Pozdravujem nadsencov audia,
po dlhych rokov absentovania hifi zostavy v izbicke som sa na stare kolena rozhodol pre nasledovnu zostavu, ktoru som konečne pred nedavnom doskladal: predne reproduktory Canton Vento Reference 7 DC, subwoofer Canton 1200R, center Canton Chrono 515, zadne reproduktory Canton Chrono 513. Napajane su cez AV receiver Pioneer LX 901 predne ako Bi-Amping. Universal player Pioneer LX 800, vacsinou pocuvam SACD nosice. Predne kable Crystal. A teraz moja otazka nakolko nechcem uz investovat do prepojovacich kablov ktore mam od Audioquest trieda Cinnamon a Mackenzie a dostala sa mi moznosť kupit reproduktorove absorbery GAIA II o ktorych som si dosť prečital a našiel slusne referencie. Problemom tu je, ze predne reproduktory Canton uz maju svoje shock absorbery ktore su nasrubovane k bedni a ku drevenemu podstavcu, ktory ma potom nozicky (medzikus). Viac menej rozmyslam, ze by som drevenu podložku (medzikus) odstranil, vymenil absorbery za GAIA II a reproduktor by stal iba na tychto podlozkach. Medzikus by nebol. Vzduch zo spodneho otvoru by isiel priamo na drevene parkety nie na medzikus. Riesil prosim niekto z Vas uz takyto upgrade ? Kazda rada dobra.
Dakujem za ochotu napisat hoc aj negativa z ktorych s rad poučím. Chcem sa ale dost na max. hranicu potencialu kazdeho komponentu hoc viem, ze zostava je taka dobrá ako jej naslabsi komponent ...
Canton Reference 7 DC vs Gaia II absorbery od Iso Acoustics
Re: Canton Reference 7 DC vs Gaia II absorbery od Iso Acoustics
Co se týká Gaia II, tak za mě super, člověk musí vyzkoušet a pokud není hluchý, tak rozdíl pozná. Co se týká Cantonů, tam Ti nezbyde nic jiného, než experimentovat přesně jak jsi napsal, nic víc Ti asi nikdo neporadí, zkoušet a zkoušet.