jake bedny do 5.1?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
korec
Kontaktovat uživatele:

jake bedny do 5.1?

Příspěvek od korec »

Dobry den pratele,rad bych vas vsechny pozadal o pomoc s vyberem zadnich beden do sestavy domaciho kina.
Jsem majitelem PIONEER VSX-LX50,prednich beden Dynaudio audience 70,a centru Dynaudio audience 122C.
Musim podotknout,ze jsem zacatecnik,takze kazda rozumna rada se me bude moc hodit,kamarad mi doporucoval porizeni techto beden:

http://www.ebay.co.uk/itm/Dynaudio-Audi ... 35b8cd1129

bidoval jsem na ne,ale nakonec neziskal,ani nevim jestli ta cena je umerna,kazdopadne tyto bedny v CERNE barve byly po 2 mesicich jedine,ktere jsem objevil,prosim poradte mi jestli existuje rozumna alternativa,jestli stejnou znacku,nebo se muze kombinovat atd. nebo radsi pockat na dalsi nabidku,proste nejake reseni moc vsem dekuji za pripadne prispevky

korec
Kontaktovat uživatele:

Re: jake bedny do 5.1?

Příspěvek od korec »

rad bych moc podekoval mistnim radoby chytrakum tohoto uzasneho fora,za jejich naprosto vycerpavajici odpovedi velice si vazim toho prostoru ktery jste mi tu venovali,vsichni jste ukazali svuj profesionalni pristup k reseni problemu druhych.Je dobre vedet kam se priste s pomoci o jednoduchou radu ci nazor obratit,toto forum budu chvalit siroko dalako i cely zastup inteligentu,kteri jsou zde registrovany.

dekuji vsem

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Děkovat nemusíš - prostě položil jsi svoji otázku na nesprávném fóru a tak jsi na ni nedostal odpověď. Toto je fórum z 99,9 % o stereu, takže DK se zde prakticky neřeší, doporučuji AVmania.cz.

korec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korec »

diky aspon za toto,nechapu proc podobna informace,nemohla prijit drive..

Mirek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek »

Milý Korče, proč takový sarkasmus a dokonce i osočování všech členů, tohle ani žádné jiné forum nemá ve stanovách povinnost členů odpovědět na otázku na kterou nemají odpověď a Aleska byl velmi laskavý, že ti takto odpověděl. Myslím, že není zase tolik složité, když se zajímám o AV systém najít si AV forum....ale asi pohodlnější se urazit a za svoji neschopnost si poradit obviňovat jiné a spílat jim.

korec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korec »

Vyborne dalsi a tolik slov!!!wau...myslim ze neni treba me poucovat o povinostech odpovedi,vim ze je to pouze na kazdem z vas jestli nekomu venujete par slov,kdyz jsem videl ze moje otazka byla 60x prectena a ani slovo odpovedi ,zarazilo me to a reagoval jsem.sarkasticky?ano.sahl jsem vam totiz na vase ega a ejhle uz mam dve odpovedi.aleska me poradil,snad dobre a ja mu podekoval,vubec jsem si neuvedomil ze otazku pisu na forum kam nepatri,to uz me ale mohlo napsat tech 60lidi keri si muj prispevek cetli.
no a k tvemu rypnuti?!ja to beru,me hledaci schopnosti na webu,rozhodne nejsou takove jake by meli byt,bohuzel doba PC a internetu me drobet minula,ikdyz se snazim ze vsech sil je to malo,vim...

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

60 shlédnutí nemusí automaticky znamenat, 60 uživatelů. Klidně se mohl koukat jeden uživatel šedesátkrát. Neber si to tak osobně, ono zas tři dny na odpověď tak dlouhá doba není, zvlášť na tohle téma. Zas bych to tak nehrotil, že ano.

;)

PS: A neber všechny reakce vážně. Kdybych to tak dělal já, tak bych se za chvilku asi zbláznil.

MartinSt4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinSt4 »

korec píše:Vyborne dalsi a tolik slov!!!wau...myslim ze neni treba me poucovat o povinostech odpovedi,vim ze je to pouze na kazdem z vas jestli nekomu venujete par slov,kdyz jsem videl ze moje otazka byla 60x prectena a ani slovo odpovedi ,zarazilo me to a reagoval jsem.sarkasticky?ano.sahl jsem vam totiz na vase ega a ejhle uz mam dve odpovedi.aleska me poradil,snad dobre a ja mu podekoval,vubec jsem si neuvedomil ze otazku pisu na forum kam nepatri,to uz me ale mohlo napsat tech 60lidi keri si muj prispevek cetli.
no a k tvemu rypnuti?!ja to beru,me hledaci schopnosti na webu,rozhodne nejsou takove jake by meli byt,bohuzel doba PC a internetu me drobet minula,ikdyz se snazim ze vsech sil je to malo,vim...
Je to fakt zbytečné. Dobře formulovaný dotaz je základ dobré odpovědi. Na Tvůj dotaz se nedá jednoznačně odpovědět. Chybí další informace, sestava má být pouze na filmy? nebo kvalitní multikanálový zvuk?cenová představa? V případe filmů je to vcelku jedno.
Například:
http://www.hifionline.cz/reprosoustavy/surroundove/
I ty nejlevnější budou stačit. Osobně mám ty Focaly, mohu je klidně doporučit, ale vzhledem ke zbytku sestavy je to zbytečná investice.

sekal

Příspěvek od sekal »

Korec :
Tak já také přidám pár slov. Především do posledního písmene souhlasím s reakcí Mirka.. Jsi tady registrován již nějakého půl roku a ještě jsi nezaznamenal, že téma DK se zde prakticky neprobírá resp., že toto fórum je zaměřeno jinak ? Tomu se mi nechce věřit..

Jinak netuším, kolik ti je let, ale zde a i na jiných podobných fórech je zvykem, že při položení dotazu s žádosti o pomoc se POKORNĚ ČEKÁ.. Uvědom si, že za informace se dnes platí ! Zkus si zajít třebas za právníkem...

Jinak další fórum, kde lze evtl. najít nějaké info příp. pomoc stran DK je také Slovanet.sk .. Zde máš odkaz http://hifi.slovanet.sk/bb/viewforum.ph ... 65682fff94 , aby jsi se příliš "nezpotil"....

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Korec dostal zdánlivě dobrou radu od kamaráda.
Přijde mi to rozumné pro náročného příznivce kina s jedním ale.

I já rád dobrý film a jsou 5.1 nahrávky klasiky a koncertů, které mají šťávu nejen přemixované na 2.1, ale právě na 5.1.

A pak jsou , stejně jako klasické stereo nahrávky, vícekanálové nepodarky, co nejdou poslouchat.
Takže kino i u nás ano a dokonce má výborný zážitek z projektoru a 5.1, kdy přední hrály horny a receiver si je moc pěkně ošéfoval přes korekce na mikrofonu a ostatní kanály byly jen doplňkem.

Teď můj typ.
Je to jen můj názor, pro potřeby kina doporučuji české a zdařilé :

Efektové repro AQ Labrador 229
impedance 8 Ω
výkon60 W
kmitočtový rozsah 45–40 000 Hz/10 dB
výhybka 12,12 dB
citlivost 87 dB/1 m, 1 W
rozměry (v × š × h) 380 × 180 × 150 mm
objem 4,7 l
hmotnost 5,5 kg

1. dáš příležitost české firmě
2. kvalita je velmi dobrá, AQ to má i v té levné ceně dobře udělané na poslech Labrador obstojí i jako hlavní bedny např. k slušnému stereosystému
3. Dynaudia z druhé ruky se mohou pěkně prodražit, uhřátá cívka z hliníkového šestihranného drátu je neopravitelná. Kamarád zaplatil za nový středobas do stojanových 1.4 neuvěřitelných 9 tisíc korun. :o

Kokin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kokin »

korec

V prvním příspěvku oslovuješ zdejší komunitu "přátelé", a po 4 dnech bez odpovědi, což u tohoto okrajového tématu na hifinázorech není nic neobvyklého, jsi všechny dost nevybíravým způsobem odsoudil.
Já teda nevím, když položím někam otázku, tak s pokorou čekám, zda někdo odpoví s vědomím, že není žádná povinnost, ani předepsaný počet dní, do kdy musí být zodpovězena. Natož ještě si dovolit určovat kdo a kdy ti tedy mohl nebo nemohl odpovědět. Určitě se tu nějaký příznivec DK najde, ale třeba sem nechodí tak často.

S tímto Tvým přístupem bych se vůbec nedivil, pokud by ti už neodpověděl nikdo, i kdyby ti mohl pomoci a poradit.

Přesto:
Pokud máš základ postaven na Dynaudiu, tak na ty zadní bedny by vyhovovaly, jak ti radil kamarád Audience52, bohatě i Audience42. Pokud nejsou momentálně z druhé ruky dostupné, a nechceš čekat až se nějaké objeví, jistě se dá najít alternativa. Jelikož na efektových bednách zase tak moc nezáleží, hledal bych něco se stejnou citlivostí, což je myslím v tomto nejdůležitější kvůli vyvážené hlasitosti celého systému. Ale to už si musíš chlapče vygooglit a vyhledat sám. Barvu, vzhled a cenu kolik za to chceš dát, už nechám na tobě, to už bys chtěl opravdu moc.

Podotýkám, že jsem nabubřelý a egoistický hifista a DK není můj šálek kávy, jen jsem chtěl reagovat. A to ne kvůli tvému BU BU BU, ale proto, že jsem to otevřel až ted.

korec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korec »

presne s timhle jsem pocital,cekal jsem ze po mem stiplavem prispevku bude hned co cist,zaroven mi bylo i jasne ze kdyz ho napisu uz se nebude dal o cem bavit,protoze me budete mit za blba,coz se stalo.nakonec jste mi kazdej svym zpusobem poradil a za to vam skutecne moc diky.nikoho z vas jsem nechtel nijak urazit,spis jen poukazat na to ze slabsim je treba podat pomocnou ruku a ze laiku jako jsem ja je mezi nami bohuzel vic,kazdej proste rozumi necemu jinemu a kdyz nevi zkratka se zepta.pro me je to take pouceni,ze jestlize v budoucnu najdu jeste odvahu se s nejakym problemem obratit na verejnost,budu muset POKORNE cekat na odpoved,protoze tak je to spravne a tak to ma byt.
omlouvam se vsem,kterych se me prispevky dotkli, *klanimse* specialni omluvu pak mam pro pana SRKALA A KOKONA *klanimse* ,dal uz otravovat nebudu...

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

korec píše:presne s timhle jsem pocital,cekal jsem ze po mem stiplavem prispevku bude hned co cist,zaroven mi bylo i jasne ze kdyz ho napisu uz se nebude dal o cem bavit,protoze me budete mit za blba,coz se stalo.nakonec jste mi kazdej svym zpusobem poradil a za to vam skutecne moc diky.nikoho z vas jsem nechtel nijak urazit,spis jen poukazat na to ze slabsim je treba podat pomocnou ruku a ze laiku jako jsem ja je mezi nami bohuzel vic,kazdej proste rozumi necemu jinemu a kdyz nevi zkratka se zepta.pro me je to take pouceni,ze jestlize v budoucnu najdu jeste odvahu se s nejakym problemem obratit na verejnost,budu muset POKORNE cekat na odpoved,protoze tak je to spravne a tak to ma byt.
omlouvam se vsem,kterych se me prispevky dotkli, *klanimse* specialni omluvu pak mam pro pana SRKALA A KOKONA *klanimse* ,dal uz otravovat nebudu...
Nemusíš pokorně čekat na odpověď. Taky je dost možné, že tvoje téma prostě zapadlo a zapomělo se na to, takže je určitě dobré ho připomenout. ALE ne takovým způsobem, jakým jsi to udělal. Dá se to přece provést i slušněji a citlivěji, ne?

A neurážej se, prostě si svou akcí vyvolal adékvátní reakci. Chce to příště více nadhledu, který chybí i některým stálým členům. :D

sekal

Příspěvek od sekal »

Korče, Korče, nevím, jak to vidí náš laskavý doyen Aleska, ale ty jsi nevychovaný až běda.. Elementární slušnost ti asi nic neříká, že ? No, co se dá dělat, každý jsme nějaký...:roll:

sekal

Příspěvek od sekal »

samoT píše:A neurážej se, prostě si svou akcí vyvolal adékvátní reakci. Chce to příště více nadhledu, který chybí i některým stálým členům.:D
To říká ten pravý...:mrgreen:

Odpovědět