Slyšel jste někdo ty Harbeth v popkoji panaKaliny?Moc se mi ten zvuk líbil ale slyšel jsem jen útržek akustické kytary ale to bylo snad to nejlepší co jsem kdy slyšel,byl jsem opravdu nadšený a to je co říct. Musísm si to jet znovu poslechnout.To co vycházelo s těch obyčejně vypadjících bedýnek jen tak nezapomenu a to nebyl zdaleka ten nejvýšší model 40.1 který je dle mnohých nejlepší bednou na světě.
Vypadá to tak, že výhybka dělá svoje, co? Repro nejsou ani štíhlé, ani oblé a dokonce nejsou větší, než dospělý chlap. A přesto zaujmou. K tvé elektronice by to mohl být zajímavý partner. Na výstavě jsem je slyšel ale nevěnoval jsem tomu moc čas. Možná to byla chyba, ale mě vadí design těhle Harberth, Rogers a podobných variací na BBC monitory. ATC už bych si býval poslechl rád.
Ahoj kluci, jsem novacek fory. Slysel jsem Harbeth P3ESR a HL5 u pana Kaliny. Zvuk podle mne je vynikajici, muzikalni, detailni, pekne hralo D.Gilmour (akusticky album). Prominte za spatnou Cestinu, jsem cizinec.
jsem skoro přesvědčený, že to kazzatel tentokrát opravdu ale opravdu nemyslí vážně a nechtěl jsem reagovat, vážně ne, vážně vážně ne....... ale: ježíšikriste!!!!
tohle nejsou bedny na výstavy. půjč si je domů a za měsíc, až si pro ně majitel příjde, mu dáš cokoliv, aby zůstaly tam kde jsou...
mimochodem: nejvyšší model Monitor 40 je klasické třípásmo s polypropylénovým střeďákem.
Kazzatel to napsal dobře. A kdo má rád zvuk, jaký se z beden linul před čtyřiceti lety, včetně velmi živě rezonujícího kabinetu, po Harbeth sáhne. My s kazzatelem si zvuk z roku 1970 dobře pamatujeme, a neteskníme po něm. Ti, kdo ještě nebyli na světě, jej možná hledají.
Nechci tady vyvolat nějaký flame mezi vámi techniky a námi obyčejnými uživately,ale zdáte se mi občas přehnaně přechytralými.Určitě jste viděli nějaké grafy na internetu a ani jste je neslyšeli?PMA mne překvapuje,jeho slova "je třeba poslouchat páni konstruktéři,ne jen měřit" se mnohdy neslučují s konáním.I tady pánové nezklamali.Berte tuto výtku jako přátelské štouchnutí ramenem.Já Harbeth slyšel a lezl z nich neskutečný zvuk.
Myslel jsem ty větší na fotce...A co tam vidíme ? Širokopásmový basostřeďák, pak větší vejškáč ( že by to byl střeďák, tak to ani omylem ) a menší vejškáč...živě si umím představit, jak to hraje - pánové, fyziku nejde vochcat...Tohle tak leda do ložnice a poslouchat na tom řiďounký kytarový brnkačky a šukací jazz...dospělá bedna vypadá lautr jinak...
mno, taks to Zappo trefil naprosto přesně. živé představy. tak tak.
je ovšem velmi smutné, že jeden z vůdčích duchů čs. hifi netuší, co dělá bednu skutečně "dospělou".