JBL LS 80

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
boxer

JBL LS 80

Příspěvek od boxer »

Jistě většina z nás chodí na Slovanet,ale přesto sem dám tyto bedny coby novinku,když p.Roček sem nechodí.
Obrázek

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... sc&start=0

agavel
Kontaktovat uživatele:

Re: JBL LS 80

Příspěvek od agavel »

Zajímavý vzhled i cena. Jestli hrají tak, jak píše pan Roček, tak to můžou být zajímavé bedny. Kromě tuny zbytečných příspěvků to někdo na slovanetu shrnul dobře v tom postu o americkém přístupu (velké basáky?, tlakový horn, ultravýškáč). Když někomu sednou, asi zajímavé.

Roman2

Příspěvek od Roman2 »

Nevím sice jak hrají ani kolik stojí,ale zpracování je nádherné.
Ale asi to bude chtít taky pořádné krmení a pevnou podlahu,protože 40 kg není zrovna málo i když jsou i těžší reprosoustavy.

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

jsou hodně levné, něco málo přes 60 000.- Kč
Citlivost 90dB je relativně vysoká, tak bych se nenažranosti nebál. Je to ale pěkný flák nábytku. Takovej gigant jako je JBL to mrská jako Baťa cvičky, takže cena je fakt únosná. Frekvenční rozsah + 0 /- 3 dB 46 Hz - 38 kHz, .....................za ty prachy u podlahové soustavy nemůže člověk chtít více.
Malé firmy s malou produkcí to za ten peníz nedokážou prostě vyrobit. Na druhou stranu, za tu cenu je na trhu dost lepších stojanových soustav. Prodává to někdo v Praze? / JBL /

boxer

Příspěvek od boxer »

za tu cenu je na trhu dost lepších stojanových soustav
Slyšel jsi tyto JBL?
Jmenuj některé dost lepší.

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

Ja jsem je slysel pred tydnem. Musim rict, ze me zvukove zaujaly. Krasne stredy, hluboke basy (mozna by mohly byt plastictejsi), jemne vysky. Dobry prostor, lokalizace nastroju i barva. Zvuk me pripadal dost velky, teply a barevny. U rocku mozna trochu chybela syrovost. Myslim si ale, ze potrebuji prostor, vetsi mistnost. Poslouchal jsem je necelou hodinu, tak to berte jako prvni subjektivni nastrel.
Na druhou stranu se me nelibi ten cerny plast na predni strane kolem hornoveho vyskace ani leskly lak, ktery je bohuzel jen v jedne barve bez dalsiho vyberu. Jsou to dost velke a tezke mrchy.
Komu se tento design libi a uvazuje o sloupech v teto katergorii do vetsi mistnosti, myslim tak cca od 30m2, doporucuji poslech. Slysel jsem vedle nich jedny konkurencni sloupy dobre znacky za dvojnasobek a JBL hraly lip, nebo se me mozna jen ten projev libil vic (aby me nekdo nevzal za slovo). Kdybych mel vetsi mistnost, asi bych je vyrazne zvazoval. Takhle asi bude jiny vyber ve stejne kategorii:-)

Svensound
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Svensound »

Boxere:
Nenapsal jsem to opravdu nejšťastněji. Chci tedy stručně říci, že papírové - měřené parametry této JBL nejsou nic moc. Jak hrají nevím, neslyšel jsem je. Pokud se vyjde z měření , tak za ty peníze s výrazně lepšími naměřenými parametry jsou třeba stojanové GURU QM10, JMR DUET, Xavian XN 270 Evoluzione, některé Ushery atd.......... Je to ovšem na druhou stranu bedna, kterou nepřehlédneš. Já si stále myslím, že za 60 000.- Kč nemůže ta soustava být něčím vyjimečná. Málo, moc málo peněz!
Je prodejce JBL v Praze?

boxer

Příspěvek od boxer »

svensound

Uvádí je Studioline ,ale to je spíše internetová nabídka.

http://www.studioline.cz/?lang=cz&eshop ... oducer=127

pak je

DSI Czech, spol. s r.o.
Pernerova 35a, 186 00 Praha, tel: +420 724 417 099
www.jbl.cz,(nefungují stránky) www.harmankardon.sk, www.infinitysystems.sk
pobočka slovenské

DSI Slovakia, spol. s r.o.
Mlynské nivy 77, 821 05 Bratislava, tel.: 02/5830 3212
Južná trieda 117, 040 01 Košice, tel.: 055/611 8 112

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Dnes jsem narazil na test těchto repro (Audio 09/2008) a jsou i tam velmi chváleny. Mají výborný bas a dynamiku a doporučují je na rock i když nejen ten zvládnou výborně. Tady se test mírně rozchází s osobní zkušeností Pajuny. Ale jsou mezi High end sloupovými repro vlastně nejlevnější...

Vlasto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Vlasto »

Uvítal by som nejaké nové postrehy.
Pajuna píše:Ja jsem je slysel pred tydnem. Musim rict, ze me zvukove zaujaly. Krasne stredy, hluboke basy (mozna by mohly byt plastictejsi), jemne vysky. Dobry prostor, lokalizace nastroju i barva. Zvuk me pripadal dost velky, teply a barevny. U rocku mozna trochu chybela syrovost. Myslim si ale, ze potrebuji prostor, vetsi mistnost. Poslouchal jsem je necelou hodinu, tak to berte jako prvni subjektivni nastrel.
Na druhou stranu se me nelibi ten cerny plast na predni strane kolem hornoveho vyskace ani leskly lak, ktery je bohuzel jen v jedne barve bez dalsiho vyberu. Jsou to dost velke a tezke mrchy.
Komu se tento design libi a uvazuje o sloupech v teto katergorii do vetsi mistnosti, myslim tak cca od 30m2, doporucuji poslech. Slysel jsem vedle nich jedny konkurencni sloupy dobre znacky za dvojnasobek a JBL hraly lip, nebo se me mozna jen ten projev libil vic (aby me nekdo nevzal za slovo). Kdybych mel vetsi mistnost, asi bych je vyrazne zvazoval. Takhle asi bude jiny vyber ve stejne kategorii:-)
Pajuna dik za tvoju skusenost. Kvoli tym basom je to asi dobry adept na rock-metal. Ako vsak pises tie basy asi nie su uplne konturne, snad ich nejaky zosik zvladne.
Ano pri rocku treba trochu ostrosti.

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

no nevím, jestli chodí jen na 46Hz při poklesu -3dB, to je trošku málo za ty peníze..... :?:

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

lubin píše:no nevím, jestli chodí jen na 46Hz při poklesu -3dB, to je trošku málo za ty peníze..... :?:

,,,slyšel vůbec někdo běžnou nahrávku z desky nebo CD, kde by byl opravdu tak nízký kmitočet bez poklesu :?: ..tak co tady řešíš :D
Tyhle bedny nemají žádný problém s basy a zvukem vůbec :idea:
Nemít doma Tik 10, tak je ihned kupuji *2thumbsup*

monte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od monte »

Z těch nových repro, mne nejvíc zaujalo hifi z Rumůnska, prostě nelze přehlédnout.

Obrázek

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

monte píše:Z těch nových repro, mne nejvíc zaujalo hifi z Rumůnska, prostě nelze přehlédnout.

Obrázek
...nevím, nemohu posoudit, "dyzajn" je nádherný, ale kdo ví, jak je to s podáváním zvuků :mrgreen:

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Ramones píše:
lubin píše:no nevím, jestli chodí jen na 46Hz při poklesu -3dB, to je trošku málo za ty peníze..... :?:

,,,slyšel vůbec někdo běžnou nahrávku z desky nebo CD, kde by byl opravdu tak nízký kmitočet bez poklesu :?: ..tak co tady řešíš :D
Tyhle bedny nemají žádný problém s basy a zvukem vůbec :idea:
Nemít doma Tik 10, tak je ihned kupuji *2thumbsup*
OK..OK..stejně většina výrobců lže, nebo neudává na danný kmitočet pokles...třeba je to OK, rád si je poslechnu...nemá je někdo v Brně *klanimse*

Odpovědět