KEF Q950 vs Canton Chrono 519 DC

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
enGiN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

KEF Q950 vs Canton Chrono 519 DC

Příspěvek od enGiN »

Zdravím,
chtěl bych se posunout zvukově zase o něco dál a tedy vyměnit bedny. Nyní mám Mission 782SE, se kterými jsem začal objevovat hifi a cítím, že je čas se posunout.

Chtěl bych se vejít do 30KKč za nové/zánovní/starší. Místnost je střední velikosti a není nijak zvlášť upravena pro poslech. Poslechová vzdálenost cca 2,5 - 3 metry. Zesilovač je Naim Nait XS2.

Zatím se mi jako vhodní adepti jeví Canton Chrono 519 DC nebo KEF Q950. Cílem je získat čistý, nicméně objemově hutný, prostorový zvuk - právě to mi trochu chybí na mých Mission.

K čemu byste se přiklonili? Máte případně jiné tipy?

Díky moc!

enGiN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: KEF Q950 vs Canton Chrono 519 DC

Příspěvek od enGiN »

EDIT: Nebráním se případně ani regálům, zde mě zaujaly Sonus Faber Venere 1.5 / 2, co vy na to?

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Co tak starší B&W 703, nebo Dali vyšší řady? Do třiceti jsou dobré i KEF R300 Regály, na jiné úrovni než Q950
Rothaudio

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Zesilovač je Naim Nait XS2.
enGiN píše:
04 črc 2018 15:07
EDIT: Nebráním se případně ani regálům, zde mě zaujaly Sonus Faber Venere 1.5 / 2, co vy na to?
Jeden kamarád má SuperUniti2, k tomu Venere 1.5.
Další kamarád má UnitiLite, k tomu Dynaudia X14.

Neměl jsem je vedle sebe, takže bez přímého srovnání... ale s odstupem času bych sáhl spíše po těch Dynaudio.
Jen si nejsem jistý, zda výsledkem bude "čistý, nicméně objemově hutný, prostorový zvuk".

rybnik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od rybnik »

Já hraju Nait XS2 + KEF R500 a maximální spokojenost. Ideální je domluvit se ve studiu, vzít sebou zesík a vyzkoušet.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Ve studiu, kam chodím, jsem slyšel NaimXS2 s KEF R700 a hrálo to výborně, cenově je to ale už trochu jinde než plánovaných 30K.
MImochodem, mají tam ve výprodeji demo repro od Dynaudia:
https://www.amarockstudio.cz/doprodej
https://www.whathifi.com/dynaudio/excite-x32/review

enGiN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od enGiN »

Díky za tipy!
A co ty Canton? Recenze je dost chválí a v žebříčku stereoplay jsou hodně vysoko, velmi blízko Kefů R900...

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

@enGiN:
Naim elektronika je IMHO výborná a jen dobře hrát bude s kdejakým repro. Ale já vím ze zkušenosti, že ona může nejen dobře hrát, ale umí i "nadchnout", když se dobře spáruje. Mám Superuniti a s mým KEF hraje docela dobře, na mých Wilson Benesch ACT C60 to bylo o ničem... a přitom bedna za stovky tisíc. Takže jen kvalita bedny není rozhodující. Pokud bych mohl poradit, tak se vykašli na nějaké universální žebříčky a recenze.
Hledej doporučení na repro od těch kdo jej provozují s Naim nižších řad. Už jsem dole zmínil zkušenost s Venere 1.5 a Dynaudio X14 - Venere jsou OK, ale pamatuji se, že poslech mne bavil s Dynaudii (přitom hrály s nižším modelem Uniti než Venere).

enGiN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od enGiN »

Tak jsem změřil místnost a má asi 15m^2. Mám se tedy radši poohlížet po něčem menším?

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Ne nutně. Záleží jak moc nahlas hraješ, jestli máš rád šimrání basů na žaludku anebo spíše vzdušný projev... tady rady končí :D Každý to cítí jinak - já za sebe bych preferoval spíše menší bedny s prokreslenějšími středy a oželel bych ten fyzický bas.
Něco si půjč domů - většina prodejců má v nabídce malé i větší bedny, tak si je poslechni vedle sebe.

rybnik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od rybnik »

Mrkni do SZ. Jestli jsi někde poblíž, můžeme se domluvit na poslech.

meek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od meek »

Pro enGiN - Nevím jestli to víš , ale tebou vybrané Cantony jsou nové cenou za 1 ks ( aby ses vešel do 30 tis. ) . Pouze známý bazar je má za 2 ks.
Nebál bych se a šel bych do KEF , slyšel jsem předchozí model a hráli parádně .

Odpovědět