Canton Reference 7 DC nebo 5 DC

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
omarisko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Canton Reference 7 DC nebo 5 DC

Příspěvek od omarisko »

Zdravím,
v současné době mám soustavu domácího kina a zvažuji výměnu předních sloupových reprobeden Magnat Vintage 620 za lepší a zaujaly mně Canton Reference 7 DC nebo 5 DC. Rád bych zjistil, že je to dobrá a znatelná obměna nebo že jsou i lepší reprobedny jiné značky (v obdobné cenové relaci). Tyto Cantony se právě dají pořídit za pěknou cenu na www.hifibazar.cz.
AV zesilovač mám značky Denon AVR 1910.
Repro bude užito ze 70 % na domácí kino a z 30 % na rockovou (metalovou) muziku. Central, surroundy a SW mám také značky Magnat.

Děkuji za radu :-)

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Re: Canton Reference 7 DC nebo 5 DC

Příspěvek od fotolaik »

dobra zmena to bude, pokud vymenis i ten Denon 1910 - ten nema sanci tyto Cantony rozehrat
stejne tak centr - ten by mel byt totozny jako hlavni repro - coz je vymena za nejaky Canton ze stejne řady ... canton a magnat ma zcela odlisne menice - bude to asi hodne slyset ... zadni kanaly takovy problem nejsou

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

omarisko
určitě nekupuj k avr 1910 canton reference!
byl bys další v řadě, který "popravil" superbní bedny naprosto nedostatečným zesilovačem.
na Dk jsou canton ref 5,7 rozhodně úžasné bedny. zda k nim seženš i centr z řady reference... toho bych se kapku bál.
potřebují však pořádný zesilovač!
slyšel jsem reference 3.2 s 10-ti kanálem denon poa a1hd a ani zmůskovaně to nehrálo ke kvalitě beden adekvátně.
se sroll... to byla jiná káva!! to byl mazec.
takže 1910 + canton reference = zoufalost, pitomost.
canton reference + pořádný zesík = fenomenální fundament ultimátního DK. centr reference nutnost.

omarisko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od omarisko »

Děkuji za rady. Teď vím že současný zesilovač není slušně řečeno adekvátní :-o A konkrétně jaký zesilovač by byl adekvátní?

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

MF 750k, audionet amp, audionet MAP V, krell s1500, arcam p777, primare a32 ....
osobně bych nechtěl k řadě reference nic, co nedá poctivých 150w/8 na kanál. 200/8 by byl ideál.
řada reference umí být velmi nemilosrdná k "chybám za sebou".

omarisko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od omarisko »

Děkuji za tipy, ale pokud mám zmodernizovat to současné domácí kino, tak budu muset asi koupit méně dobré bedny a lepší, ale cenově dostupný receiver (do 30 tis.), protože na Vámi navrhované receivery (jistě špičkové) nejsem dostatečně finančně kompetentní:-D. I když jsem narazil na receivery Marantz SR 6010 nebo Pioneer SC 1224 K, které by na ty Cantony mohly mít dostatečný výkon a jsou do 30 tis.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

A co takhle AV předzes a koncáky, jeden stereo aby těm bednám dal co potřebují a na efekty další vícekanál, např. takový Classé, co prodává Bartoli?

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

omarisko
osobně myslím, že nejlepšího výsledku dosáhneš snahou o celkovou vyváženost sestavy.
proto tvé "tak budu muset asi koupit méně dobré bedny a lepší, ale cenově dostupný receiver" považuji za skvělé rozhodnutí.
referenční bedny prostě potřebují i ostaní komponenty sestavy z "referenční" úrovně.
jinak takové bedny nikdy "neuslyšíš".
navíc bys k referenční řadě potřeboval i kvalitní filtraci. jinak by ti cantony hrály tzv."lavor".
(osobně jsem to měl na nich možnost vyzkoušet)
a též alespoň tak-nějak řešenou akustiku!

ty černé reference 5 Dc jsou za tu cenu rozhodně výborná koupě. jen to prostě chce k nim ještě koupit i vše ostatní. jinak to nemá vůbec smysl.
zdar a hodně štěstí.
:)

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

red baron
takže základní avr - cinch - drahý stereo konec (který by chtěl krmit po xlr) - referenční bedny?
to mi přijde jako vyhazování peněz za ty referenční bedny a to classé.
po zapojení by možná zjistil, že:
- potřebuje jinou místnost/ akustiku
- potřebuje filtraci
- že to pořád není ono a stálo to hromadu peněz.
- že canton není zvuk který se líbí
-to avr je k tomu zbytku zcela nedostatečné atd....
není to jednoduché. ale peněz v tom jde "utopit" hromada
:-)

omarisko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od omarisko »

Děkuji za rady a podněty. Jsem svým způsobem laik a řešit danou věc dalšími zesilovači či předzesilovači to už je pro mně kapánek složité :roll: Cítím se trochu jak dítě, které přišlo do velkovýrobny cukrovinek a doteď znal jen tři druhy lízátek a teď si má vybrat z nepřeberného množství cukrovinek různých tvarů, velikostí, barev, chutí a obalů *klanimse* . Tak nějak zjišťují jaké nepřeberné množství různých značek ohledně reproduktorů existuje a musím to trošku nastudovat (Heco, JBL, Jamo, Tannoy, PSB, Acoustic Energy,Focal, Dali,Quadral a další a další....) No je to mazec *headbang*
No příští týden si pojedu poslechnout sloupovky Klipsch RP 28 F do poslechovky firmy (www.luxusni-elektronika.cz) a uvidím, zda mě osloví a jestli tam vyberu i vhodný receiver (mají hlavně Yamahy, Denony a Onkyo). Ještě se mrknu po dalších prodejnách s poslechovkou (a s možností splátkového nákupu:-D). Ještě se chci mrknout na den otevřených dveří do firmy AQ- prý mají taky solidní repra.
Klidně na mě hrňte dál potřebné informace *palec*

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Lachim má pravdu v obecné rovině. Sestava by měla být zvukově vyvážená. Myslím, že to tady ale žene dost do maximalismu. Že nějaký zesilovač z beden nedostane absolutně vše, co v nich je, přece automaticky neznamená, že s nimi bude hrát špatně. Když bys ke Cantonům pořešil nějakej bazarovej AV procesor kolem 20 tis. a k němu dal koncák typu zmíněnýho Classé, bylo by to furt ok řešení.

Taky jsem nějaký čas provozoval svý Electry s NADem C375 a hrálo to rozhodně poslouchatelně. Přitom NAD byl šílený underkill. Současnej Parasound je takový rozumný minimum, aby Focaly odhalily všechny svoje přednosti, ale taky z nich nevyždíme všechno.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Pokud AVR od Classé hrají alespoň náznakem jako jejich stereo kousky, tak určitě doporučuji zařadit na seznam poslechu. Jsem zvědavý co řekneš na Klipsche, osobní tip je, že poběžíš rychle pro Canton Reference :).

Rostulda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rostulda »

Taky po těch bednách pokukuji
Jen bych si je prvně chtěl poslechnout .
Zajímal by mě Váš názor,jestli je schopny je dostatečně nakrmit CA Azur 840A+Azur 851N?

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Rostulda
Cambridge Audio takovéto bedny nerozehraje. Není to silný zesilovač.
Zajímala by mě kombinace s Rotelem. Výkonu dost a je zaplatitelný.
Rothaudio

Libor Šulc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor Šulc »

Chce to Cambridge Audio 851W,ten rozehraje tyhle Cantony levou zadní,ale chce to také lineární předek 851E. *palec*

Odpovědět