BW Nautilus 801-dotaz?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Zdeny
Kontaktovat uživatele:

BW Nautilus 801-dotaz?

Příspěvek od Zdeny »

Koketuji s myšlenkou zrušit 2 současné sestavy a postavit jednu.
Šlo by o nháradu BW Matrix 801mkII za Nautilus 801.

Dotaz zní: má smysl uvažovat o těchto bednch do pokoje 25m2?
Co bych mohl očekávat proti matrix 801mkII?
Pohon by rvořil současný Bryston 4B-SST (nebo Pass X150).

Nějaká jiná alternativa k N801? Na co bych se měl/mohl přípravit po záměně?

Díky, pokud někdo napíše odpověď k věci.

matto
Kontaktovat uživatele:

Re: BW Nautilus 801-dotaz?

Příspěvek od matto »

Zdeny, viem ze mas rad zvuk Dynaudii (Confidence a vyssie). Myslim ze by ti sadol zvuk PMC-EB1i (neutralny, presny, analyticky, detailny), na rozdiel od Confidence vsak vedia zahrat bas. Mozno by ti sadli viac ako Nautilus 801. Az budes mat niekedy cestu cez Bratislavu, stav sa na posluch.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Re: BW Nautilus 801-dotaz?

Příspěvek od pasul »

Je to již déle, co jsme si se Sunesem jeli poslechnout B&W 801N. Nečekal jsem nic zázračného. No prostě klasika. Ostrá bedna s výraznými výškami, které dominují nad zbytkem spektra. Takto to podle mě znají všichni. Bral jsem svůj přehrávač a měli jsme půjčený hybridní stereo konec od Shanlingu z Hifi studia pánský dvůr. Ani jsem nevěděl, že to je hybrid. Takže zvuk na začátku hrozný. Koukali jsme po sobě se Sunesem a říkali si, že toto je přesně to, co jsme čekali. Citlivost mají dost vysokou. Po chvíli se ale ten Shanling zahřál a nepochybně se zvedlo zkreslení jako prase. Ovšem zvukově pánové naprostý masakr. Já jsem tyto bedny ani nikdy moc nevyhledával a nesoustředil se na ně. TOP Nautilusy vždycky katasrofa a říkal jsem si, že pokud takto hraje top model, tak modely pod tím mě už vůbec nezajímají. Ovšem 801 je jednoznačně to nejlepší, co tato firma kdy udělala. Zvuk byl obrovský a neskutečně dynamický. S neskutečným podáním koncertní hlasitosti. Nic se neztrácelo ani nerozpadlo. Do dneška si pamatuji toho Ozzyho. Takto jsem to ještě nikdy neslyšel. Místnost byla hrozná. Holé zdi a nulová zatlumenost. Ale i tak. MASAKR! Já jen a jen doporučuji.

Viděl bych to na nějaký pořádný lampový konec jako Audio Research nebo Conrad Johnson. Nebo to Almarro z pánského dvora. Případně tranzistorový konec a špičkový lampový předek. Tyto bedny mají potenciál jako hrom. A cenovka je v porovnání s případnou konkurencí velice příjemná. Jen to správně sladit a není co řešit. Nevím jak to bude u novějších diamantů na výškách. Ovšem ty N-ka mě dostaly. Vůbec nechápu, proč byla tato bedna 801 v nové sérii vyřazena. Asi malá prodejnost.

Odpovědět