Audiophysic TERRA(rhea) SW

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Audiophysic TERRA(rhea) SW

Příspěvek od Lilian »

Ahojte,

Zvazujem kupu tohto SW. Chcem ho ako nahradu za SW velodyne SPL1000R ktory som mal donedavna.

Slubujem si od tohto kusku ,,hlbsie basy,, lepsie splinutie s prednymi repro pri stereu, a snad aj vacsi vykon vzhladom na celkovu konstrukciu oproti tomu velodynu.

Myslite ze napriek veku cca 10- 15r moze tento v tej dobe referencny sub. konkurovat tym dnesnym?
Samozrejme ze ulohu zohrava aj technicky stav, kupa pripada do uvahy len ak nebudu poskodene zavesi, elektricka cast bude overena samotnou funkcnostou.
este dodam ze cena cca 700e.

Dakujem za pripomienky,

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Audiophysic TERRA(rhea) SW

Příspěvek od bh69 »

s velodyne jsi nebyl spokojeny ? v cem, jestli se muzu zeptat ?

a technicky dotaz - v inzeratu k Terra pisi:

Frekvencna charakteristika od 10 Hz-80Hz/-3dB, od 5Hz/-6dB

to mi prijde jako dost nerealne cislo, uz vzhledem k vykonu klasickeho analogoveho zesilovace 300W

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

Ahoj,

no pravdupovediac u toho velodyne mi chybal akoby vacsi objem. Neviem to asi popisat presne, no, nemalo to taku energiu ako som cakal.
Tiez som mal problem ho zladit s repro, stale vicnieval. Ked som ho naladil, nebolo to definitivne. Od nahravky k nahravke sa ta suhra(nesuhra) odlisovala. takties pri kazdej zmene hlasitosti vznikali problemy ze bud bol strateny alebo moc vyrazny. nedalo sa to bez neustaleho prepinania rezimov a upravovanim hlasitosti priamo na SW.
Skusal som vsetky moznosti zapojenia...
Asi tych 10Hz je nerealnych, ale domnievam sa ze napriek analogovemu zosiku s relativne nizsim vykonom to vdaka vacsej ozvucnici a zdvojenemu repru moze byt predsa len o cosi lepsie ako SPL1000.

Tu recenziu som cital, to co tam popisuje je prave to co ocakavam aj ja. Mam repro AP, pocul som uz viacero typov a vzdy mi ten zvuk sedel.Mam doveru v tuto znacku, a kedze tento sub bol referenciou tejto znacky...

Nieje moc ludi co ma skusenost, no pred kupou mam prislub na vypocutie, a zaroven zrovnanie s absolutnou spickou od AP sw MINOS.Na zostave velmi podobnej tej mojej.

Len teda neviem ci v cene okolo 700eur nieje aj nieco ine, a ci ten vek cca 10r nieje uz prilis na SW.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Lilian píše:Tiez som mal problem ho zladit s repro, stale vicnieval. Ked som ho naladil, nebolo to definitivne. Od nahravky k nahravke sa ta suhra(nesuhra) odlisovala. takties pri kazdej zmene hlasitosti vznikali problemy ze bud bol strateny alebo moc vyrazny. nedalo sa to bez neustaleho prepinania rezimov a upravovanim hlasitosti priamo na SW.
dekuju, velmi uzitecne zkusenosti ..

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

No mozno to niekomu pomoze. Ale je to len osobna skusenost, poznam vela ludi ktory beru prave VELODYNE ako nejaku modlu, sam som ho preto kupoval...zial prax bola ina.

Este teda doplnim s cim bol zapojeny:
MARANTZ SR7001, DV7001
HK645, MARANTZ PM15S
CANTON CHRONO 509DC, DYNAUDIO Focus140, JM electra906, AP yara compact2
Stredne zatlmna miestnost 5x5x2,8

Nevravim ze to je zly SW, ale ja som mal spominane problemy pre ktore som ho predal.
No taktiez viem ze ho mozem nahradit uz len niecim takmer referencnym ako napr. AP TERRA.

Preto som dufal ze sa najde niekto so skusenostami aj s objemovo troska vacsimi SW.
Ak sa dostanem k tomu posluchu uvidim nakoniec sam, dam vediet potom.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Lilian píše:Myslite ze napriek veku cca 10- 15r moze tento v tej dobe referencny sub. konkurovat tym dnesnym?
Samozrejme ze ulohu zohrava aj technicky stav, kupa pripada do uvahy len ak nebudu poskodene zavesi, elektricka cast bude overena samotnou funkcnostou.
Zdravím, pokud jde o závěsy, jsou docela snadno opravitelné. Na E-bay jsou k mání sady k opravám, za další jsou firmy i u nás, které se tímto zabývají. I já v tuto chvíli mám v opravě basáky z reproskříní Quadral Vulkan. Pán, který mi je opravuje, umí zrepasovat na reproduktoru snad všechno.

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

Aha, dakujem . na to som akosi pozabudol.
Som sa zacinal zaoberat skor kupov novych repro, v najhorsom pripade. Ale ten repas je asi lepsi napad. U toho bassu by to snad ani nemalo sposobit nejku pocutelnu zmenu oproti originalu :?
Co sa tyka elektroniky tam nemam extra obavi. snad by tam ani nemala byt suciastka ktora sa nebude dat nahradit, kedze to je stary dobry analog.
Myslim ze u digi.zosilnovacoch to je zlozitejsie na opravu, ale to len tak laicky usudzujem. Ked som sa pital ako sa opravuje velodyne, odpoved bola ze sa vyhodi vnutro a objedna sa z ameriky druhe :shock:
Tak uz ostava len ten posluch, a podla evidentneho stavu sa dojednat na cene. aby to s opravou nestalo tolko co novsi model :?

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

Tak a je doma,

Este v stredu som priviezol ten obrovsky kus nabytku. Pri kupe bolo dost casu na pocuvanie aj kontrolu technickeho stavu. Z mojho pohladu vsetko 100%.
(az doma som zaznamenal jemne prechrapcavanie v repro pri pohybe potenciometra hlasitosti, ale to ma nechava kludneho. Az bude cas skusim prestreknut, pripadne prepajkovat kontakty)

Veci ktorych som sa najviac bal su nakoniec uplne ako nove, hlavne repro, mozno uz boli repasovane, ale nevidim ziadne znamky poskodenia.Skrina sama o sebe uplne bez skrabancov. To som este nevidel u tak starej bedne. Naviac tuhost konstrukcie je akoby s betonu, no co dodat, bola to referencia svojho casu.

zvukovi prejav, zatial charakterizujem presne ako je popisany v clanku recenzie od stereophile. Dodam vsak ze okrem frekvencie a hlasitosti som nenastavoval ziadne ine parametre. Umiestnenie je v pravom rohu miestnosti cca 1,5m od prendneho reproduktoru.Celami takmer v rovine.Pripojene CU dvojlinkou 2x3m 2,5mm2 (znacka Jamo, kedze povodny kabel z RG62 bol kratky, pouzil som stare zasoby) na vystup koncoveho stupna recievera paralelne s kablami do front reproduktorov.

Snad pre male porovnanie s SPL1000, u TERRA je ten bas naozaj akysi objemnejsi. Napriek tomu vsak vobec nevicnieva ani v zlozitejsich bas pasazach. Taktiez je obdivuhodne ako sa neprezentuje sam o sebe ale iba doplna hlavne repro- pripominam ze som sa s nadstavovanim este skoro vobec nezaoberal,okrem hlasitosti. Frekvenciu som nastavil na 80Hz, kedze mam regalove repro.
Pokial ide o hudbu tak zatial sa mi ani do ziadneho experimentovania v nastaveniach nechce, staci mi to takto. Uvidime casom.

Pri filmoch je jedna vec ktoru mozno mat za zle. I ked excelentne napomaha dotvarat hlbku zvukoveho pola, obcas sa mi javi az prilis nenapadny. No ako ze ked Stalone spusti riadnu salvu s gulometu, tak to akosi necitit v podlahe a ani nic v izbe berezonuje. A to tu je v polickach toho teda dost.Ani pri 20HZ testovacom signali :? To ten velodyne rozpohyboval polovicu domu, i ked to vzdy dospelo k jednoliatemu hucaniu a dokonca bolo pocut rezonancie celej ozvucnice.
Toto je zatial asi jedine co mi vrta hlavou. Mozno to bude vsak sposobene nastavenim TERRY, ma totiz prisposobenie pre male miestnosti, no uvidime.
Tiez to moze byt aj samotnym zapojenim, matne si spominam ze i ten VELODYNE sa spraval troska inak ked bol pouzity iba ako SW napajany z RCA SW recievera, a ked hral z vistupu Front repro.
Je snad LFE zlozka ochudobnena v domacom kine pokial sa zada v reciveri SW na NON a presmeruje sa to na Front repro s ktorymi hra SW? Ze by tam neboli smerovane vsetky informacie LFE kanala?

Jazzik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jazzik »

Ahoj Lilian,
můžeš po třech měsících poslechu Terry napsat nějaké nové poznatky?
Pokračuje nadšení,či vystřízlivění z SW.Díky.

Lilian
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lilian »

Ahoj,

Troska som vahal s odpovedou. Uz som toho o tomto sube popisal vcelku dost a nechcem sa stale opakovat :?

Najnovsie sa mi do ruk dostal album LED ZEPPELIN, ide o DVD so zaznamom koncertu z ROYAL ALBERT HALL- 1970. nahravka v DTS 5.1.
Zhodou okolnosti som bol na revival skupine z CZ. Boli u nas v jazz klube v Novom Meste nad Vahom. Tento klub ma myslim jedno z najlepsich ozvuceni ake som kedy videl v podobnych kluboch.
LED ZEPPELIN revival CZ boli neskutocne dobry, nenachadzam slova perfekcionizmu na to aby som opisal dojem aky na mna ten koncert spravil.

Pri vlozeni tohoto DVD som bol teda plny ocakavania. Chystal som sa na dlhe laborovanie s roznymi nastaveniami aparaturi a hlavne SW aby zazitok bol co najviac autenticky. Zapol som prehravac, prvu skladbu som troska laboroval s ovladacom volume az som nakoniec zastal asi tak na tristvrte stupnice mojho lacineho recieveru :oops:
Neviem ako by som mohol opisat nejaky zvuk co sa siril z mojej sustavi, bola to jednoducho skvela hudba, plna zivota , s jedinecnou atmosferou koncertu *hura* . Nerusene som na jediny krat bez akehokolvek prerusenia vzhliadol a vypocul cely zaznam o dlzke malo cez 100min.

Na basovej zlozke som nenasiel absolutne nic co by som mohol povazovat za zlu reprodukciu toho co som vnimal na obrazovke. Jednoducho mi vsetko pekne zapadalo do celeho diania. Bol to vskutku skveli zazitok ktory som bez tohto SW zatial nikdy nezazil na svojej zostave.

Mozno by niekto namietal ze zaznam koncertu z 70.rokov nieje zrovna idealna nahravka na nejake testovanie zostavi. No tymto sa ja uz nejaku dobu netrapim, pocuvam vsetko co sa mi paci bez ohladu ako kvalitna nahravka to je ci nieje.

Ista nespokojnost pri sledovani filmou ktoru som obcas postrehol sa po case javi ako menej opodstatnena. Najnovsie pri pozerani Transformerov 3 som si vcelku prisiel na svoje a neviem kam by som sa v podani nizkeho pasma mohol este posunut. Maximalna spokojnost.

Za seba teda znovu a znovu len odporucam kupu velkeho a solidne prevedeneho SW *thumbs up*

Na druhu stranu po mojich skusenostiach zatracujem vsetky nepodarene male a lacine SW ktore sa nam predajcovia snazia natlacit do zostavi. Koho poznam tomu z najvacsim usilim sa snazim takuto kupu vyhovorit.

Pripomeniem azda len tolko, ja nevravim ze len SW TERRA ktory vlastnim je ten naj, to rozhodne nie. Moj nazor je taky, ze kazdy SW v rovnakej dimenzii je jednoducho skvela vec a stoji za to mu dat sancu. *sunglases*

Odpovědět