Cambridge Audio Aero 6 - jaké jsou?
Cambridge Audio Aero 6 - jaké jsou?
Dobrý den,
slyšel jste někdo tyto sloupky? Jak hrajou?
Cambridge Audio Aero 6 mi padly do hledáčku kvůli své ceně, papírovým vlastnostem a 5 hvězdičkám na serveru What-Hifi (http://www.whathifi.com/cambridge-audio/aero-6/review).
Bohužel jiné nezávislé informace než na What-hifi jsem na internetu nenalezl.
A tak se obracím zde na fórum, jestli mě a ostatním potenciálním zájemcům zdejší hifisti poskytnou své zkušenosti a dojmy z poslechu těchto beden.
Zajímalo by mě především:
[*]Jaké hudební žánry těmto sloupkům sedí?
[*]Jak přesvědčivý přednes poskytuje středovýškový BMR měnič s porovnáním s klasickým výškáčem?
[*]Jak jsou tyto sloupky náročné na zesilovač? Budou si rozumět s levnějším zesíkem (Například můj Pioneer A30)? Jaký zesilovač by jim byl rovnocenným partnerem?
[*]A ještě jedna poslední otázka: jsou vhodné i do menšího obývacího pokoje - cca 20m2? Nebudou dva basové reproduktory vybuzené na střední hlasitost moc frekvenčně vyčnívat nad zbývající frekvence?
Díky za vaše postřehy.
slyšel jste někdo tyto sloupky? Jak hrajou?
Cambridge Audio Aero 6 mi padly do hledáčku kvůli své ceně, papírovým vlastnostem a 5 hvězdičkám na serveru What-Hifi (http://www.whathifi.com/cambridge-audio/aero-6/review).
Bohužel jiné nezávislé informace než na What-hifi jsem na internetu nenalezl.
A tak se obracím zde na fórum, jestli mě a ostatním potenciálním zájemcům zdejší hifisti poskytnou své zkušenosti a dojmy z poslechu těchto beden.
Zajímalo by mě především:
[*]Jaké hudební žánry těmto sloupkům sedí?
[*]Jak přesvědčivý přednes poskytuje středovýškový BMR měnič s porovnáním s klasickým výškáčem?
[*]Jak jsou tyto sloupky náročné na zesilovač? Budou si rozumět s levnějším zesíkem (Například můj Pioneer A30)? Jaký zesilovač by jim byl rovnocenným partnerem?
[*]A ještě jedna poslední otázka: jsou vhodné i do menšího obývacího pokoje - cca 20m2? Nebudou dva basové reproduktory vybuzené na střední hlasitost moc frekvenčně vyčnívat nad zbývající frekvence?
Díky za vaše postřehy.
Re: Cambridge Audio Aero 6 - jaké jsou?
Nepřeceňoval bych výsledek testu britského výrobku v britském časopise ...
Co třeba Wharfedale Diamond 10.7 ?
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
To je tvá odpověď na otázku Jamesse "Slyšel jste někdo sloupky CA Aero 6? Jak hrajou?"? Hmmm...Jarda69 píše:Co třeba Wharfedale Diamond 10.7 ?

Jamess:
Slyšel jsem je jen ve studiu a ne při mém soustředěném poslechu, tedy spíš letmo. Ale na tenhle můj první dojem hrály typicky britsky - vyrovnaně, rychle, transparentně, ale tak nějak suše, bez šťávy. Spíš informativně než muzikálně. Zesilovač a CD byly Marantz cca nižší střední třídy (PM 7005?).
Detailněji bude muset popsat někdo, kdo s nima má větší zkušenost.
Já mám Aero 2, stejné osazení repro, regály, na stole u pc, 15m2, k tomu střed a reary Min 10, stejný BMR, sub X200, stejný bas repro, rozehráno, jako celek to hraje famózně, možná trochu britsky, ale nejlepší nahrávky přeci míchají britové...,
Tak jestli jsem ti trochu pomohl, ty sloupy by mohly hrát podobně, je potřeba to slyšet, musí se to rozehrát.
Tak jestli jsem ti trochu pomohl, ty sloupy by mohly hrát podobně, je potřeba to slyšet, musí se to rozehrát.
takže:
(*) všechny žánry
(*) velmi přesvědčivý, detailní, transparentní
(*) není problém
(*) optimum, nebude upřednostněno žádné pásmo
(*) všechny žánry
(*) velmi přesvědčivý, detailní, transparentní
(*) není problém
(*) optimum, nebude upřednostněno žádné pásmo
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pozitivní recenze je zde. Je ale třeba brát v potaz, že je to britský časopis píšící o britských bednách.
Jinak citlivé jsou dost i na slabý zesilovač, takže s hlasitostí a dynamikou projevu by neměl být problém. nenašel jsem průběh impedance, takže těžko říct, jak složitou zátěž budou pro zesilovač představovat - tudíž jak se budou s tvým konkrétním zesilovačem chovat zejména na basech.
Na poslední tvou otázku se nedá zodpovědně a pravdivě odpovědět bez poslechu těhle konkrétních beden v akusticky podobné místnosti s tvým zesilovačem.
Jinak citlivé jsou dost i na slabý zesilovač, takže s hlasitostí a dynamikou projevu by neměl být problém. nenašel jsem průběh impedance, takže těžko říct, jak složitou zátěž budou pro zesilovač představovat - tudíž jak se budou s tvým konkrétním zesilovačem chovat zejména na basech.
Na poslední tvou otázku se nedá zodpovědně a pravdivě odpovědět bez poslechu těhle konkrétních beden v akusticky podobné místnosti s tvým zesilovačem.
CA Aero 6 jsou dobré bedny, slyšel jsem je a za ty prachy jsou hodně dobré, což ovšem neznamená že nic lepšího se nedá sehnat.
Proč sis nekopnul do RENOWNa ? věta "Nepřeceňoval bych výsledek testu britského výrobku v britském časopise ..." ti nevadí ?PítrsPraha píše:To je tvá odpověď na otázku Jamesse "Slyšel jste někdo sloupky CA Aero 6? Jak hrajou?"? Hmmm...Jarda69 píše:Co třeba Wharfedale Diamond 10.7 ?.
Jamess:
Slyšel jsem je jen ve studiu a ne při mém soustředěném poslechu, tedy spíš letmo. Ale na tenhle můj první dojem hrály typicky britsky - vyrovnaně, rychle, transparentně, ale tak nějak suše, bez šťávy. Spíš informativně než muzikálně. Zesilovač a CD byly Marantz cca nižší střední třídy (PM 7005?).
Detailněji bude muset popsat někdo, kdo s nima má větší zkušenost.
Podle tebe je to správná odpověď na otázku "Slyšel jste někdo sloupky CA Aero 6? Jak hrajou?" Každý to máme holt jinak.
Ten text je delší. Není tam jenom jedna věta.
Třeba jsem reagoval na větu "Cambridge Audio Aero 6 mi padly do hledáčku kvůli své ceně, papírovým vlastnostem a 5 hvězdičkám na serveru What-Hifi"
Všiml jsem si, že se v delším textu ztrácíš, zkus si to hlídat. Když se vykašleš na manipulace, tak tu ubyde plno zbytečného textu.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jaryne, samozřejmě, že ne, jelikož jeho příspěvek se, na rozdíl od obou tvých v tomhle vlákně, týká CA Aero 6. Renown správně upozornil na případnou nestrannost recenze, ze které Jamess čerpá.Jarda69 píše:Proč sis nekopnul do RENOWNa ? věta "Nepřeceňoval bych výsledek testu britského výrobku v britském časopise ..." ti nevadí ?
Na rozdíl od tvého marného výkřiku, ve kterém chybí jakákoliv souvislost s vláknem, chybí důvod proč by měl právě Jamess se svými preferencemi a sestavou uvažovat o právě WD 10.7 namísto CA Aero 6...
A takový mimózní OT příspěvek zvlášť překvapí od člověka, který ostatní kritizuje za psaní OT příspěvků....(3. odstavec odkazu).
Toliko za mne k Jarynovu OT.
Zase ten problém s delším textem. Zase jsi omylem skočil moje odůvodnění.
Tím odkazem jsi myslel tohle ?
"Nezapomeň zas posílit své zkomírající vědomí sama sebe nějakou osobní invektivou
, jak máš vůči zdejším členům v oblibě."
To jako, že bych tě neměl oslovovat Jaryne ?
Tím odkazem jsi myslel tohle ?
"Nezapomeň zas posílit své zkomírající vědomí sama sebe nějakou osobní invektivou

To jako, že bych tě neměl oslovovat Jaryne ?
jardo, prosim te, jdi uz treba do prace nebo tak neco. to je vecer, v pul treti rano , dopoledne, odpoledne - porad ten tvuj plac a vykriky jak jsou vsichni na tebe skaredy ..... clovece, ani nevim, jestli jsem to napsal do sparvnyho vlakna .... ale ono je to jedno. vedle je to to samy. jarda musi mit posledni slovo
Ještě napiš, že jsem to já, kdo tu někoho pronásleduje, aby mu překrucoval všechno co napíše a podsouval mu, co nenapsal.
Všichni nejsou škaredý. Kdyby mě pan PítrsPraha přestal pronásledovat, tak bych tu měl sotva třetinu příspěvků.
Všichni nejsou škaredý. Kdyby mě pan PítrsPraha přestal pronásledovat, tak bych tu měl sotva třetinu příspěvků.
Jsou to bedny za 400 liber, u nás 21990 kč. Nabízí za ty peníze CA jako obvykle více než konkurence? Můžou ty bedny konkurovat třeba o třídu dražším třeba za 50 tisíc? Jsem v tomto ohledu už trochu skeptik, konkurence je veliká....stejně jsou to repro spíš pro domácí kino ne?
Děkuji všem za postřehy a rady.
Někde během pár minulých týdnů se stalo, že mi párek Aero 6 stojí v obýváku.
Za tu dobu se mi zdá, že se jejich zvuk při rozehrávání vcelku ustálil.
A co o nich, a vlastně o mém celém audio řetězci, mohu napsat?
(Zdrojem signálu je zatím sluchátkový výstup televize Samsung, kterou krmím digi signálem z HDMI. Vhodný DAC zatím hledám. Pak je zařazen integrovaný zesilovač Pioneer A-30 a na kabelech Supra PLY 3/4S jsou přivázaná Aera 6)
Jen předem musím upozornit, že zvuk nemohu porovnat s nějakou referencí - svý starý Tesly jsem vedle Aero 6 ještě nepustil.
1. S mým Pioneer A-30 si Aera 6 rozumí (při pokojové hlasitosti v bytovém domě) nekonfliktně.
2. Během rozehrávání se vcelku hodně měnil charakter basové složky - asi nepřekvapivě.
3. Hrají vcelku vyrovnaně - možná jen basy u některých skladeb jsou trochu více "na uších", než bych očekával.
4. Hrají opravdu hlu-bo-ko. Odkryjí spodní patra skladeb, které jsem před érou Aero 6 ani neznal. V pokoji cca 20 m2 si u některých skladeb radši zacpávám bassreflex vložkou. Díky sloupkům jsem zjistil, že poslech "poctivých" 34 Hz mi je v dané místnůstce poněkud nepříjemný.
4. Basová složka má barvu a je šťavnatá - nemám ale s čím srovnat.
5. Výšek je skoro akorát. Subjektivně bych je čekal trochu výraznější, cinkavější. Když ale připomenu můj současný "DAC"
a přehrávané skladby převážně v MP troskách, asi se není co divit.
Mé dosavadní postřehy berte s rezervou, protože: "Bez odpovídajícího DACu ani Nautilus nebere"
Pak někdy písnu, jak to hraje s DACem, jestli se mi podaří nějaký kousek vybrat.
Někde během pár minulých týdnů se stalo, že mi párek Aero 6 stojí v obýváku.
Za tu dobu se mi zdá, že se jejich zvuk při rozehrávání vcelku ustálil.
A co o nich, a vlastně o mém celém audio řetězci, mohu napsat?
(Zdrojem signálu je zatím sluchátkový výstup televize Samsung, kterou krmím digi signálem z HDMI. Vhodný DAC zatím hledám. Pak je zařazen integrovaný zesilovač Pioneer A-30 a na kabelech Supra PLY 3/4S jsou přivázaná Aera 6)
Jen předem musím upozornit, že zvuk nemohu porovnat s nějakou referencí - svý starý Tesly jsem vedle Aero 6 ještě nepustil.
1. S mým Pioneer A-30 si Aera 6 rozumí (při pokojové hlasitosti v bytovém domě) nekonfliktně.
2. Během rozehrávání se vcelku hodně měnil charakter basové složky - asi nepřekvapivě.
3. Hrají vcelku vyrovnaně - možná jen basy u některých skladeb jsou trochu více "na uších", než bych očekával.
4. Hrají opravdu hlu-bo-ko. Odkryjí spodní patra skladeb, které jsem před érou Aero 6 ani neznal. V pokoji cca 20 m2 si u některých skladeb radši zacpávám bassreflex vložkou. Díky sloupkům jsem zjistil, že poslech "poctivých" 34 Hz mi je v dané místnůstce poněkud nepříjemný.
4. Basová složka má barvu a je šťavnatá - nemám ale s čím srovnat.
5. Výšek je skoro akorát. Subjektivně bych je čekal trochu výraznější, cinkavější. Když ale připomenu můj současný "DAC"

Mé dosavadní postřehy berte s rezervou, protože: "Bez odpovídajícího DACu ani Nautilus nebere"

Pak někdy písnu, jak to hraje s DACem, jestli se mi podaří nějaký kousek vybrat.