Jake repro ?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jake repro ?

Příspěvek od Renown »

Ty vole, ten nám to zase nandal ...

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

vintage1
přeci se nenecháš otrávit/ rozhodit.
:-)
piš dál, prosím. třeba já jsem si rád přečetl něco z historie rotel.
píšeš, že jsi akustik. nemohl bys popsat své zkušenosti/názory na tvorbu akustiky místnosti, prosím?
ideálně pak ve vlákně k tomu založeném nebo zakládej vlákna vlastní!
takové vlákno o značce rotel by si tvé vědomosti vyloženě zasloužilo.
není nad praktické zkušenosti, které se nebudeš bát prezentovat.
na "frflaly, mudrce..." neber zřetel. každý máme holt nějaký názor.

Vintage1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vintage1 »

Zdravím,takže přece jenom ještě něco, pán,který http adresami dokládá mé cenové šílenství mi trochu nahrál,opomněl totiž skutečnost,že cenu přístroje při prodeji v hifistické obci /aspoň v té jíž jsem účasten/ tvoří i historie přístroje a následný servis.
Ano,to co je na adresách a to i v ČR http://aukro.cz/rotel-ra-913-hi-end-vin ... 33533.html znamená,že lze seskládat laciněji,otázkou je,co vlastně dostanete.
Bylo by na dlouhé lamentování ,cože mi z e-bay i odjinud v minulosti přišlo,považuji za výhru,když nutný servis cenově nepřesáhne pořizovací cenu.
Mé nabídky jsou přístroje z mé sbírky, řadu z nich jsem kupoval nové,mám účtenky,předprodejní značkový servis u nás,pokud složitější,pak ve Švýcarsku.Kupci si sami testují v poslechové místnosti s dozvukem kolem To=1,5 s, ALFAstř= 0,65 a to klíďo celý den. Záruka min 1 rok,pak roční servis á 500,- .Hmmm :)
Začínám pitomět a mluvit o sobě,což je trapné,až se stydím,tady mne alspoň hodnotí cizí:
https://www.bazos.cz/moje-inzeraty.php? ... er%C3%A1ty
a už dost, fuj :(
Druhému pánovi: díky věku jsem skutečně obeznámen s historií některých,pro mne sběratelsky zajímavých firem,mnohdy se spletitou, ba vzrušující cestou časem.
Hlavně Rotel/Roland,Trio/Kenwood,Superscope/Marantz,National/Panasonic/Technics,,lampové začátky už nemám,první postlampové/tranzistorové/ období až do roku 1978 ano.
Akustikou prostorů jsem se živil,při troše přemýšlení lze za pár korun upravit i běžnou místnost aniž by byla příliš dotčena její estetická hodnota a pojetí.
Samozřejmě jde především o zachování proporční pohltivosti a ní spojené doby dozvuku / absorbce energie na plochách definujících uzavřenou kubaturu/ v celém posuzovaném spektru/zpravidla 31,5 Hz - 16kHz/.Tudíž bez znalosti rozměrů,tvaru,vstupujících kubatur,stávajících materiálů,stupně zaplněnosti prostoru,instalovaného akustického výkonu,jeho emisního spektra,směrovosti měničů/repro/,poslechové pozice atd.nelze radit.Pokud je to však známo,stačí pár vzorečků a vlnových rovnic a vše je jasné. Jednoduché,věřte mi :)

sekal

Příspěvek od sekal »

Vážený pane, Vaše snaha odůvodnit tu výrazně přemrštěnou cenu těch 40 (a více) let starých krámů ve Vašich inzerátech je až dojemná. Za ty peníze, za které to prodáváte, by měla být záruka doživotní a ne jen 1 rok. Nákup vintage audio komponentů v zahraničí je jistě určité riziko. To je však do značné míry vyváženo vesměs podstatně nižší cenou než u našich vykutálených obchodníků (resp. překupníků). Pokud má člověk v tomto směru určité zkušenosti a je obezřetný, lze se případných chyb při nákupu ze zahraničních zdrojů téměř vyvarovat.

Přeji Vám příjemné vánoční svátky a méně hamižnosti v duši.

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Musím říct, že mne fascinuje ta naprosto nepříčetná touha řady lidí hlídat spravedlnost na tomto světě. Hlavně, aby náhodou někdo nevydělal nějaké peníze. Hlídejte to chlapi, drží Vám palce. Prachy jsou přece to úplně nejdůležitější na světě! A hlavně mějmě všici stejně, nezáviďme a dejme bacha na ty, kteří by náhodou mohli mít víc... *2thumbsup*
Vypuďme a vyžeňme z fóra všecky ty, kteří jsou jiní, mají nějaký příběh (ať je jakýkoliv), pravda zde už byla stejně dávno definována, tak už tu žádné příspěvky ani nejsou třeba. *jupi*

Vintage1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vintage1 »

Pane Sekal,musím konstatovat,že do mne vidíte,na základě mé jednodenní účasti na tomto fóru mne vlastně dobře znáte a správně zařazujete,též máte ve všem pravdu a také asi dost času.
Mně stačí trocha sebereflexe a mám jasno :)
Jsem starej,blbej a hamižnej dědek a času mám málo,když chci prodat všechny ty krámy.
Myslím ale,že ostatní hifisty to vůbec nezajímá,vedeme slovní přestřelku / díky Bohu,že alpoň bez vulgarismů/ s nulovým informačním potenciálem,tudíž maříme čas,plníme fórum plky.
Dostali jsme se velmi daleko od tématu, dál než jsem se domníval,že je vůbec možné.Odkaz na mé inzeráty,měl za cíl ukázat jen a pouze kterak vypadají reprosoustavy Rotel/alspoň některé/a předpokládal jsem diskuzi,k níž bych mohl přispět, např.: proč se k Rotelům nesnadno přiřazují běžná repra,proč se jim říká zabijáci repro,případně diskutovat kvalitu/charakter/ raných postlampových modelů i modelů následujících ve vztahu k citlivosti //dB/m/W// reprosoustav,řešení absence basové složky u malých regálovek Rotel,proč model RX-402 dostal cenu EISA ,kde se bere nečekaná síla zesilovačů/odlišná měření akustického výkonu tehdy a dnes/, s čím vším Rotel obchodoval v 50.letech,než ho nasměrovalo získání americké licence na dovoz televizí,jak se firemní heslo "Design for Future" promítá do vzhledu dnešních přístrojů,proč zesilovač Sony TA-11 vypadá jako by z oka vypadl Rotel RA-713,proč ekvalizéry Rotel počínaje RA-700 a výš tak moc dobře fungují,že je s kolegy používáme ve spojení s audioselektory místo předzesilovačů,čím jsou sluchátka RH-711 tak moc výjimečná,pro které interprety/skupiny/hudební směry se Rotel jeví jako optimální atd.,atd.
Škoda,čas vypršel,téma "Jaká repra k zesikům Rotel" šťastně zažehnáno,jede se dál,ale beze mne. Jsou svátky,takže pohoda,jdu si pustit Rotel a Pearl Jam,resp. Red Hot Chili Perrers,protože jim to spolu sluší,fakt :) Na Nirvanu to už chce Pio :( Karel Zelfel alias Vintage1
P.S.Ne,opravdu tu 1 jsem si nepřivlastnil svévolně a nabubřele,dali mi ji letití přátelé hifisti :)

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Ale no tak, každého treba brať s rezervou a nepripúšťať si k telu všetky útoky. Je to kontraproduktívne a ešte to aj človeka znechutí. Je tu veľa hláv, a teda aj veľa hadov.

Vcelku zaujímavé námety na diskusiu, možno by sa okrem vás našiel aj niekto iný, kto by o tom vedel niečo povedať a prispieť ku konštruktívnej diskusii a hlavne množstvu, pre veľa z nás, nových a cenných informácii. Ale to už by bolo na mieste podávať vo vlákne "Rotel". A hlavne s nadhľadom.

Príjemné sviatky prajem.

sekal

Příspěvek od sekal »

Pane Zelfele, své stanovisko k Vaší "cenové politice" jsem již napsal a nehodlám se k tomu dále vracet. Nehodnotím Vás dle Vaší jednodenní účasti na tomto fóru, ale podle Vaší inzerce na Aukru, jak už jsem předeslal výše. Tím bych diskuzi s Vámi z mé strany ukončil. Je to ztráta času. Mého i toho Vašeho...

Roman2

Příspěvek od Roman2 »

LawIAR píše:Ale no tak, každého treba brať s rezervou a nepripúšťať si k telu všetky útoky. Je to kontraproduktívne a ešte to aj človeka znechutí. Je tu veľa hláv, a teda aj veľa hadov.

Vcelku zaujímavé námety na diskusiu, možno by sa okrem vás našiel aj niekto iný, kto by o tom vedel niečo povedať a prispieť ku konštruktívnej diskusii a hlavne množstvu, pre veľa z nás, nových a cenných informácii. Ale to už by bolo na mieste podávať vo vlákne "Rotel". A hlavne s nadhľadom.

Príjemné sviatky prajem.
Já tu vidím jen jednoho hada, ale Vintage1, to určitě není :mrgreen:

Veselé Vánoce!

sekal

Příspěvek od sekal »

Had je tady jen jeden, zato volů celé stádo.

Vintage1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vintage1 »

Vintage 1 na Aukru
*palec*

99.5% Pozitivní komentáře 682 od 186 uživatelů
Typ Posledních 7 dní Posledních 30 dní Vše
Pozitivní 6 14 682
Neutrální 0 0 0
Negativní 0 0 1

Vintage 1 na e-bay
*palec*
Zpětná vazba hostů
Zpětná vazba za posledních 12 měsíců
Pozitivní 663 Neutrální 0 Negativní 0

To je ale stádo *2thumbsup*

*2thumbsup*

sekal

Příspěvek od sekal »

Jsem rád, že Vám tak kvetou obchody a prosperujete. V dané souvislosti je ovšem trochu s podivem, že jste již v důchodu, když je Vám teprve 59 a nikoliv 60, jak jste nás výše trochu mylně informoval.
A propos, když už jste se rozhodl přispívat na toto fórum, bylo možná smysluplnější, pokud byste si založil vlákno o akustice (poslech. místností) apod., jak už Vám navrhoval zdejší moderátor v jedné z předchozích reakcí. V propagaci Vašich komerčních aktivit nevidím žádný zvláštní přínos pro tuto komunitu.

zingali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zingali »

Vintage 1, přimlouvám se za méně odkazů na AUKRO a více zkušeností z oboru akustiky. Příští rok se chystám přeměnit malé podkroví na poslechovou místnost, každá rada bude dobrá.

jirotel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirotel »

Objevil jsem Mission 794, mate je nekdo doma ?

Odpovědět