Jak funguje basreflex
Jak funguje basreflex
Ucpávat? Neucpávat? S dírou nebo bez? To je to, co hifista řeší.
Takže jak basreflex fyzicky funguje a proč se používá. Moc pěkné video vhodné i pro netechnika k pochopení principu. Po jeho shlédnutí praktická ukázka velmi zpomaleně.
Takže jak basreflex fyzicky funguje a proč se používá. Moc pěkné video vhodné i pro netechnika k pochopení principu. Po jeho shlédnutí praktická ukázka velmi zpomaleně.
Re: Jak funguje basreflex
Měl jsem již několik reprosoustav jak přední, zadním nebo dokonce spodním basreflexem a nakonec jsem skončil u uzavřenek bez basreflexu. Ty mi zvukově sedí nejvíce. Navíc je výhoda, že nejsou náročné na umístění. A zvuk je super. Bass takový přesnější. Jsou to ale vintage repro, který se už moc dnes takto nedělají. Nebo pokud jo, tak sem někdo hoďte tip na moderní uzavřenky.
Xavian Corallo Esclusivo, Xavian Terza Evoluzione a Xavian Quarta Evoluzione jsou uzavřenky.
Díky. Zajímavé repro.
Jak funguje basreflex ? převážně nefunguje
Asi zlatej kompromis, pasivní membrány.
Lechos-> Děláš ze sebe hlupáka ?
Asi máš špatný zkušenosti s lacinejma reprobednama, kdy jejich umístění a konstrukce způsobuje na basech spíš hučení.
Asi máš špatný zkušenosti s lacinejma reprobednama, kdy jejich umístění a konstrukce způsobuje na basech spíš hučení.
kabelguru.cz
@sedour, asi tak.
Basreflex je vynikajuca konstrukcna alternativa, ktorou sa daju dosiahnut skvele vysledky. [a to som clovek co preferuje uzavrete bedne, ale z skor z ciste technickych dovodov]
Basreflex je vynikajuca konstrukcna alternativa, ktorou sa daju dosiahnut skvele vysledky. [a to som clovek co preferuje uzavrete bedne, ale z skor z ciste technickych dovodov]
Ano, a proto se dává posluchačům do ruky prostředek k eliminaci snah výrobce
o aplikaci BR
https://www.hifimarket.cz/PROSON-ucpavk ... u-d802.htm
(popis výrobku pod obrázkem)
o aplikaci BR
https://www.hifimarket.cz/PROSON-ucpavk ... u-d802.htm
(popis výrobku pod obrázkem)
BR neni ani dobre ani spatne reseni, vzdy to zalezi na implementaci, a jak si vysledek sedne s umistenim v mistnosti. Ruzne ucpavky tak nemusi byt reseni problemu beden a BR, ale umisteni a mistnosti. Zvukovy vliv BR se rovnez projevuje i na stredech.
Dale BR lze implementovat od extremu typu v bedne zadne tlumeni, po velmi vytlumenou bednu, a tim se meni jak ladeni, tak prispevek BR. Vliv tlumeni na projev na stredech je zasadni.
Dale BR lze implementovat od extremu typu v bedne zadne tlumeni, po velmi vytlumenou bednu, a tim se meni jak ladeni, tak prispevek BR. Vliv tlumeni na projev na stredech je zasadni.
BR není špatné řešení jo pokud směřuje dopředu
no a ucpávky...jo mohou se použít nebo ne - podle
situace a potřeby event. žánru hrané muziky a tak
no a ucpávky...jo mohou se použít nebo ne - podle
situace a potřeby event. žánru hrané muziky a tak
Pokud jsou zaslepky pribaleny od vyrobce, je to vetsinou ok, zadni bassreflex taktez neni problem a je zcela ok reseni.
Kocour píše: ↑24 pro 2022 10:37BR neni ani dobre ani spatne reseni, vzdy to zalezi na implementaci, a jak si vysledek sedne s umistenim v mistnosti. Ruzne ucpavky tak nemusi byt reseni problemu beden a BR, ale umisteni a mistnosti. Zvukovy vliv BR se rovnez projevuje i na stredech.

Mam v Virtuosach (zadni BR) vic tlumeni, je to na basu znat!. P. Barletta rikal, ze lze jeste vic reprobednu zatlumit a bude prubeh opet jiny. Ci BR ucpat uplne, ale pak by byla nezbytna opet uprava vyhybky. Jde to ruku v ruce - vyhybka, tlumeni, menice, BR.. mistnost. Neni to nic jednoducheho, rovnice o hodne promennych.
Už jsem kdesi četl extrémní názor BR ozvučnici netlumit (uvnitř) vůbec!
jde o tzv. Helmholtzův rezonátor a pravda: Pincek CS901 má stěny
holá dřevotříska...ale, to je spíš šlendryán a ojeb ve výrobě (Spain) než
seriózní výzkum. Vytunil jsem po svému a otvor BR ucpal koulí molitanu.
jde o tzv. Helmholtzův rezonátor a pravda: Pincek CS901 má stěny
holá dřevotříska...ale, to je spíš šlendryán a ojeb ve výrobě (Spain) než
seriózní výzkum. Vytunil jsem po svému a otvor BR ucpal koulí molitanu.
Ja jsem teda jeste neslysel repro s ucpanym bassreflexem, ktery hralo dobre. Ucpanej bassreflex je hodne kompromis.