Po cca 6 letech nová řada Bowers & Wilkins 800. Měl již někdo možnost poslechu v předprodukci, či výstavě? Já bohužel nikoliv a prodávat se budu až od 1. září. Bude to dilema, zda ještě jeden upgrade repro, parametry to má bombastické, ale je potřeba to slyšet. Frekvenční rozsah 13 Hz - 35 kHz, Frekvenční odezva (+/- 3 dB) 15 Hz - 28 kHz, Citlivost (2,83 Vrms, 1 m) 90 dB
Pár postřehů zde: https://www.avforums.com/news/bowers-an ... kers.18958
Bowers & Wilkins 801 D4 - novinka
Re: Bowers & Wilkins 801 D4 - novinka
Jsem celkem zvědav jakým směrem bude nová řada posunutá. Mě osobně řada D3 moc neoslovila. Pro mé uši to je příliš "suchý" projev. Detaily ale mají moc pěkné. Poslouchal jsem ve studiu na monoblocích McIntosh. Je možné že na Áčkovém Accuphase to muže být lepší. Zato řada D2 se mi líbí velice.
Co je hrůza je další nárůst cen. 805 už za 200kkč. Nebo 804 za 320kkč. To budou mít u konkurence těžké. Myslím že většina raději zvolí větší bednu s většími basáky.
Co je hrůza je další nárůst cen. 805 už za 200kkč. Nebo 804 za 320kkč. To budou mít u konkurence těžké. Myslím že většina raději zvolí větší bednu s většími basáky.
Tiež mi D3 vobec nesadla, veľmi sterilne prehrávaná hudba, nejako chýbalo "telo" hudby, hoc basov bolo vcelku dost, ale tiež ukričaných výšok... Tiež počuté na McIntoshi. Uvidíme, čo tieto novinky...
A neustále zvyšovanie ceny, inflácia sa nezdá a majiteľ chce svoje zisky...
A neustále zvyšovanie ceny, inflácia sa nezdá a majiteľ chce svoje zisky...
Za mě D3 v poho, ale mám do toho lehce hrábnuto DGčkem. Sterilita a "ukřičené výšky", to je zřejmě vliv DACu. Jinak výrobce Bowers & Wilkins doporučuje siliče Classé a v tomto zapojení to hrálo v jednom Hifi studiu v Německu super. Trend "ceny nahoru" není jen tady, ale letí to všechno a ještě se to přitvrdí.
Ved toto, ešte že už človek má tu "svoju" finálnu zostavu a je spokojný a už len počúva...
Ten vcelku nezdravý cenový trend u "HighEnd" to vcelku tlačí na okraj a vo výsledku prinesie úbytok si myslím.
Proti tomu idú lacné mobily s mono BT reprákmi, takže oproti dobe spred 20 rokov keď každý chcel a v zásade mal veľké stereo roznej kvality a púšťal CD je to krok naspäť.
Na novinku od BW sa ale teším, keď sa bude dať počuť a som zvedavý, či zmenili trošku zvukový prejav smerom k mojim preferenciám.
Ten vcelku nezdravý cenový trend u "HighEnd" to vcelku tlačí na okraj a vo výsledku prinesie úbytok si myslím.
Proti tomu idú lacné mobily s mono BT reprákmi, takže oproti dobe spred 20 rokov keď každý chcel a v zásade mal veľké stereo roznej kvality a púšťal CD je to krok naspäť.
Na novinku od BW sa ale teším, keď sa bude dať počuť a som zvedavý, či zmenili trošku zvukový prejav smerom k mojim preferenciám.
- Jano hifista
- Kontaktovat uživatele:
Oldear
Presne tak,je to vplyv aj DAC-cu ale aj charakteru zosilovaca a dokonca i kabeláže.Ja mam BW 702 s2 a vobec nemam dojem nejakej sterility ci ukricanych vysok,alebo ze by nemali objem,hutnost apod.i ked som tiez v pociatkoch riesil podobny problem.Ovsem mam k tomu prislusnu elektroniku,velmi sa mi osvedcil streamer Moon 280D,vid.recenzia na hifi-voice.com
BW su skratka narocnejsie na to,co k nim clovek pripojí,nakolko kladu doraz prave v stredo-vyskovom pasme.Dobre je vziat v potaz protiklady....ak mam technickejsie repro tak k nim zaradit nieco maksie,muzikalnejsie apod.
Presne tak,je to vplyv aj DAC-cu ale aj charakteru zosilovaca a dokonca i kabeláže.Ja mam BW 702 s2 a vobec nemam dojem nejakej sterility ci ukricanych vysok,alebo ze by nemali objem,hutnost apod.i ked som tiez v pociatkoch riesil podobny problem.Ovsem mam k tomu prislusnu elektroniku,velmi sa mi osvedcil streamer Moon 280D,vid.recenzia na hifi-voice.com
BW su skratka narocnejsie na to,co k nim clovek pripojí,nakolko kladu doraz prave v stredo-vyskovom pasme.Dobre je vziat v potaz protiklady....ak mam technickejsie repro tak k nim zaradit nieco maksie,muzikalnejsie apod.