B&W 684 vs Focal Chorus 716V
B&W 684 vs Focal Chorus 716V
Zdravím,
podařilo se mi koupit postarší, ale plně funkční zesilovač Luxman L530. No a teď k němu hledám bedny. Jelikož mi už moc peněz nezbylo, bedny se musí vměstnat do limitu max 18 tisíc. Chystám se s Luxmanem vyrazit na poslech Xavianů Primmisima a Gran Colonna.
Avšak teď sem objevil B&W 684 a FC 716V ve slevě. U prvních jmenovaných je možnost poslechu, u druhých ne. Proto bych chtěl znát vaše zkušenosti s těmito reprobednami. Poslouchat zatím budu na gramofonu Tesla NC 440, v brzké době přibude nový. (Metal/Rock)
Díky
podařilo se mi koupit postarší, ale plně funkční zesilovač Luxman L530. No a teď k němu hledám bedny. Jelikož mi už moc peněz nezbylo, bedny se musí vměstnat do limitu max 18 tisíc. Chystám se s Luxmanem vyrazit na poslech Xavianů Primmisima a Gran Colonna.
Avšak teď sem objevil B&W 684 a FC 716V ve slevě. U prvních jmenovaných je možnost poslechu, u druhých ne. Proto bych chtěl znát vaše zkušenosti s těmito reprobednami. Poslouchat zatím budu na gramofonu Tesla NC 440, v brzké době přibude nový. (Metal/Rock)
Díky
Re: B&W 684 vs Focal Chorus 716V
A proč vybíráš jen mezi novýma bednama? Za 18 tis už máš slušný secondhand co stál novej klidně 40 tis! Nějaký inzeráty se vyskytují, buď trpělivý a vždy si bedny vyzkoušej s Luxmanem.
No právě ty Focaly jsou z druhý ruky a B&W 684jsou slevněný o 10 tisíc. Oboje nové stojí kolem 25 tisíc, teď přesně nevím. Je nějaká značka, která si sedne právě s Luxmanem?
Luxmani byli často párováni s Quadraly, německý dovozce to v 80. letech doporučoval a v časopisech byli často testovaní právě s Q. Třeba takový Vulkan by byl OK. Ale Luxman si rozumí dobře s kde čím - krmil jsem jím Xavian, teď Aurum Cantus...
tohle bych si šel být tebou poslechnout!
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =24&t=5867
tohle bych si šel být tebou poslechnout!
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =24&t=5867
na metal/rock nevím nevím jestli Xavian bude to pravé ořechové. tady bych sázel spíše na Focal, ale jak píše Vintage. Podívej se na inzeráty z druhé ruky a klidně si i připlať. Budeš pak velmi příjemně překvapený.
Rothaudio
Ano Xavian a metal nejde moc dohromady, teda ani na rock to neni moc dobrý! Já tvrdou muziku moc neposlouchám tak mě to nevadilo...
Ja bych se pohledl po necem jinem z druhe ruky. Nemohu posoudit sladeni s Luxman, ale pred par lety jsem tyto rady Focalu slysel. Osobne se mi v te kategorii libily treba 726S, sly by i 716S, ale ta nova rada V se me nelibila vubec. Kdysi jsem o tom uvazoval na DK. "S" byly takove hodne otevrene a vzdusne. Na rock bych nevolil Xavian, ale neco co ma vetsi stavu. Tolik jen muj osobni nazor.
Díky, zkusím si jít poslechnout ony reprobedny, co mi doporučil Vintage.
Co ty B&W 684? Stojí za něco?
Co ty B&W 684? Stojí za něco?
Ahoj, stav se u mne, můžeš si poslechnout starší Canton Ergo 90, nabízím je za 11.900, původní cena kolem 50tis. Praha 4. 775144295. Vintage je slyšel.
Ahoj, díky za nabídku. Praha je pro mě dost z ruky, jsem z Moravskoslezského kraje. Máš je v tý černý dýze, jak jsi uváděl v inzerátu?xray píše:Ahoj, stav se u mne, můžeš si poslechnout starší Canton Ergo 90, nabízím je za 11.900, původní cena kolem 50tis. Praha 4. 775144295. Vintage je slyšel.
Na rock je to myslím velmi vhodná bedna, úplně jiná filozofie jak ta regálovka na kterou jsem ti dával tip nahoře. Tohle má mohutnější zvuk, s výraznou basovou složkou. za tu cenu je superxray píše:Ahoj, stav se u mne, můžeš si poslechnout starší Canton Ergo 90, nabízím je za 11.900, původní cena kolem 50tis. Praha 4. 775144295. Vintage je slyšel.