BVaudio F 2.2

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
zarkow
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

BVaudio F 2.2

Příspěvek od zarkow »

Zdravím kolegy, jelikož vybírám svou první sestavu, rád bych se zeptal majitelů těchto repro jak jsou s něma spokojeni či nespokojeni. Měl jsem možnost si je u pana Bunty poslechnout spolu s A300SE a celkový projev se mi líbil. Bylo to jemné, čisté, detailní, nic netahalo za uši. Bas mi přišel slušný, žádný břichokopák, ale to od tohoto boxu nemůžu očekávat :-) Jediná věc, která mě leží v hlavě, bylo jakoby úzké vyzařování boxů. když jsem pohl hlavou o 10cm nabok, už jsem byl zvukově "mimo". Přesně ve středu mi ale nepřišlo, že by byl nedostatek prostoru, to vůbec ne. Jaký názor na to mají majitelé nebo kdo měl možnost tuto sestavu slyšet?
Vybírání sestavy je pěkné mortirium, člověk je omezený rozpočtem, navíc jako začátečník hledá, jaký typ zvuku mu bude vyhovovat. Poslouchám hlavně akustické věci v kombinaci s elektronikou, tvrdý rock, či klasiku výjimečně.
Další variantou byla Aurcum Cantus Melody M-103 s Vincent Sv-232 CD 4. Tato sestava mě zaujala velkou dynamikou, detaily, ale zvuk mi přišel místy dost na hranici agrese, v některých nahrávkách jakoby "kovový".
Poslechl jsem si i Akustikony (Budccy) v Olomouci, příjemný až "monitorový" zvuk, zejména basy díky speciální akustice v poslechovce pana Zatloukala. Některé nahrávky mě ale na středech taky trošku zatahaly za uši, navíc se slušným železem jsem nad můj max. rozpočet (80tis)
Pak mě ještě zvukově zaujaly Monitor Audio RS6. Za ty peníze příjmený zvuk, napadlo mě je zkombinovat s CA řady 640, které jsou ještě stále v akci a za ušetřené peníze si nakoupit CD. Ale jejich charakter zvuku je taky trošku "nabroušenější". nejlépe kombinace každého se vším, ale to nejde. Na druhou stranu bude to sestava na dlouho, nechci udělat unáhlené rozhodnutí. proto, jestli máte někdo osobní zkušenost s mou vytipovanými sestavami, budu moc rád za názor.
Díky

Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: BVaudio F 2.2

Příspěvek od Peer »

Některé nahrávky mě ale na středech taky trošku zatahaly za uši,
Budccy hrají velmi dobře. Luděk Zatloukal by repro bednu, která "tahá za uši ve středech" nikdy nepustil. Znám je dobře na nejrůznějších žánrech.
Otázka je, jestli nebyl problém v nahrávce!

zarkow
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: BVaudio F 2.2

Příspěvek od zarkow »

Klidně to může být vlivem nahrávky, vzal jsem si věci co běžně poslouchám a všechno top zvuk nema.... Určitě jsem nemyslel, že by to hrálo špatně, naopak, obvzláště přesnost basů byla impozantní *thumbs up* Moje nováčkovská chyba, že repro této kvality třídí CD....

Odpovědět