Zdravím , před časem (asi půl roku ) jsem v pražském EX AUDIU zakoupil - na doporučení kamaráda který je slyšel letos na výstavě v Praze - sloupové reprosoustavy AUDIOSOLUTION RHAPSODY 80 . Jedná se o dvoupásmové repro se dvěma středobasovými měniči . Je to výrobek poměrně méně známé litevské značky , ale i přez to si myslím - že velmi povedený , jak zvukem , tak zpracováním a použitými materiály. Měniče SEAS , výhybka z komponentů Jantzen která je navíc proti rezonancím uzavřena ve speciální dřevěné krabičce vysipané křemičitým pískem - umístěné uvnitř reproskříní , sendvičová konstrukce reproskříně z tří vrstev různých materiálů.
Repro používám k plné spokojenosti se zesilovačem BRYSTON B 14 SST / BRYSTON BP25.
Pokud vás zajímá tak trochu exotická značka ze zemí bývalého východního bloku - doporučuji navštívit studio a poslechnout , popř. se podívat na stránky výrobce : http://www.audiosolutions.lt/ nebo na internetové recenze : http://www.soundstagehifi.com/index.php ... udspeakers
Dle mého názoru a poslechu si určitě tato značka zaslouží pozornost těch , kteří uvažují o změně svých repro.
Zvuk popisovat nebudu , jednak je to posloucháno na určité sestavě a taky v určitém akustickém prostoru , ale pár věcí jsem za svůj hifistický život měl a poslechl a AUDIOSOLUTION RHAPSODY 80 se mi prostě líbí.
AUDIOSOLUTION RHAPSODY 80 - představení modelu značky
AUDIOSOLUTION RHAPSODY 80 - představení modelu značky
2x KRELL EVO 600 ,KRELL EVO222, KRELL EVO505,KEF109MAIDSTONE,BRINKMAN BARDO + KOETSU ROSEWOOD , CANOR TP306 VR+, LUMIN S1 , SHUNYATA DENALI + kabely
-
Raptor
Re: AUDIOSOLUTION RHAPSODY 80 - představení modelu značky
Jo slyšel jsem je v jednom studiu v Německu, tam to měli píchnutí do integráče Marka Levinsona. Prý výrobek z Litvy. Hrálo to celkem slušně, snad to bylo i v rovině, ale chyběly tam spodní frekvence, domnívám se, že k těmto bednám by bylo vhodné pro spodek ještě nějaký sub. Paradoxem je značení rozsahu, na místo -+ dB, označují tzv. "v místnosti" - člověk se pořád učí.
Mimochodem, minulý týden jsem obdržel od svého obchodníka z SRN propagační materiál na novou řadu série B&W 800, která vyjede na trh koncem září a již se berou předobjednávky. Je to cenová kategorie o něco výš, ale deklarované parametry jsou bombastické. Např. nenižší podlahový model z 800 řady pdo označením Bowers & Wilkins 804 D3 dokáže Frequenzgang (±3 dB von der Bezugsachse) 24 Hz bis 28 kHz a 50 - 200W/8 Ohmu výkonu.
Mimochodem, minulý týden jsem obdržel od svého obchodníka z SRN propagační materiál na novou řadu série B&W 800, která vyjede na trh koncem září a již se berou předobjednávky. Je to cenová kategorie o něco výš, ale deklarované parametry jsou bombastické. Např. nenižší podlahový model z 800 řady pdo označením Bowers & Wilkins 804 D3 dokáže Frequenzgang (±3 dB von der Bezugsachse) 24 Hz bis 28 kHz a 50 - 200W/8 Ohmu výkonu.
Taky přemýšlým o nějakém subu , ale nevím jaký bych měl pořídit , kdysi jsem měl MARTIN LOGAN ABYSS a ten byl výborný , a z mladické nerozvážnosti jsem ho prodal , teď mě to mrzí. Ale vzhledem k současnému poněkud omezenému poslechovému prostoru bych volil něco menšího - třeba starší Velodyne , ale nevím......
2x KRELL EVO 600 ,KRELL EVO222, KRELL EVO505,KEF109MAIDSTONE,BRINKMAN BARDO + KOETSU ROSEWOOD , CANOR TP306 VR+, LUMIN S1 , SHUNYATA DENALI + kabely
-
Raptor
Jo to je rozumné, já mám sub podložený i u beden ve vyšší katerii a ve zvuku je znát zcela určitě. S tím výběrem, nebuď unáhlený při výběru se zaměřením na rychlé a levné řešení, raději přispoř a kup kvalitu. Ty levné suby nehrajou, resp. pro film se to dá - to bouchnutí a střelba, tam je to jedno. Na hudbu však né. Vybírej tak, kam Ti reálně jdou v rovině ty bedny, u těch Tvých bych typoval cca 60Hz, k tomu kup suba, který jde od cca 15Hz-150, či 200Hz s tím, že má crossover možnost nastavitelní na těch 60Hz. Pak si sladíš jeho zesílení, tak aby to šlo pokud možno v rovině od cca 20Hz-do co umí výškáče těch beden. Pokud chceš konkrétní vyzkoušený typ, který tady jeden HIFI kolega zrovna prodáva za 40 tis.( nový stojí cca 50 tis. ), tak je to B&W PV1 D.
-
Raptor
Sorry
Prodává jej dokonce za 30 tis.
Prodává jej dokonce za 30 tis.