GoldenEar Triton one
GoldenEar Triton one
Zdravím všechny.Teď jsem došel z hifistudia ve Val. Meziříčí,kde jsem byl původně poslechnout repro Xavian Virtuosa.Po asi čtyřeh hodinách poslechu těchto reprobeden,na zesilovači Yamaha as2100 se mi zdálo,že je to to pravé ořechové.Skoušeli jsme i Orfea,taky pro mne paráda.Téměř při odchodu mi pan Vavřík"majitel studia" navrhl,jestli ještě nechci poslechnout repro,které měl v rohu místnosti,takové černé vysoké,pro mě absolutně nevzhledné repro,značky,která mi nic neříkala.Golden Ear,model Triton One.Po zapojéní a puštění těchto repro jsem zažil doslova šok.Tak detajlní a neuvěřitelně prostorový zvuk,pro mně jako začínajícího hifistu až nepřirozeně přirozený,prostě hudební šok.Chtěl jsem se s vámi podělit o tento zážitek,doufám,že mě nikdo nebude napadat z nějaké reklamy
,byl to pro mě prostě ůžasný zážitek a zároveň šok.Teď jdu někde na pivo,abych to rozdýchal,protože nemám vůbec odvahu si pustit svou sestavu 
Re: GoldenEar Triton one
Tak už to někdy bývá...už si myslíme, že je to "ono" a pak příjde šok v dobrém slova smyslu. Navíc, každý má trochu jiné představy o reprodukci. Stejně je nejdůležitější sladění sestavy jako celku a tím myslím i místnost jako komponent.
Bedny vypadají zajímavě. Cenovka?
Bedny vypadají zajímavě. Cenovka?
Myslím kolem 160000,-,ale s panem Vavříkem je rozumná domluva.Asi je pravda nejlepší zkoušet se svými komponenty,ale mě ten zvuk ohromil proti docela dost naposlouchanym Xavianum,které byly moje oblíbené,fakt o třídu jinde.A to jsem poslouchal přes Yamahu,která mi moc nesedí. Chystám se tam ještě ve čtvrtek,má tam Normu 70 a nějaké Gato,tak jsem zvědav
To je dobrá zkušenost.
Já doma ty Virtuosy mám. Myslím, že jsi to napsal hezky, tedy že ty Virtuosy byly pro tebe fajn, ale pak to byl skok o třídu výše. Ony ty Virtuosy nejsou moc atraktivní, jsou hodně vyrovnané, já jsem si je právě kvůli tomu vybral, protože je mám na dlouhodobější koncentrovaný poslech a k tomu ty Virtuosy jsou jak vyšité. Ale kriticky musím poznamenat, že to opravdu může působit trochu mdle - mně to ale vyhovuje. Píšeš, že jsi je ve studiu poslouchal - tedy společně s Orfey - asi 4 hodiny, to už je docela dlouhá doba. No a hlava ti asi netřeštila, to bys to určitě zmínil. Ale zajímalo by mě, jestli bys byl schopný poslouchat i ty GoldenEar takovou dobu. Ale to už pak záleží na tom, co si od poslechu slibuješ a jaké máš preference atd...
Opravdu se moc těším, až napíšeš o tom dalším poslechu, to už to budeš moct trochu srovnávat. Určitě sem pak napiš svůj postřeh
Já doma ty Virtuosy mám. Myslím, že jsi to napsal hezky, tedy že ty Virtuosy byly pro tebe fajn, ale pak to byl skok o třídu výše. Ony ty Virtuosy nejsou moc atraktivní, jsou hodně vyrovnané, já jsem si je právě kvůli tomu vybral, protože je mám na dlouhodobější koncentrovaný poslech a k tomu ty Virtuosy jsou jak vyšité. Ale kriticky musím poznamenat, že to opravdu může působit trochu mdle - mně to ale vyhovuje. Píšeš, že jsi je ve studiu poslouchal - tedy společně s Orfey - asi 4 hodiny, to už je docela dlouhá doba. No a hlava ti asi netřeštila, to bys to určitě zmínil. Ale zajímalo by mě, jestli bys byl schopný poslouchat i ty GoldenEar takovou dobu. Ale to už pak záleží na tom, co si od poslechu slibuješ a jaké máš preference atd...
Opravdu se moc těším, až napíšeš o tom dalším poslechu, to už to budeš moct trochu srovnávat. Určitě sem pak napiš svůj postřeh
Já ty Virtuosy a Orfey tam chodím poslouchat už asi tři měsíce
Furt jsem se nemohl mezi nimi rozhodnout a dneska tohle
.Jinak máš pravdu,ty xavy jsou neuvěřitelně vyrovnané,na první poslech nic ohromujiciho, ale jak se člověk zaposloucha
,proto jsem psal,že jsou moje oblíbené. Teď mám hlavu v pejru,zase všechno jinak.To byla fakt úplně jiná liga stěma Goldenama,fakt nechápu.Ještě musím podotknout, že se mi estetický vuuuuubec nelíbí, ale ten zvuk 
Teď jsem se díval na ty ofico stránky,trochu blbé, že píšou cenu za kus,ale neva.Mají psané rozsah od 14 hz,zato bych ruku do ohně nedal,ale šly fakt hoooooodně hluboko
Tak jsem dopil 12 pivo a jdu spát,svoji sestavu jsem ani nepouštěl, ať si nekazim prvotní dojmy 
terahera : Tyto soustavy jsem objevil již poměrně dávno, obnažené bez ponožky, vypadají zajímavě a testy o nich píšou (jak jinak) pouze to nejlepší. Netušil jsem že je dokonce má k poslechu nějaké studio ve Valašském Meziříčí, tímto bych tě chtěl požádat o kontakt na toto studio. Jedna věc mě trochu zaráží, poměrně dost videí je používá jako ozvučení domácího kina a také některé testy tuto formu jaksi upřednostňují, nejedná se tedy o produkt vytvořený k tomuto účelu? Tohle je jen můj postřeh a zřejmě se mýlím, ale přece jen už se vyrábějí tuším od roku 2013, tedy už poměrně dlouho a moc se o nich neví. Přidám tedy alespoň test jejich nejmenších bratříčků: http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... aon-3.html Jinak ti přeji šťastnou ruku při výběru a jsem opravdu zvědav jak tvoje pouť za hifi dopadne, těším se na tvé další příspěvky.
Kdyby si je chtěl někdo poslechnout ve Valmezu tak jeto Auva elektro,tel. 571 614 704,nebo 733 160 273.Má tam i jejich menší bratříčky a i regálovky
Zdravím všechny.Tak jsem byl poslechnout GoldenEary i na dalších zesilovačích a to Gato Audio DIA-250,Norma ypa 70,BC Acoustique EX362D a na již zmiňované Yamaha AS2100.Ze všech zesilovačů se mě nejvíc líbily s Yamahou,překvapením pro mne bylo BC Acoustique a to velmi příjemným,hrál zhruba na stejné ůrovni jako Gato,avšak cenovka výrazně nižší a naopak zklamání byla Norma.Rozdíl mezi Yamahou a BC Acoustique s Gatem byl minimální,ovšem Norma byla tak o třídu níž,asi si stěmito repro moc nerozumí.BC Acoustique mě nadchl natolik,že nakonec skončil u mě doma
.Myslím,že za velmi rozumný peníz docela solidní zesilovač,akorát u nás asi ne moc známý,nevím proč.Zatím ho hraju s Aurum Cantus M103,sedí si snima výborně,takže od koupě nových repro jsem zatím upustil
To jsi to teda vyřešil šalamounsky, nevěděl jsi které bedny, tak raději nový zesák a je to! Nesměji se ti tak už to někdy bývá, já taky dlouho vybíral nový zesák a přijel domů s novým CD. 
Jo,jo,netušil jsem,že mé stávající bedny se s novým zesilovačem posunou o tolik dál 
Zdravím všechny,tak dnes jsem byl zase poslouchat ve studiu ve Valmezu.Po trochu krutém odepsání Normy v mých očích,či spíše uších mi pan Vavřík pustil Normu s origo reprokabely od Xavianu a na Orfeo.Musím se sklopenou hlavou uznat,to už byl zas jiný level.Ten zvuk v první chvíli takový jako nic ohromujiciho,ale po několika minutách musím uznat,fakt dobrý.Asi je problém mít univerzální zesilovač na všechny bedny nebo naopak, s GoldenEar si fakt nerozuměl, ten zvu byl ubohý,ale dnes,když to p.Vavřík sladil, úplně jiná káva
terahera
vidím že máš Aurum Cantus M-103. Jak ty bedny zahrají rock nebo metal (např. Avantasia, Iron Maiden) jestli jsi na nich něco takového posluchal Dík za příp. info.
Zesík mám NAD C352.
vidím že máš Aurum Cantus M-103. Jak ty bedny zahrají rock nebo metal (např. Avantasia, Iron Maiden) jestli jsi na nich něco takového posluchal Dík za příp. info.
Zesík mám NAD C352.