Grundig Box

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Trauma
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Grundig Box

Příspěvek od Trauma »

Ahoj, mám možnost sehnat zes. Grundig V7200 a uvažoval jsem že by se k němu možná hodily nějaké staré regálové Grundig. Ceny jsou nízké ale nemám konkrétní zkušenosti se žádnými. Líbí se mi Box 660. A podobné. Zná zde tyto boxy někdo v porovnání s jinými Grundig? Ještě by mě zajímalo jak velká katastrofa bude zapojit do toho V7200 gramofon rovnou do phono? Díky

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Grundig Box

Příspěvek od daliborr »

Ahoj,zrovna tyto bedny mám doma. Jsou velice příjemné na poslouchání,tyto bedny dokážou krásně vykreslit prostor díky kalotovému středovému reproduktoru a ve spojení se zesilovačem Grundig si to opravdu sedne. Gramofonový předzesilovač v zesilovači nebude taky žádný průser. Vůbec bych se ho nebál použít. *palec*

Denkez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Denkez »

Gramofonový předzesilovač ve V 7200 je ten nejobyčejnější zpětnovazební 3tranzistorový, na úrovni TW40.

Trauma
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Trauma »

Aha, díky. A bude to podstatně horší než phono v Pioneer A-656 II? Ty repro mají asi význam pouze s tím Grundig zes. co? :roll:

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Ne,k tomu Grundigu ty bedny budou sedět,ale u jiných zesiku to bude příjemné překvapení. Měl jsem u nich zapojeny Sony,Technics,Simens,Advance Acoustic,JVC a Tesla ,Hrají hodně dobře. *2thumbsup*

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Hele, nestraš s TW40, ty Grundigy jsou naprosto v pohodě, ta SV 2000 má taky jen 3 tr, a je docela v pohodě, je to naprosto klasické zapojení, používaly ho i velice věhlasné firmy.

elka
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od elka »

Nevím jakou katastrofu očekáváš od přímého připojení grama do příslušného vstupu zesilovače V7200. Hraje to naprosto standartně a zcela přiměřeně ke třídě těchto výrobků. Pokud chceš nějaký high end, tak se poohlížej výše.
Jinak ještě k dotazu: mám mimo jiných modelů Grundingů i receiver R7500, ve kterém je zabudovaný vlastně zesilovač V7200. K tomu menší bedny 650b, což je obdoba oněch 660 a dále jejich většího bratříčka - typ 1600. Vše hraje velmi pěkně a příjemně vyrovnaně v oblasti středů a výšek díky použitým kalotovým repro. Ovšem pro mohutný přednes nízkého spektra nestačí modely beden s 16 cm hloubkovým repro typu 660 a jejich obdoby. Model 1600 s 20cm hloubkovým repro a větším vnitřním objemem zní daleko lépe. Takže pokud máš větší nároky, tak bych se poohlédl po větší kubatuře, než má bedna 660.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

K zesáku Grundig rozhodně bedny Grundig. Aspoň je jistota, že zvuk "nezazdíš" nevhodnou kombinací. Grundigy se (bohužel) dají nevhodnýma bednama zvukově odepsat.
Mám doma šest nebo sedm párů jejich dvojpásmových regálovek zvaných "krabice od bot", jak dřevěných, tak těch plastových, které jednu dobu dělali, a s V7000 dvěma slovy skvělý zvuk. Radost poslouchat a nulové nutkání měnit.
Dneska už ty bedny kvůli stáří tolik nestojí, klidně si pořiď několik různých párů...

kopyto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kopyto »

daliborr píše:
17 črc 2017 21:33
Ahoj,zrovna tyto bedny mám doma. Jsou velice příjemné na poslouchání,tyto bedny dokážou krásně vykreslit prostor díky kalotovému středovému reproduktoru a ve spojení se zesilovačem Grundig si to opravdu sedne. *palec*
Vím, že je to staré téma, ale nedalo mi to. Dnes jsem zapojil další pár 660b, a Grundig prostě tenkrát uměl. Mám od nich dohromady asi šest párů regálovek, a všechno jsou to bedny, co se strašně příjemně poslouchají. Plus teď jsou v podstatě zadarmo.

Mám zálusk na 1600 nebo něco podobně velkého, až se objeví, ten úplný spodek těm malým regálovkám pochopitelně chybí. Ale kombinace velkého basáku s těmi vychytanými kalotovými střeďáky musí být pecka.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Jo jo Grundig je kvalita. Mám vintage repro z roku 1973 Heco P 2302třípásmové uzavřenky a musím říct, že hrají neuvěřitelně detailně a příjemně na dlouhý poslech.
Dal jsem nové svitkové kondenzátory, ošetřil gumové závěsy ( pořád jsou po 50 letech v super stavu) a hraje to parádně. Chystám se také sehnat Grundig repro. Mám totiž zesilovač Grundig V7000 .

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Taky mám 660 , jsou uklizené, protože já raději sloupy ..... Boxy skvělé bedýnky, středy skvělé , detailní , čisté , průzračné - ovšem spodek úměrný basáku jak se výše píše. Pro příznivce regalovek opravdu hodně muziky za skvělé peníze . A ke grundigum tím spíš . Uvedli to na trh spolu s těmi zesilovači z osmdesátých let

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Kolujou občas fámy že Grunďas do svých boxů vkládal repra z ValMezu (modrý koš)
nikdy jsem je neotvíral (nebyl důvod, přímá potřeba) tož se ptám vás.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Samozřejmě taky bych nejraději velkoobjemové bedny Grundig, 1500,2500, a nevím co ještě - jenže do toho nejdu - tyhle veliké nestojí par šupů jako 660 apod. A deset tisíc a vic za 40 let staré bedny fakt nedám , bohužel - veliké riziko .

kopyto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kopyto »

lechos píše:
12 pro 2024 16:26
Kolujou občas fámy že Grunďas do svých boxů vkládal repra z ValMezu (modrý koš)
nikdy jsem je neotvíral (nebyl důvod, přímá potřeba) tož se ptám vás.
Já to slyšel naopak, že do ValMezu se dostala stará linka z Německa, ale kde je pravda ví asi už jen pár pamětníků.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Ano, ve starejch knihách o akustice píšou o tom, že Tesla v šedesátejch letech koupila licenci od Grundigu, v tý době relativně novinka.A to proto, že do tý doby dělali nízkozdvihový basový měniče tzv.vysokorezonanční, určený do velkejch objemů (aby to hrálo basy).

Ty repráky s gumovou vlnkou už byly moderní konstrukce tzv. nízkorezonanční (okolo 40 Hz) a daly se smysluplně používat už od uzavřenýho objemu 10 litrů.

A proto vypadaj basový měniče ve starejch reprosoustavách Grundig na první pohled stejně jako Tesly.
kabelguru.cz

Odpovědět