Bi-wiring přínosem?
Bi-wiring přínosem?
Mám staříčka NAD 314 a repro Shan Aztec 230.Momentálně zapojeno normal.Byl by poznat nějaký rozdíl ve zvuku ,kdybych zapojil Bi-wiring?
Re: Bi-wiring přínosem?
já osobně netuším.
známý má shan 540 mkII. a u nich je bi-wiring znát.
určitě bych to ale vyzkoušel.
týden bych hrál přes vypůjčený kabel na bi-wirng a pak to vrátil na ten svůj původní.
pokud bych vnímal rozdíl, koupil bych kvalitní bi-kabel.
vyzkoušej!!
známý má shan 540 mkII. a u nich je bi-wiring znát.
určitě bych to ale vyzkoušel.
týden bych hrál přes vypůjčený kabel na bi-wirng a pak to vrátil na ten svůj původní.
pokud bych vnímal rozdíl, koupil bych kvalitní bi-kabel.
vyzkoušej!!
rozhodne by som to prínosom nazval. Pre predajcu reprokáblov
Bi-Amping už by som videl inak.
Takže..kašlat na to co.... 
Ne, vyzkoušet. Jinak se to nedozvíš. Kabel se dá půjčit...
Někde to vliv má, někde ne.
Bi amping je ale jiná záležitost.
Někde to vliv má, někde ne.
Bi amping je ale jiná záležitost.
Takto "tvrdě" to nuchtalo neber. Vždyť to vyzkoušej, dva kabely máš a tak klidně jednu bednu zkoušej na stejné nahrávce s jedním či dvěma kabely. Jedno který kanál - a poté se rozhodni. Teoreticky by to přínos mít mělo, jde o to jaký. Vím, že se najde tisíc a jeden oponentů, že vyzkoušení jenom na jedné bedně je blbost, ale lepší jedna zkouška než žádná. Když to nevyzkoušíš, zbytek hifi života tě bude hryzat podezření žes měl, a že by to určitě hrálo o třídu lépe.
Nebo k tomu přistup z druhé stránky: Zakup další kabely a uděláš sobě (a jiným radost). Sobě (že to hraje snad lépe), jiným (žes jim dal vydělat přestože to možná nehraje lépe).
Nebo k tomu přistup z druhé stránky: Zakup další kabely a uděláš sobě (a jiným radost). Sobě (že to hraje snad lépe), jiným (žes jim dal vydělat přestože to možná nehraje lépe).
Já se kloním k tomu, že zkoušet na jedné bedně je blbost. Jinak na otázku zda to bude přínosem je těžká odpověď. Někteří výrobci na to rezignovali a vůbec to neumožňují. A nejsou to žádní výrobci z garáže.
Dost bych nesouhlasil = nepoznáš-li přínos na jedné bedně, nemůžeš (logicky) předpokládat že s oběma to bude lepší. To že reprobedna jde zapojit bi-wiring není převážně proto, aby se takto mohla zapojovat, ale proto, aby se mohla zapojovat také bi-amping. Tam to přínos má a mnohdy neoddiskutovatelný. Jiná otázka je proč jeden výrobce ano, druhý ne. K tomu by ale třeba mohl něco říci některý z našich konstruktérů.Mih píše:Já se kloním k tomu, že zkoušet na jedné bedně je blbost. Jinak na otázku zda to bude přínosem je těžká odpověď. Někteří výrobci na to rezignovali a vůbec to neumožňují. A nejsou to žádní výrobci z garáže.
V případě levných kabelů a uvedené kombinace bude zvuk tuším stejný. Osobně bych peníze vložil do koupě lepšího zesilovače než do kabelů. A nebo tu 314 zapojte jako koncák i s pasivní regulací hlasitosti potenciometrem a výsledný zvuk bude mnohonásobně lepší a hned slyšet (až se budete divit jak) než v uvedené kombinaci nejistý biwiring. Osobně vyzkoušeno.
Mýlíš se, nejde o žádnou "rezignaci". Vše záleží na konstrukci výhybky. Např. Dynaudio má ve výhybkách kompenzační obvody společné pro více měničů, takže není možné výhybku rozdělit na samostatné sekce.Mih píše:Někteří výrobci na to rezignovali a vůbec to neumožňují. A nejsou to žádní výrobci z garáže.
Svého času jsem měl Shan E-550 a u nich bylo zapojení Bi-Wiring jednoznačně (IMHO) přínosné.
nepoznám presne konštrukciu výhybky ak ide o B-W alebo B-A. Viem, že v prípade B-A je signál vo výhybke rozdelený na basy a zbytok pásma. V prípade B-W sa to aj tak stretne vo výhybke, takže celý B-W je o h....e. Ak je to vo výhybke riešené inak, tak beriem späť.
MilanTuma :Mohl by jste to trochu vysvětlit,jak to myslíte zapojit jako koncák s pasivní regulací?Díky
Hifistům z vyššího patra se to moc zamlouvat asi nebude, ale jedná se v podstatě o PVK. Potenciometr v krabičce, krabička mající vývody-cinche, 2 vstupní a 2 výstupní cinche ve verzi pro jeden zdroj signálu. Prostě by se přidala jedna krabička k zesilovači, do které by se zapojilo např. CD a z té krabičky vedl signál přímo do svorek MAIN IN na zesilovači. Samozřejmě je možná i varianta s více vstupy, roste však komplikovanost.Podstatou u NADu 314 je vedení signálu mimo předzesilovací stupeň, který způsobuje velkou drsnost signálu a má dle mě i zbytečně velké zesílení.