Takže moje rada všem, co tu psali o Repro pro nemajetne, studentské repro a podobně. Nekupovat stojanové repro pod 20k, sloupové pod 40k. A co pod těch 20 ticíc? Sluchátka a nebo raději nic. Zajít ještě jedno léto na brigádu a potom až si do prasátka našetři aspoň tu minimálné částku, koupit repro ASPOŇ za těch 20 tisíc.
Je to vůbec možne?
Je to vůbec možne?
Musím se s vámi podělit, co se mi dnes stalo. Jsem majitel ne zrovna úchvatných repro. Sony SS-B3000, 3 pásma. Přivezl jsem si je minuly rok z US, když jsem tam pracoval. Tenkrát mne vyšly na nějakých 2000 a měl jsem fakt dobrý pocit s porovnání cena/výkon. Za málo peněz aspoň trocha muziky. A protože si tak levné repro už zaslouží být rozebráno na vnitřnosti a trochu jim aspoň upravit kabely, dnes jsem z ničeho nic začal raději poslouchat svoje KOSS PRO4AA Tit., i když jsem příznivcem raději méně kvalitní hudby, ale z předních beden. Už dřív jsem se přesvědčil nad lepším zvukem uzavřeného repro (aspoň tady v této ceně) a tak jsem si dnes bedny vzal do sklepa, trochu jim pilkou upravoval vzhled zadního panelu a po oddělání krytu mne čekalo milé překvapení. Není tam vyhybka. Je toto vůbec možné? Přívodní dráty vedly přivedeny paralelně do všech reproduktorů. Mlátit za to výrobce a i to je málo. Už dřív jsem říkal, že mám pocit, jako by jsem měl v repro špatnou vyhybku, že to hraje jaksi na posrání, výškáč všechny frekvence, střeďák o něco lépe, basák šel s rukou v ruce s ostatními a tak dále a tak dále. Ale že by tam vyhybka vůbec nebyla? To mne nenapadlo ani ve snu
Takže moje rada všem, co tu psali o Repro pro nemajetne, studentské repro a podobně. Nekupovat stojanové repro pod 20k, sloupové pod 40k. A co pod těch 20 ticíc? Sluchátka a nebo raději nic. Zajít ještě jedno léto na brigádu a potom až si do prasátka našetři aspoň tu minimálné částku, koupit repro ASPOŇ za těch 20 tisíc.
Re: Je to vůbec možne?
Ber to spíše jako zkušenost s konkrétním typem reprosoustav. Jsou i kvalitní výrobky za méně než 20K českých. A mají i výhybku.
Z druhé ruky to bude i pod 10K, co již půjde poslouchat.
Jasné, bral jsem to s trochou nadsázky. Máš pravdu, že z druhé ruky to bude i pod těch 10 tisíc, ale hlavně, aby to přece lahodilo uchu posluchače. Na první dojem i levné repro může znít pěkně, ale časem i menší dunění jako z těch mých repro začne vadit a tak začne marný boj o tuning. Setkal jsem se s bednama jako třeba JBL L830 hrající na HK970 a nemít již sdrce zadané, účet by byl o pár tisíc lehčí
Moje požadavky na hudbu jsou převážně vedené přes peněženku, takže když není peněz, musím se spokojit aspoň s trochou chrochtání. Ale když už nové, jako že si teď asi koupím, v Elektruproton si koupit leda tak baterky, bedny u pana Ročka 
Malá technická - pan Roček je z kterého studia?
Wow, tak to se mu moc omlouvám. Měl jsem na mysli Excelii.
Tak to jo. Tam se i mě líbí pár věcí. Očekávám špičkový zvuk. Zrovna se tam chystám a doufám, že Mark Levinson se přidá.
Chtěl by jsem se omluvit všem majitelům levného repra, ale toto člověka opravdu vytočí, když zjistí něco takového, jak ho výrobce lstivě okradl. Mohl jsem to popravdě čekat, ale nenapadlo mne to. Byla by opravdu hloupost dávat všechny levné repro na jednu hromadu. Dal jsem si teda kafe, něco k jídlu a teď až bude trocha chvíle se tedy pustím do něčeho nového, asi zkusím odkazy, s kterými mi poradil Aleska http://www.humblehomemadehifi.com/LBS.html a nebo třeba když mi to nepůjde a nebo nebude čas, zajdu do Excelie.
Přeji pěkný poslech hudby a vás doma
Přeji pěkný poslech hudby a vás doma
-
Dismembered
- Kontaktovat uživatele:
Není pravdou, že by stojanové repro pod 20k nehrálo, a usuzovat tak podle repro s pořizovačkou 3k je podle mě úplně mimo.
Chápu, že to naštve, ale za tuhle cenu snad ani nelze čekat nic jiného (ještě když je to "třípásmo"), což podle mě ale stále není důvod zatratit i 6-7 krát dražší
regálovky.
Stačí jen počítat - dvě bedny po třech repro = 6 repro, $100 za 6 repro, ozvučnici, kabely a ještě nějakou marži. Na výhybku už opravdu nic nezbývá.
Spousta lidí si to neuvědomuje, ale samotná suma za použité měniče bývá u velimi dobrého nebo výborného projektu ve finále překročena i více než třikrát.
Chápu, že to naštve, ale za tuhle cenu snad ani nelze čekat nic jiného (ještě když je to "třípásmo"), což podle mě ale stále není důvod zatratit i 6-7 krát dražší
regálovky.
Stačí jen počítat - dvě bedny po třech repro = 6 repro, $100 za 6 repro, ozvučnici, kabely a ještě nějakou marži. Na výhybku už opravdu nic nezbývá.
Spousta lidí si to neuvědomuje, ale samotná suma za použité měniče bývá u velimi dobrého nebo výborného projektu ve finále překročena i více než třikrát.
To Mazlik
V papundeklovkách za 99,-USD opravdu nelze čekat pořádnou vyhybku, ale jednoduchý filtr tvořený kondenzátorem před výškáčem tam bít prostě musí, jinak by okamžitě shořel, to je fyzika- takže nemůže být pravda- že výškáč hraje všechny frekvence
Ale pamatuju si před 15 lety na 3p. od Technicse a ten měl výškáč v podobě piezo plíšku jako hraje v digi hodinkách, a ten byl jen paralelně propojen ke střeďáku, a zřejmě i bez předřazeného kondíku, už si to nepamatuju.
Prostě ty budky bezezbytku naplňují "aby se vlk nažral a koza zůstala celá" a Ty si zapamatuj " nejsem tak bohatý abych mohl kupovat velmi levné věci"
V papundeklovkách za 99,-USD opravdu nelze čekat pořádnou vyhybku, ale jednoduchý filtr tvořený kondenzátorem před výškáčem tam bít prostě musí, jinak by okamžitě shořel, to je fyzika- takže nemůže být pravda- že výškáč hraje všechny frekvence
Ale pamatuju si před 15 lety na 3p. od Technicse a ten měl výškáč v podobě piezo plíšku jako hraje v digi hodinkách, a ten byl jen paralelně propojen ke střeďáku, a zřejmě i bez předřazeného kondíku, už si to nepamatuju.
Prostě ty budky bezezbytku naplňují "aby se vlk nažral a koza zůstala celá" a Ty si zapamatuj " nejsem tak bohatý abych mohl kupovat velmi levné věci"
Noble Audio - výroba a prodej
Ano, máš pravdu, toho malého kondíku jsem si ani nevšiml, opravdu tam je. Ten výškáč šuměl totiž stále stejně, proto se mi to možná zdálo
Takže to má asi o něco lepší zvuk než ten Technics, i když nevím
Jinak s tou větou jsem se seznámil už dřív a musím uznat, že kus pravdy na tom opravdu bude.
je to možné...kdysi jsem zakoupil (AD1992) bass reflex 3-pásma pioneer CS-901. made in spain, jen tak naokraj. za (tenkrát) brutál cenu, v Ostravě.
ejhle ! nejsou uvnitř vůbec (!) tlumené...holá dřevotříska. tak jsem to nastudovat v dostupné literatuře a bass-reflex ozvučnice - dutinový Helmholtzův rezonátor tlumení prej nevyžaduje, ba přímo vylučuje...tuž nevím ani názory audio znalců nejsou jednotné. výhybky ? tragédie. dva malé kondy co vedou k výškáči a středu, nf tlumivka v sérii s basákem má velikost dvoukoruny. a to je vše. boxy zralé na tuning, přestavbu (vytlumení) a výměnu vyhýbek podle mých představ. katalog www.dexon.cz nabízí celkem širokou paletu příslušné bižuterie...
ejhle ! nejsou uvnitř vůbec (!) tlumené...holá dřevotříska. tak jsem to nastudovat v dostupné literatuře a bass-reflex ozvučnice - dutinový Helmholtzův rezonátor tlumení prej nevyžaduje, ba přímo vylučuje...tuž nevím ani názory audio znalců nejsou jednotné. výhybky ? tragédie. dva malé kondy co vedou k výškáči a středu, nf tlumivka v sérii s basákem má velikost dvoukoruny. a to je vše. boxy zralé na tuning, přestavbu (vytlumení) a výměnu vyhýbek podle mých představ. katalog www.dexon.cz nabízí celkem širokou paletu příslušné bižuterie...