Jaké repro vybrat na poslech elektronické hudby se subwooferem Jamo D 600 SUB.

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
franta589
Kontaktovat uživatele:

Jaké repro vybrat na poslech elektronické hudby se subwooferem Jamo D 600 SUB.

Příspěvek od franta589 »

Dobrý den, podařilo se mi získat subwoofer Jamo D 600 SUB po mém bratrovi. Zprvu jsem si říkal, že ho prodám, ale po zapojení a následném poslechnutí pár tracků jsem neměl slov. Rozhodl jsem se si ho nechat a obklopit ho patřičnými reproduktory a receiverem. Jsem totální lajk, v hifi světě se prakticky neorientuji, proto bych vás chtěl požádat o radu. Prostě nějaké 2.0 repro mezi 10-20k a receiver k tomu. Převážně poslouchám EDM a Dance hudbu, prostě ty dnešní dětské uřvanosti, jak by někdo řekl :-D Ale to je spíše moje silná stránka, kterou poslouchám 70% času, jinak poslouchám prakticky vše přes Pop, Rock, Rap i sem, tam vážnou hudbu. Jediné co opravdu nemusím je metál, ten opravdu ne-e :-D Proto vás tedy pěkně prosím o nějaké rady a návrhy na 2.0 repro a receiver, pro převážně elektronickou hudbu :-)

marvinnrv
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké repro vybrat na poslech elektronické hudby se subwooferem Jamo D 600 SUB.

Příspěvek od marvinnrv »

Jamo D 600 SUB bude docela použitelný sub s dostatek výkonu a půjde určitě dobře od spodu. K němu asi postačí i nějaké menší dvoupásmové regály, které můžou mít spodní fq. rozsah nastavený klidně od 60 až 80Hz, protože tohle pásmo pokreje subwoofer. Můžeš s ním ale i jen doplnit těch posledních pár Hz nějaké větší sloupové soustavy. Záleží v jak velkém prostoru a kolik máš např. místa pro rozestavění těch sloupů či regálů.

Druhá strana mince je, že pokud pořídíš kvalitnější větší sloupy někde z bazaru kolem těch 20k, tak ten sub na hudbu nebude v podstatě ani třeba. Ten se pak hodí spíš k DK na podporu kmitočtů pod 30Hz.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jaké repro vybrat na poslech elektronické hudby se subwooferem Jamo D 600 SUB.

Příspěvek od dadaft »

Doporučil bych NHT SuperOne 2.1

https://www.hifi-voice.com/testy-a-rece ... perone-2-1

Březina je popisuje skvěle, neutrální lehký vyrovnaný zvuk, vysoká nenáročnost na připojenou elektroniku. Jak napovídá název, jsou to bedny přímo dělané na 2.1.
(to jediné se dá Březinově recenzi vytknout - netestoval je se subem)
Viděl a slyšel jsem je se subem BW v domácích vymazlených podmínkách a masakr. To Jamo je slušné, ručím, že to s ním bude hrát.

Typově naprosto prověřené, klasické uzavřené dvojpásmovky bez jakýchkoliv konstrukčních výstřelků, materiálově kvalitní --- mrtvá ozvučnice, slušné repráky, vevnitř výztuhy a kvalitní výhybka, tři vzduchové cívky krásné medové barvy, tři audiofilské kondy zn. Sonicap, dva odpory, všechno kvalitně spájené s lesklými spoji, součástky navíc přilepené plastickým lepidlem, v podstatě stejnou výhybku najdeš třeba v Xavian Perla.....

Děličku nastav na 60Hz, max. 65, výš rozhodně ne.

Odpovědět