Harbeth compact 7es-3

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Ptakopysk
Kontaktovat uživatele:

Harbeth compact 7es-3

Příspěvek od Ptakopysk »

Zdravím, chtěl bych koupit vhodný integrovaný nebo koncový zesilovač k regálům Harbeth compact 7es-3.
Jako DAC budu používat Chord TT2, streamer Innuos zen 3mk. To vše zapojené do Audioquest niagara 1200.
Potřebuji aby zesák obsahoval xlr konektory.
Zesilovač bych asi kupoval použitý do 70 tis.
Na seznamu mám ve třídě a/b Moon 330a, Hegel h190 (360), Yamaha A-s 2100 (2200), Gato amp-150.
Ve třídě D Primare i35. Luxman by byl jistě vhodný, ale cena je už vyšší, tak o něm neuvažuji.
Poslouchám vše kromě tvrdých žánrů a hledám dinamický přednes, který by Harbethy trochu nakopnul.
Máte někdo zkušenost a případné doporučení?

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Harbeth compact 7es-3

Příspěvek od dadaft »

Tu Yamahu si škrtni, měl jsem doma a v přímém srovnání dostala na frak od Cambridge CXA61...
Osobně bych být tebou uvažoval a poslechl si ten Moon -- lidi, co si tuhle značku pořídili, bývají spokojení.

Ptakopysk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ptakopysk »

Děkuji za názor. S jakými repro byla Yamaha srovnávání?

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Napadá mě kombinace s Kinki Studio EX-M1+.
Popřípadě vyzkoušet nějaké Déčko.

Ptakopysk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ptakopysk »

O Kinki jsem prve uvažoval, ale údajně to není dobré párování.

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Dovolím si reagovat, protože mám také anglické repro (AudioNote) a Hugo TT2. Používám s nimi koncový zesilovač Benchmark AHB2. Hlasitost řídím na TT2, necítím tam žádné omezení a zařazení předzesilovače zvuk nevylepšovalo. Ten Benchmark jsem si vybral po vyzkoušení několika různých značek. Ta jeho neutralita se mi nakonec líbila nejvíc. Ono stačí, že TT2 má lehounce teplejší, hutnější zvuk (což mým uším zní dobře) a od zesilovače další přikrášlení nepotřebuji. Např. MOON nebo třeba NAIM by té vřelosti přidaly už moc. Chápu, že AHB2 je už cenově přes limit, i když já chytil nějakou akci, kdy byl za 3 tisíce Euro. Nicméně, hifi kolega má poměrně luxusní sestavu s Chord Dave, bedny Revel a jako zesilovač mu nakonec nejvíc vyhovuje Topping LA90, který se dá koupit řádově za 22 tisíc. Krátce jsme to porovnávali oproti AHB2 a žádný zásadní rozdíl jsme neslyšeli. Takže bych doporučil vyzkoušet ten, pokud jeho původ není ideologicky nepřijatelný :-)

Ptakopysk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ptakopysk »

tesarpa: Děkuji za příspěvek. Benchmark je celkově dobře hodnocen. S TT2 si asi sedne dobře. S Toppingem mám trochu problém, ani nelze poslechnout. Zkoušel jsem sluch. zesilovač A90 a za svou cenu hrál velmi dobře, neutrálně.
Pořád jsem nastaven na třídu a/b, ale jak píšeš, díky vřelejšímu podpisu TT2 a teplých Harbethů ani třídu D nemohu vyloučit.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Tesarpa: aku pocuvas priemernu hlasitost? Teda kolko ti ukazuje na display TT2 v -dB?

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Když hodně nahlas, tak -25 dB. Většinou méně, kolem -35 dB, kulisa tak -45 dB. Ale TT2 mám na high gain a zesilovač na střední úrovni citlivosti. Kdybych dal TT2 na low gain a zesilovač na nejnižší citlivost, tak se to posune nahoru. Jenže mě připadá, že obecně všechny zesilovače hrají lépe s vyšším ziskem, tak to mám takhle. Připadá mi, že nižší nastavená hodnota výstupu u Chordu ničemu neškodí.

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Abych to ještě doplnil, max. špičky podle dB metru v telefonu mívám 85 dB, ale normální poslech max. 75 až 80 dB.

Odpovědět