Vybírání sestavy je pěkné mortirium, člověk je omezený rozpočtem, navíc jako začátečník hledá, jaký typ zvuku mu bude vyhovovat. Poslouchám hlavně akustické věci v kombinaci s elektronikou, tvrdý rock, či klasiku výjimečně.
Další variantou byla Aurcum Cantus Melody M-103 s Vincent Sv-232 CD 4. Tato sestava mě zaujala velkou dynamikou, detaily, ale zvuk mi přišel místy dost na hranici agrese, v některých nahrávkách jakoby "kovový".
Poslechl jsem si i Akustikony (Budccy) v Olomouci, příjemný až "monitorový" zvuk, zejména basy díky speciální akustice v poslechovce pana Zatloukala. Některé nahrávky mě ale na středech taky trošku zatahaly za uši, navíc se slušným železem jsem nad můj max. rozpočet (80tis)
Pak mě ještě zvukově zaujaly Monitor Audio RS6. Za ty peníze příjmený zvuk, napadlo mě je zkombinovat s CA řady 640, které jsou ještě stále v akci a za ušetřené peníze si nakoupit CD. Ale jejich charakter zvuku je taky trošku "nabroušenější". nejlépe kombinace každého se vším, ale to nejde. Na druhou stranu bude to sestava na dlouho, nechci udělat unáhlené rozhodnutí. proto, jestli máte někdo osobní zkušenost s mou vytipovanými sestavami, budu moc rád za názor.
Díky