EMME Model β

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

EMME Model β

Příspěvek od dadaft »

Obrázek
EMME Model β
další objev v mnou oblíbené sortě beden.

tady recenze z polského High Fidelity magazínu:
http://www.highfidelity.pl/artykuly/0809/emme.html
potvrzuje charakteristické rysy uzavřených trojpásem, dovolím si krátkou citaci:
Emmy mají fantastickou barvu (nástrojů) a taky hrajou dobře při nízkých hlasitostech. scéna je hustá ( :mrgreen: ) a hluboká, což zvuku umožňuje odpoutat se od beden. to je jedna z věcí, za kterou je možné italským konstruktérům dát jedničku s hvězdičkou, a co dokazuje, že záměry konstruktérů se podařilo naplnit. Emmy prostě zmizí. zvuk s nimi není na žádný způsob spojený, ale je mezi nima. všeobecně panuje přesvědčení, že něco takového dokáží jen monitory ... není to pravda. stačí prostě dobře sehrát reproduktory a umístit je do dobrých ozvučnic. ty italské musí být výjimečné, protože bedny jakoby nejsou v místnosti ...
WOJCIECH PACUŁA

ovšem vypadají hrozně, to je fakt. na italy neskutečně odfláklý vzhled...

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: EMME Model β

Příspěvek od Aleska »

Kdyby byly celé v černé,
pak bych je i esteticky snesl.
Jak říkal Ford: Můžete mít jakoukoliv barvu, jen musí být černá !

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

mně by se teda nelíbily, i kdyby byly natřené na černo a přestože z místnosti při reprodukci zmizí... :shock:

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Tady tyto,vzhledově obludky,by tu černou opravdu potřebovaly jako sůl. :mrgreen: Ale je to věc osobního vkusu,můžou hrát parádně...A když černou,tak v krásném klavírním laku,to snesu. 8-)
Přes řeku do stínu stromů.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

korys píše:Tady tyto,vzhledově obludky,by tu černou opravdu potřebovaly jako sůl. :mrgreen: Ale je to věc osobního vkusu,můžou hrát parádně...A když černou,tak v krásném klavírním laku,to snesu. 8-)
no, kdyby hrály, jak si moje ouško žádá, mělo by to zhruba tento průběh, znám se:
nejdřív bych si říkal, že na tom, jak vypadají nesejde - hlavně že dobře hrajou. jak bych je poslouchal víc a víc, a bylo by to dobré, tak bych si začal říkat, že stejně jako ženské nemůžou být všechny stejné, jsou i tyhle bedny prostě jiné než ostatní bedny. jak by se rozehrávaly, a pořád by to bylo dobré a lepší, a mě se to líbilo, napadlo by mě, že je to koneckonců zajímavý barevný a tvarový kontrast, který by sice na první pohled mohl vypadat lacině, ale ve skutečnosti je velmi rafinovaný a účelný. a kdyby se rozehrály naplno, a já neustále chrochtal blahem, tak bych najednou nemohl pochopit, jak někdo může tyhle nádherné a nezaměnitelné bedny považovat za ošklivé...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Zaujímavý vzhľad, ale osadenie všetko MONACOR, takže high end z Číny,prevedenie výhybky tomu napovedá. Za 2900€.....

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

BVa

jistě: DT-109, SPH-135C, SPH-212. všechny ty repráky znám a nejsou zase až tak špatné. dodavatelé nejsou jen čína. i zlaté české ručičky mezi nima najdeš. navíc čínský dělník dnes odvádí mnohem pečlivější práci, než evropský, natož z U.S.A! znám bedny s monacory, co dokáží zahrát velmi slušně. skvělou barvu nástrojů Paculovi věřím. stejně jako to, že je nakrmíš v podstatě jakýmkoliv zesákem - ten basák není žádný rozmazlenec. i když na basech to budou spíš regálovky...
výhybku neznám.

a stejně. já bych tam dal RBT-95.
pak by mě možná začaly i trošku zajímat.

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

BVa píše:Zaujímavý vzhľad, ale osadenie všetko MONACOR, takže high end z Číny,prevedenie výhybky tomu napovedá. Za 2900€.....
Ne všechny Monacory se dělají v Číně. Navíc její rozvoj je podmíněn kvalitou a proto jsou často výrobky z Číny velice dobré. U nás je například zesilovače v širokém sortimentu prodává studio Panský Dvůr v Ostravě kde jsou k slyšení.
Cena 2900 € možná není adekvátní, ale je to dáno také přepočtem €/Kč. Kdyby bylo euro za 10 Kč, tak se nad tím ani nezastavíš.
dadaft píše:
a stejně. já bych tam dal RBT-95.
pak by mě možná začaly i trošku zajímat.
Jak na Slovanetu, tak i na Audiowebu se ty RBT-95 propíraly. Ještě jsem s nimi neviděl bedny, prý se musí dělit hodně vysoko. Ale jsou (prý) kvalitní.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

RBT-95 jsem poslouchal rok. na Isophase nemají.

ale říkám - je to opřeno pouze o poslech...

Odpovědět