KEF Q950 vs Canton Chrono 519 DC
KEF Q950 vs Canton Chrono 519 DC
Zdravím,
chtěl bych se posunout zvukově zase o něco dál a tedy vyměnit bedny. Nyní mám Mission 782SE, se kterými jsem začal objevovat hifi a cítím, že je čas se posunout.
Chtěl bych se vejít do 30KKč za nové/zánovní/starší. Místnost je střední velikosti a není nijak zvlášť upravena pro poslech. Poslechová vzdálenost cca 2,5 - 3 metry. Zesilovač je Naim Nait XS2.
Zatím se mi jako vhodní adepti jeví Canton Chrono 519 DC nebo KEF Q950. Cílem je získat čistý, nicméně objemově hutný, prostorový zvuk - právě to mi trochu chybí na mých Mission.
K čemu byste se přiklonili? Máte případně jiné tipy?
Díky moc!
chtěl bych se posunout zvukově zase o něco dál a tedy vyměnit bedny. Nyní mám Mission 782SE, se kterými jsem začal objevovat hifi a cítím, že je čas se posunout.
Chtěl bych se vejít do 30KKč za nové/zánovní/starší. Místnost je střední velikosti a není nijak zvlášť upravena pro poslech. Poslechová vzdálenost cca 2,5 - 3 metry. Zesilovač je Naim Nait XS2.
Zatím se mi jako vhodní adepti jeví Canton Chrono 519 DC nebo KEF Q950. Cílem je získat čistý, nicméně objemově hutný, prostorový zvuk - právě to mi trochu chybí na mých Mission.
K čemu byste se přiklonili? Máte případně jiné tipy?
Díky moc!
Re: KEF Q950 vs Canton Chrono 519 DC
EDIT: Nebráním se případně ani regálům, zde mě zaujaly Sonus Faber Venere 1.5 / 2, co vy na to?
Co tak starší B&W 703, nebo Dali vyšší řady? Do třiceti jsou dobré i KEF R300 Regály, na jiné úrovni než Q950
Rothaudio
Zesilovač je Naim Nait XS2.
Jeden kamarád má SuperUniti2, k tomu Venere 1.5.
Další kamarád má UnitiLite, k tomu Dynaudia X14.
Neměl jsem je vedle sebe, takže bez přímého srovnání... ale s odstupem času bych sáhl spíše po těch Dynaudio.
Jen si nejsem jistý, zda výsledkem bude "čistý, nicméně objemově hutný, prostorový zvuk".
Já hraju Nait XS2 + KEF R500 a maximální spokojenost. Ideální je domluvit se ve studiu, vzít sebou zesík a vyzkoušet.
Ve studiu, kam chodím, jsem slyšel NaimXS2 s KEF R700 a hrálo to výborně, cenově je to ale už trochu jinde než plánovaných 30K.
MImochodem, mají tam ve výprodeji demo repro od Dynaudia:
https://www.amarockstudio.cz/doprodej
https://www.whathifi.com/dynaudio/excite-x32/review
MImochodem, mají tam ve výprodeji demo repro od Dynaudia:
https://www.amarockstudio.cz/doprodej
https://www.whathifi.com/dynaudio/excite-x32/review
Díky za tipy!
A co ty Canton? Recenze je dost chválí a v žebříčku stereoplay jsou hodně vysoko, velmi blízko Kefů R900...
A co ty Canton? Recenze je dost chválí a v žebříčku stereoplay jsou hodně vysoko, velmi blízko Kefů R900...
@enGiN:
Naim elektronika je IMHO výborná a jen dobře hrát bude s kdejakým repro. Ale já vím ze zkušenosti, že ona může nejen dobře hrát, ale umí i "nadchnout", když se dobře spáruje. Mám Superuniti a s mým KEF hraje docela dobře, na mých Wilson Benesch ACT C60 to bylo o ničem... a přitom bedna za stovky tisíc. Takže jen kvalita bedny není rozhodující. Pokud bych mohl poradit, tak se vykašli na nějaké universální žebříčky a recenze.
Hledej doporučení na repro od těch kdo jej provozují s Naim nižších řad. Už jsem dole zmínil zkušenost s Venere 1.5 a Dynaudio X14 - Venere jsou OK, ale pamatuji se, že poslech mne bavil s Dynaudii (přitom hrály s nižším modelem Uniti než Venere).
Naim elektronika je IMHO výborná a jen dobře hrát bude s kdejakým repro. Ale já vím ze zkušenosti, že ona může nejen dobře hrát, ale umí i "nadchnout", když se dobře spáruje. Mám Superuniti a s mým KEF hraje docela dobře, na mých Wilson Benesch ACT C60 to bylo o ničem... a přitom bedna za stovky tisíc. Takže jen kvalita bedny není rozhodující. Pokud bych mohl poradit, tak se vykašli na nějaké universální žebříčky a recenze.
Hledej doporučení na repro od těch kdo jej provozují s Naim nižších řad. Už jsem dole zmínil zkušenost s Venere 1.5 a Dynaudio X14 - Venere jsou OK, ale pamatuji se, že poslech mne bavil s Dynaudii (přitom hrály s nižším modelem Uniti než Venere).
Tak jsem změřil místnost a má asi 15m^2. Mám se tedy radši poohlížet po něčem menším?
Ne nutně. Záleží jak moc nahlas hraješ, jestli máš rád šimrání basů na žaludku anebo spíše vzdušný projev... tady rady končí
Každý to cítí jinak - já za sebe bych preferoval spíše menší bedny s prokreslenějšími středy a oželel bych ten fyzický bas.
Něco si půjč domů - většina prodejců má v nabídce malé i větší bedny, tak si je poslechni vedle sebe.
Něco si půjč domů - většina prodejců má v nabídce malé i větší bedny, tak si je poslechni vedle sebe.
Mrkni do SZ. Jestli jsi někde poblíž, můžeme se domluvit na poslech.
Pro enGiN - Nevím jestli to víš , ale tebou vybrané Cantony jsou nové cenou za 1 ks ( aby ses vešel do 30 tis. ) . Pouze známý bazar je má za 2 ks.
Nebál bych se a šel bych do KEF , slyšel jsem předchozí model a hráli parádně .
Nebál bych se a šel bych do KEF , slyšel jsem předchozí model a hráli parádně .