Jaké strarší sloupové repro do 25 000,-
Jaké strarší sloupové repro do 25 000,-
Zdravím všechny audio nadšence, rád bych Vás zkušené poprosil o radu, doporučení. Plánuji koupi bazarových sloupových reproduktorů do 25 000,-. Budou náhradou za sloupy Yamaha NS-777. Umístěny budou cca 2m od sebe, optimálně zády u zdi, protože v prostoru by překážely a nejspíše dlouho neobstály (mám malé děti). Plocha pokoje je necelých 50m², zesilovač Denon AVR-3802.
Předem mnohokrát děkuji za Váš čas a ochotu.
Předem mnohokrát děkuji za Váš čas a ochotu.
Re: Jaké strarší sloupové repro do 25 000,-
Zvážil bych Mission 794 na bazaru Hifionline. Jen kvůli větší stabilitě X malé děti to chce rozšířit podstavu (jsou úzké) stabilizerem nebo konzolami Proson, které se dají na Hifionline také koupit.
Dynaudio Contour 1.8 mkII.
Oběma díky moc za typ, můžu Vás ještě poprosit o odůvodnění, proč doporučujete právě tyto a o popis zvukového projevu?
Díky moc!
Díky moc!
Ještě otázka: vyskytuje se u tohoto modelu také výrobní vada, jako na modelu Mission 782? Docházelo tam prý často k hluchnutí středopásmového měniče vlivem špatného vinutí cívky.
Vyjádřím se k Dynaudio Contour 1,8 mkII, protože krom nich jsme měl asi dalších deset modelů od této firmy. Obecné věci lze nalézt všude nanetu, jsou toho tuny. Ale mé postřehy jsou tyto: všechny DA si zaslouží dobrý zbytek řetězce a zejména aspoň základním způsobem upravenou místnost. Vyhovuje jim běžné zabydlení, kde je koberec, sedačka, nějaké regály s knihami a kde není dozvuk jak v kostele. protože všechny DA produkuji velmi živý zvuk ve středním a vysokém pásmu, zatlumení je prostě nutné. Všechny DA napříč cenovými kategoriemi produkuji nadstandardní množství detailů, barev, t vše při velmi slušném basovém základu. tady pár slov. DA nesjou v žádném případě vhodné pro lidi, kteří preferují extrémní objem a sílu basového pásma. DA zahrají velmi hluboko, ale bas neboří stěny. Je přesný, rychlý, ale objemově je tak akorát. DA se hodí pro všechny žánry, snad jen s výjimkou nějakého techna (kvůli basům) D´n ´B opět kvůli basům. Ale na rock, jazz, klasiku s ohledem na jejich možnosti dané 6,5-8´´ basovým měničem obstojí na výbornou. Skoro všechny modely až na pár výjimke jsou BR soustavy, takže s ohledem na tento fakt je třeba počítat, aby byly - a no upozorňuje i výrobce v manuálu - aspoň metr od zadní a boční stěny. Pak se jejich zvukové možosti rozvinou v maximální míře. Všechny DA nabízí vynikající zobrazení prostorové scény. Stojí za tím jednak výborné měniče, ale poměrně náročné kompenzované výhybky. Díky tomu je třeba počítat, že zesilovač musí být schopen si s nimi poradit. nejde o výkon, ale stačí klidně 50W, ale o stabilitu a schopnost dodat patřičný proud, pokud impedance klesne pod 4 ohmy, jako že může klesnout až na 3 ohmy. Konkrétní model C 1,8mkII má zdvojené středobasové měniče a je to 2,5 pásmo. basy jsou velmi slušné, hluboké, středy klasické DA - bohaté na barvy, detaily, dynamiku, prostor. Výšky jsou mimo jakýkoliv komentář - skvělý měnič Esotec D 260 je prostě vynikající. Bednám stačí výkon 50-100W4 ohmy. Měl jsme je v cimře 16m2 (panelák) a zvuk byl prostě vynikající. S přehledem však uhrají i daleko větší místnost, protože v mém OP, částečně spojeném s kuchyní (40m2) produkovaly opět precizní zvuk. Na trhu lez narazit na řadu modelů DA a prakticky s žádným ve své cenové třídě nelze udělat chybu. Výjimkou jsou staré, ale fenomenální Confidence 5, které ovšem stpjí násobně více. ty jsou 3 pásmové, mají zdvojený basový měnič ve speciální komoře, ten má 8´´ a tythle bedny i přes jejich basové měniče, nejsou příliš vhodné na rock a basové nářezy. Ale ti, kdo mají rádi klasiku, lehčí žánry, jako komrní kvarteta, akustickou hudbu, budou v 8. nebi, protože 7. nebe je málo. Měl jsme je dlouhá léta, ale jelikož jsme rockový odkojenec, prodal jsem je, protože jejich střídmý, ale precizní bas mě neuspokojoval. Dnes se mlátím do hlavy, protože takové středy a výšky, co umí C5 a jejich měniče Esotar, jsem už nikde nenašel, a to ani v soustavách kolem milionu korun. A tohle potvrdí nejede audiofil a jejich majitel. ba ani v nových řadách firmy DA jsou takové výšky neuměl a měl jsme například ve své době špičkový model Special 25, kde byla poslední špičková verze měniče Esotar. Bohužel, C5 byly jasně lepší. DA není masová značka, ale značka pro ty, co chtějí opravdu špičkový zvuk, bohatý na detaily, barvy, prostor, lehkost, svižnost, dynamiku. Z top modelů mám osobní zkušenost i s Dynaudio Temptation a Dynaudio Consequence. Oboje hrubě přes milion Kč.
Díky moc Zdenymu za popis. Co se týče Vašeho popisu charakteristiky, je to zřejmě velmi blízko tomu, co sháním. Dříve jsem preferoval hutný, objemný zvuk, ale zřejmě (snad) u mě dochází k jakémusi zrání a čím dál tím víc vyhledávám zvuk postavený na zřetelném a barevném středním pásmu, které jakoby zaplní a prosvítí prostor. Zvuk, který dýchá a jiskří a nezní jako by z pod deky.
Ještě jednou díky moc!
Ještě jednou díky moc!
Můžu ještě někoho věci znalého požádat o popis a charakteristiku výše zmíněných reproduktorů Mission?
Díky moc!
Díky moc!
Já bych se mohl vyjádřit jen k pidibedýnkám Mission 760i. Měl jsem je do loňska v kuchyni k rádiu
Na svoji cenu slušný zvuk, ale ač tomu Březina s Vlkem v 90. letech říkali vstup do high-endu, tak to s high-endem samo sebou nemá nic společnýho. Je to jen poměrně slušně hrající minibedýnka v cenové kategorii dnešních výrobků do 10tCZK
Víc o tom nevím 

Aktuálně by mě nejvíce zajímal typ Mission 783. Je momentálně k dostání a objemově a výkonnostně mi přijde adekvátní k velikosti místnosti (cca 50m)
Mel jsem 2 Missiony (782,752 freedom) a oboji velmi pekne stredy a prijemne vysky, ale dost stihly bas, je tam ale je to o zvyku. Za 25k poridis uz BEDNY typu Infinity Kappa 8.2. To jen urychli vymenu AVR Denon, protoze nebude dustojnym partakem pro DA, ani jinym.
To koudy42:
můžu tedy poprosit i o popis charakteru Infinity Kappa? Jinak výměnu Denonu rozhodně neplánuji, protože jsem si vědom, že daleko více limitující, než kvalita zesilovače, bude v mém případě ozvučovaný prostor... Kvůli dvěma malým čertíkům, se kterými sdílím domácnost, si nemohu dovolit umístit repro jinak, než do rohů obýváku těsně ke zdi a i tak se třesu, kdy změní svou polohu ze stojící na ležící...
můžu tedy poprosit i o popis charakteru Infinity Kappa? Jinak výměnu Denonu rozhodně neplánuji, protože jsem si vědom, že daleko více limitující, než kvalita zesilovače, bude v mém případě ozvučovaný prostor... Kvůli dvěma malým čertíkům, se kterými sdílím domácnost, si nemohu dovolit umístit repro jinak, než do rohů obýváku těsně ke zdi a i tak se třesu, kdy změní svou polohu ze stojící na ležící...
Jenom doplním informaci, že se rozhodně nebráním ani reproduktorům z produkce 70.-90. let. Budou dominantou obýváku, takže nebudu tvrdit, že mi záleží pouze na zvuku, nehledě na design. Ale zvukový projev je samozřejmě prioritní kritérium.
To neznamena, ze v male mistnosti nejde udelat pekny zvuk, nechci tu vyvolavat kolotoc vymen, ale AVR bude jasny underdog. Inifinty Kappa jsem mel mensi modely a podle me by jsi mohl byt naprosto spokojeny s 7.2i, mensi verze, neni az tak narocna na zesilovac a stoji polovic tveho financniho limitu. 3 Pasmo, 25cm basak, moznost upravy hlasitosti vyskacu. Zbytek muzes pak dat do koncaku co pripojis k AVR pres PRE-OUT. Nemas zac .... 

BTW za 25k uz muzes dotahnout domu neco takove se stejnym rohlikem na tvari jako jsem mel ja
... post202962.html#p202962