B&W Nautilus 803 a 803S

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
nemecpetr
Kontaktovat uživatele:

B&W Nautilus 803 a 803S

Příspěvek od nemecpetr »

Zdravím všechny, kteří klikli na tento název - odkaz.

Mám jednoducou otázku:

Chci si koupit uvedené reproduktory a nemohu se rozhodnout.
Slyšel jsem oboje a zvuk nádherný....

Cena nákupu rozdíl 15000kč. Dražš samozřejmě 803S

Takže prosím za nějaký názor.....

A jaké je vhodné krmení?

Momentálně vlastním receiver Onkyo TXNR905, který disponuje výkonem 7x220W pri 8ohmech
Lze i zapojit na 2x400W pri 8 ohmech a lze i Bi apmingové zapojení 2x 220W

Bude dostačující?

Díky Petr

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: B&W Nautilus 803 a 803S

Příspěvek od Sany »

Nevím zda dobře chápu tvůj dotaz ale ty chceš na recivr Onkyo cca za 20tis zapojovat bedny BW řady 800 která se začíná na 100tis?! *headbang* Takže pokud chceš ty bedny tak se dívej po stereo zesáku zhruba ve stejné ceně nebo trošku nižší a totéž platí o recivru, máš li recivr za 20tis dražší bedny k němu nekupuj.Idealní sestavu získáš je li vše zhruba ve stejné ceně nebo mírně klesající v pořadí nejdražší bedny pak zesák a nakonec cd.Recivry se na stereo nehodí-jsou určeny na domácí kino.

boxer

Příspěvek od boxer »

Všeobecně lze říci,že Bowersy jsou dost hladové bedny,lhostejno,jaké jsou uváděny citlivosti. (zde 90 dB/ 2,83 V/1m).
Pro jejich maximální využití je potřeba dobrej,silnej ale hlavně stabilní zesilovač,páč třeba tyto jdou sice "jen" k 3 ohmům,ale...

U receiverů se dost klame tím,kolikže mají wattů na kanál, a pak se človíček diví,že to pořádně bedny nevybudí. Pak se zjistí,že udávaný výkon (zde)
7 ch x 220 W do 6 ohm (ne 8), (1540 W) je jaksi divný,když vstupní trafo má 500 nebo 600 W.

Nicméně,abych nekřivdil ,tak u tohoto Onkya je to 1000W, váha poctivých 24 kg,tak se dá předpokládat,že by mohl v tom bi-wi tyto bedýnky slušně uhrát. Ale top to nebude.

karol412
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karol412 »

Keď si obidve počul, a urobilo to na teba dojem, skús si spomenúť/zistiť s akým to bolo zosilňovačom a poobzeraj sa po ňom...

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Já bych Ti doporučil neunáhlit se. Pokud chceš utratit balíček hrochů za bedýnky, doporučil bych poslechnout minimálně 6-8 páru a získat tak náhled, jak můžou různé konstrukce a značky hrát. Možná, že Tě něco nadchne i více než tito pašíci.

nemecpetr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nemecpetr »

Zdarvím,

velice děkuji za názor.
Jen pár poznámek k vašim příspěvkům.

Bedny jsem koupil v pondělí 803S v naprosto perfektním stavu v krásné třešni.
Zesilovač plánuji časem koupit samostatný a receiver využívat na domácí kino.
Každopádně u prvního příspěvku od Sanyho. Nevím kde chlapy berete že tento receiver stojí cca 20tis. V době kdy jsem ho kupoval se stále tyto bedny prodávaly za cca 160tis a já receiver koupil za 59000.
Takže si nemyslím že jeho cena a kvalita by byla nedostačující. Ale samozřejmě jak jsem uvedl a i sám vím je integráč nebo předzes a koncák je lepší varianta.

poznámka k Boxerovi
Je tak pravdou že udávané výkony jsou tak troch nadsazené. Každopádně jsem ho zapojil do biampingu a receiver předvedl že i takovto přístroj se namá za co stydět.

Jinak jsem je slyšel hrát na Rotelu a na Classe a pochopitelně classe byl lepší. Ale je zde otázka kolik je člověk ochoten zaplatit za zesik právě od classe ... *palec* *palec* *palec*

Jěště jednou děkuji velice za názory všech zůčasněných...... *palec* *palec*

ron

Příspěvek od ron »

Ono to Onkyo TXNR905 nebude zas také orezávatko..

Obrázek

Štyri trafa (to štvrté je na obrázku skryté pod kabelážou vpravo dole), 14+14 tranzistorov Toshiba (4 na kanál)

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

..v bi-wi bude zvuk zcela srovnatelný nebo i lepší, jak s klasickým zesilovačem. Musel by sis pravděpodobně dost připlatit a je otázkou, zda by to za ten rozdíl opravdu stálo nebo by to byly pouze nuance. Tak, spokojený poslech *thumbs up*

magy1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magy1 »

Neda mi nereagovat ja osobne som fanda BW800rada su to velmi vyborne a podarene repro pre mna osobne je to cislo jedna priestor aky vedia zahrat je fantasticky
detaily a basy je jedna basen pocuvam rock a na tento zaner su ako stvorene hlavne 70-80 roky zlate casy analogu no a na margo toho vedia zahrat len ked ich poriadne
NAKRMITE to znamena ze na 803ky vam nestaciii urcite reseaver v ziadnom pripade nestaci mu ani integrac kvalitny t.j.200w/4ohm to je podla standard no tento standard
ich nerozohra urcite potichu chyba dynamika priestor detailov je pomenej ked hrate nahlas je vsetko skreslene zahuhlane proste nepekne urcite sa najde integrac ktory ich rozohra
ale ten bude v cenovej relaci skody octavia novy pristroj a pochybujem ze ho nabudi toto onkio ja som nakoniec zobral 804 tie nie su take narocne na vykon tie isly ako tak
na integraci
audio nirvana je ale uplne inde to pochopime neskor

Odpovědět