Dnes jsem měl chvíli čas a tak jsem si zajel do Hifi Store kouknou,co je nového.Nikdo tam nebyl (zákazníci) a tak jsem s pane Škardou mohl nerušeně poslouchat.
Předesílám,že jsem v Hifi Store byl mnohokrát a poslouchal mnoho beden.Železem byly především Krell,Bryston. Krelly mne nikdy (obzvláště s ohledem na cenu) až tak nenadchly,Brystony byly pro mne lepší.Na daných bednách.
Dnes jsem si nechal pustit na Krellech (nebudu vypisovat typy)bedny Krell RESOLUTION 2.Již se nevyrábí.Jejich prodejní cena by se dala dohodnout kolem 200 K.Co zaujme je,před repro jsou nataženy úplně stejné gumové struny,jak má Sonus Faber.Holt šéf designu Don D´Agosstino a Franco Serblin spolu asi občas hodí na presso a croissanty.Na poklep je tak mrtvá,jak kdyby jste klepali do skály.

Její hodnoty.Třípásmová reproduktorová soustava. 2 x 20cm měniče s kovovými membránami, 1 x 16cm středový, speciální výškáč s vlnovodem. Vysoce kvalitní komponenty výhybky.
citlivost 89 dB,
jmenovitá impedance 4 ohmy.
122x30x50 cm,
63 kg kus,
30Hz-22kHz -3dB !!!
Pouštěl jsem si především Marka Knopflera a Saru K.
Vše stejné jsem si nechal pustit na svých oblíbených Thielech.Dnes na typu 2.4. Cena cca 140 K.

Třípásmová reprosoustava s nově zkonstruovaným basovým reproduktorem a pasivní membránou. Středovýškový koaxiální měnič je obdobný jako u modelu MCS1, má jednu cívku pro obě membrány. Basový reproduktor má osmipalcovou kovovou membránu. Oválný pasivní radiátor rozšiřuje frekvenční rozsah reprosoustavy k 33 Hz.. Thiel CS 2.4 má kvalitní vstupní terminály v zadní stěně a je možné jej vybavit mohutnými kovovými stabilizačními podstavci s hroty.
Frekvenční odezva
33 Hz-37 kHz -3dB
Citlivost
87 dB@2.8 V-1m
Impedance
4 Ohmy (3 Ohmy minimální)
Rozměry
279 x 1054 x 355 mm
Nebudu zdržovat.Thiely proti Krellům byly jak chudý příbuzný.
Krelly hrály...jak to jednoduše napsat....lehce,...to je to správné slovo= pohodově.Nic netrčelo,nic nechybělo,krásně to basovalo,nic nesyčelo,nádherný prostor a hlavně HLOUBKA zvuku= myšleno hluboké pódium.
Když použiji slovo Efičáka čí Napoleona (a nemám to slovo rád)=tekutý zvuk.
Byl jsem moc spokojen.