po prvních tónech zmizel pocit, že človek poslouchá "jen" zvukový záznam! Nevím už, čím to tenkrát krmili, ale zážitek to byl opravdu úžasný.
Něco podobného jsem potom zažil snad už jen u reproduktorů B&W "Nautilus" a předtím ještě u další (dnes už bohužel zapomenuté) značky "IQ".
Jejich "System One" byl, aspoň podle mého názoru, nejméně stejně dobrý jako IRS....a levnější.
(P.S.: tehdejší vývojář firmy IQ, Manfred Diestertich je otcem konceptu SSC (String Suspension Concept), čímž bylo původně myšleno zavěšení jednotlivých reproduktorů uvnitř "beden" v oddělených sekcích, tedy nezávisle na sobě.
Později na bázi této myšlenky vznikla samostatná firma "SSC", která se zabývá eliminací nežádoucích vibrací do audio komponentů na stejném principu.
(To už jsem ale poněkud odbočil od tématu... )
Asi celkem slušné bedny
Re: Asi celkem slušné bedny
Neodbočil. K názvu tematu to sedí
Re: Asi celkem slušné bedny
Ale potom by se tedy mělo přejmenovat na:
Určitě velmi slušné bedny...
Určitě velmi slušné bedny...