HiFi-Choice - The ultimate speaker group test
Re: HiFi-Choice - The ultimate speaker group test
to Donuts :
zkusil jsi někdy regálovky s trubkou vzadu přitlačit ke zdi?
Zkusil a nic neslyšel, takže klidně napíšeš to co jsi napsal, viď?
zkusil jsi někdy regálovky s trubkou vzadu přitlačit ke zdi?
Zkusil a nic neslyšel, takže klidně napíšeš to co jsi napsal, viď?
Jen začátečník co to s poslechem nemyslí vážně může dát bedny do regálu, kór bedýnky za cenu slušných 3p. sloupků.
Malé dvoupásmovky se správně označují "stojanovky", označení "regálovky" vymyslel někdo, komu se hodilo nacpat malé bedýnky do regálu ke zdi, aby nemusel kupovat kvalitní stojany a hledat pro ně místo.
PS:Nikoho konkrétního nemám na mysli.
Malé dvoupásmovky se správně označují "stojanovky", označení "regálovky" vymyslel někdo, komu se hodilo nacpat malé bedýnky do regálu ke zdi, aby nemusel kupovat kvalitní stojany a hledat pro ně místo.
PS:Nikoho konkrétního nemám na mysli.
Noble Audio - výroba a prodej
to N/A :
Floorstand - podlahovka
Standmount - stojanovka
Bookshelf - regálovka
Věhlasná firma Bose vyráběla, nebo možná vyrábí stále reprobedny, které vypadaly zepředu jako hřbet knihy a prostě byly zastrčeny v knihovně mezi knihami. Napadá mne jedna jízlivost, pokud jste byli u někoho doma na západ od našich hranic, nebo v USA, měli doma knihovnu jak to bývá obvyklé u nás ?
Dovolil bych si nesouhlasit. Klasické dělení beden podle velikosti v angličtině je :Malé dvoupásmovky se správně označují "stojanovky",
Floorstand - podlahovka
Standmount - stojanovka
Bookshelf - regálovka
Věhlasná firma Bose vyráběla, nebo možná vyrábí stále reprobedny, které vypadaly zepředu jako hřbet knihy a prostě byly zastrčeny v knihovně mezi knihami. Napadá mne jedna jízlivost, pokud jste byli u někoho doma na západ od našich hranic, nebo v USA, měli doma knihovnu jak to bývá obvyklé u nás ?
...ale měli zase větší televizi 
to NA:
nechci se hádat ani přesvědčovat o nějaké své pravdě, ale né každý může bydlet v baráku s velkou místností, kde si může umístit jakékoliv monstr repra podle svého gusta kamkoliv. Někteří holt musí žít v malém panelákovém bytečku (a to i s početnou rodinou) a pak se hledá místo těžko. Umístění repra blízko u stěny je pak třeba konečnou, všemi spolubydlícími přijatelnou variantou.
to Renown :
koukám, čučím, oči mi lezou z důlků, copak je to za nové bedýnky? To budu muset brzo na poslechovou čumendu.
nechci se hádat ani přesvědčovat o nějaké své pravdě, ale né každý může bydlet v baráku s velkou místností, kde si může umístit jakékoliv monstr repra podle svého gusta kamkoliv. Někteří holt musí žít v malém panelákovém bytečku (a to i s početnou rodinou) a pak se hledá místo těžko. Umístění repra blízko u stěny je pak třeba konečnou, všemi spolubydlícími přijatelnou variantou.
to Renown :
koukám, čučím, oči mi lezou z důlků, copak je to za nové bedýnky? To budu muset brzo na poslechovou čumendu.
Dobře nějak jsem do svého světa nevpustil „hrající knížky“.
A jaký je výškový limit pro takovou regálovku, aby se tam vlezla?
Chápu, že jsou i okolnosti, kdy nejde bedny rozmístit, tak jak je potřeba, ale to už se nebavíme o hifi a lidech co to myslí s vysokou věrností při poslechu vážně, ale o lidech, alá můj otec, který má komerční věž a budečky na skříních u stropu, a pustí si něco jen zřídka kdy (ano, tady padlo jablko daaaleko od stromu
)
V těchto případech vidím jako celkem mrhání prostředky pořizovat budky v cenách 50-100.000,-kč. To totiž není o hifi nebo dokonce high-end poslechu, ale jen o vlastnění hardware z této oblasti, ale i to je zřejmě pro někoho dostačující.
A jaký je výškový limit pro takovou regálovku, aby se tam vlezla?
Chápu, že jsou i okolnosti, kdy nejde bedny rozmístit, tak jak je potřeba, ale to už se nebavíme o hifi a lidech co to myslí s vysokou věrností při poslechu vážně, ale o lidech, alá můj otec, který má komerční věž a budečky na skříních u stropu, a pustí si něco jen zřídka kdy (ano, tady padlo jablko daaaleko od stromu
V těchto případech vidím jako celkem mrhání prostředky pořizovat budky v cenách 50-100.000,-kč. To totiž není o hifi nebo dokonce high-end poslechu, ale jen o vlastnění hardware z této oblasti, ale i to je zřejmě pro někoho dostačující.
A jéjej,
já zapoměl, že když hifi a poslech s vysokou věrností nahrávek, tak jedině se sněhulákem od NA pokud možno metr a půl od ustředního topení.
já zapoměl, že když hifi a poslech s vysokou věrností nahrávek, tak jedině se sněhulákem od NA pokud možno metr a půl od ustředního topení.
Uz tu dlouho nebyl calvus, aby nam zase prevypravel nejakou tu usmevnou historku z tvych hifi zacatku.
bohus píše:A jéjej,
Když si známí koupili mé starší Hi-Fi "stojanovky" BOWERS a WILKINS 602 S2 za 18t., v roce 96, kdy průměrná mzda byla 5t., způsobila jim velké potíže s umístěním v jejich nudličce. Nakonec je paní prskla obě těsně k sobě do rohu, čili mono. Naštěstí měly bastrubky dopředu.
Teprve tam, plnily úlohu vyrovnaného podání hudby a zachování dlouhodobé obyvatelnosti bytu.
Před tím vlastnili "regálo-polico-podstropní" Tesla DIXI.
Bedna určená do prodejen Suprafon nahoru na regály s LP a CD, prostě kamkoli, kde je nedostatek místa.
DIXI se vyznačovala tenkým placatým tělem, uzavřenou ozvučnicí a plným podáním basů a středů. Výškáče byly potlačené a ty jediné bych kritizoval.
Když jsem srovnal hudbu z překážejících "stojanovek" BW za hodně peněz a starých povedených bytových regálo-policových Tesel, potichu jsem shrábl peníze a odkráčel s pocitem viny.
Ti lidé chtěli bydlet a současně poslouchat své LP Spiritual Qvintet. Stačilo opravit DIXI-nám výškáče.
Sněhuláky jsou fajn.
Každý, kdo má možnost postavit speciální poslechovku, anebo je neovlivněn WAF, nechť si neváhá a koupí Noble Audio.
Děkuji ti NA, za Tvé nezjištné rady kdekoli se na webech šustne o dražších bednách.
Chci abys svůj marketing držel v přijatelných mezích.
Jsi tu vítán a připomínky máš podnětné.
Chápeš mě?
No jo, nuda, ono se tady nikde nic neděje, není co číst, tak je potřeba někoho pořádně rejpnout do žeber, že. 
to Donuts :
klidně mu napiš, já si taky rád přečtu ještě jednou něco o svých začátcích. Možná to bude zase jiná verze a možná si vzpomene i na to na co já si nepamatuji.
klidně mu napiš, já si taky rád přečtu ještě jednou něco o svých začátcích. Možná to bude zase jiná verze a možná si vzpomene i na to na co já si nepamatuji.
Naposledy upravil(a) bohus dne 29 dub 2009 15:58, celkem upraveno 1 x.
to NA :
omlouvám se, promiň.
omlouvám se, promiň.
ok.
Ale s tím Tvým druhým specifikem souhlasím, ale sám se k tak velkému odstupu od zadní stěny nedostanu
Ale s tím Tvým druhým specifikem souhlasím, ale sám se k tak velkému odstupu od zadní stěny nedostanu