JM Lab Focal Utopia I vs II
JM Lab Focal Utopia I vs II
Po dlhom a spokojnom suziti so znackou Dynaudio (2x Contour, 2x Confidence) som tuto znacku zradil a stal som sa stastnym majitelom nadhernych Focal Mezzo Utopia. Chcem sa opytat majitelov, alebo ludi znalych, na rozdiely nedzi starsimi Mezzo a novsimi Alto. Je tam rozdiel vo zvuku jednoznacny, alebo len minimalny? V starsich utopiach si focal vychvaloval svoj najdrahsi titanovy vyskac, teraz kladie doraz na svoj beryliovy. Vdaka za kazdy Vas prispevok o skusenostiach s Mezzo a Alto.
Re: JM Lab Focal Utopia I vs II
Mám zkušenost s Alto Utopiemi.Minulý týden ve čtvrtek jsem navštívil Fouse v jeho poslechovce.Už jsem to psal na slovanet.Zvuk není špatný,ovšem potřebují prostor.Už jsem to tady psal.Prostor mezi reprosoustavama byl dobrý a náznak hloubky tam taky byl.Ovšem tady by podle mně pomohla jiná místnost.Takhle to bylo mimo rozteč špatné(žádné).Chyběla mi tam taky dynamika.Bylo to celé menší než znám já.Za tohle si Focal nechá řádně zaplatit.Já bych do toho nešel.Ovšem zase po přechodu z Dynaudií to musí být skok.To věřím.
Vše ostatní okolo má Fous naprosto špičkové.Lexicon,Mark Levinson,Proceed.Ale samozřejmě vlastní zkušenost je nutnost před koupí takovýhle bednisek.
Vše ostatní okolo má Fous naprosto špičkové.Lexicon,Mark Levinson,Proceed.Ale samozřejmě vlastní zkušenost je nutnost před koupí takovýhle bednisek.
Pasuů:
nějak jsem nepochopil tvoji poslední poznámku o přechodu z DA na Focal a to o tom skoku??
nějak jsem nepochopil tvoji poslední poznámku o přechodu z DA na Focal a to o tom skoku??
pasul
Ziadny velky skok z Dynaudii na Focal sa nekonal. Kazde hraju proste inac. Prechadzal som hlavne koli mojej velkej miestnosti a ubytku basov v mieste pocuvania. Dyna Confidence 5 su uzasne repro, maju absolutne linearny frekv. priebeh a hodia sa aj do mierne “zadunenych” priestorov kde by Mezza boli nepouzitelne. C5 su este kusok viac detailnejsie na vyskach a maju lepsi priestor (musim sa este pohrat s umiestnenim Utopii - verim ze priestor bude lepsi), ale v mojej “bezbasovej” miestnosti proste hraju tenko a bez dynamiky (to som si uvedomil az po vypocutii Utopii). Mezzo Utopie proste perfektne zapadli do mojej miestnosti a konecne pocujem co je to dynamika a realne velkosti nastrojov. Dynamickejsi sound som nepocul snad ani na vystavach, neviem preco ti potom na Altach dynamika chybala.
Rad by som vsak pocul nazor na rozdiel Mezzo vs Alto.
Ziadny velky skok z Dynaudii na Focal sa nekonal. Kazde hraju proste inac. Prechadzal som hlavne koli mojej velkej miestnosti a ubytku basov v mieste pocuvania. Dyna Confidence 5 su uzasne repro, maju absolutne linearny frekv. priebeh a hodia sa aj do mierne “zadunenych” priestorov kde by Mezza boli nepouzitelne. C5 su este kusok viac detailnejsie na vyskach a maju lepsi priestor (musim sa este pohrat s umiestnenim Utopii - verim ze priestor bude lepsi), ale v mojej “bezbasovej” miestnosti proste hraju tenko a bez dynamiky (to som si uvedomil az po vypocutii Utopii). Mezzo Utopie proste perfektne zapadli do mojej miestnosti a konecne pocujem co je to dynamika a realne velkosti nastrojov. Dynamickejsi sound som nepocul snad ani na vystavach, neviem preco ti potom na Altach dynamika chybala.
Rad by som vsak pocul nazor na rozdiel Mezzo vs Alto.
Já to čekal,že někomu šlápnu na kuří oko.Poznámku o přechodu z DA na Focal jsem myslel úplně normálně.Tak jak jsem to napsal.Zdeny a ty mně určitě chápeš.Když porovnám to co jsem slyšel v Brně a to co u Fouse,tak to byl opravdu obrovský rozdíl.To nepochybně.A nejde o žádné nějaké základní modely.Ale Zdeny určitě ví o co mi jde.Dynaudia ne ani náhodou.Ale nebudu nikomu nic rozmlouvat.Je to každého věc co si pořídí.
Matto-Mezza jsem neslyšel.Třeba je všechno jinak.Ale podle mně ne.Starý model.Co máš za zbytek aparátu?Pokud to s tou dynamikou myslíš vážně a považuješ zvuk na výstavách jako dobrý,tak se nemáme o čem dál bavit.Neslyšel jsi nic a nemáš žádné zkušenosti.To mi z toho vychází.Ale nijak to neber špatně.Zkus sednout do auta a přijet kousek za hranice do ČR.Něco ti předvedu.Stačí se jen domluvit.
Matto-Mezza jsem neslyšel.Třeba je všechno jinak.Ale podle mně ne.Starý model.Co máš za zbytek aparátu?Pokud to s tou dynamikou myslíš vážně a považuješ zvuk na výstavách jako dobrý,tak se nemáme o čem dál bavit.Neslyšel jsi nic a nemáš žádné zkušenosti.To mi z toho vychází.Ale nijak to neber špatně.Zkus sednout do auta a přijet kousek za hranice do ČR.Něco ti předvedu.Stačí se jen domluvit.
Zle som to napisal, na vystavach je zvuk v 90% pripadoch az otrasny, Pod pojmom vystava som myslel podarene posluchovky a milionove aparaty kde to hralo slusne. Alebo navstevu hifi-studia s upravenou posluchovkou. Napocuvane mam toho dost. Odkedy som sa prestahoval ma srala moja obyvacka-posluchovka, ale Meza ukazali ze to ide aj v nej, aj ked najnizsim frekv. musi pomahat Velodyne DD-15. Inak dik za pozvanie, dakedy to urcite vyuzijem a dobehnem do CR.
Velodyne DD-15.Tak to bych zase pro změnu rád dojel já.
Nie je problem, v BA si vítaný.