klub přátel (mini)monitorů

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: klub přátel (mini)monitorů

Příspěvek od Kocmeister »

LS 50 určitě *palec* a že se na nich něco dá zlepšit? To se dá na všem co znám. Spíš je zajímavý, že to zmiňuje individuum, který se podobným věcem bezne vysmiva ve svých zvratcich.
kabelguru.cz

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Skypi, v ramci cien co stoji komercne hifi, tie LS50 su naprosto dobre budky (nebrat ako urazku ale fakt ze kto sa tym chce zivit, musi postupovat “komercne”). KEF nema tiez asi zaujem urobit LS50 tak aby sa vyrovnali alebo predcili ich drahsie modely.

https://www.stereophile.com/content/kef ... asurements

https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.11144/

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

Kocmeister píše:
23 pro 2020 13:10
LS 50 určitě *palec* a že se na nich něco dá zlepšit? To se dá na všem co znám. Spíš je zajímavý, že to zmiňuje individuum, který se podobným věcem bezne vysmiva ve svých zvratcich.
Tak, že Ty nevíš, která bije, mne nepřekvapuje :(
Bude asi lepší, když zase couvneš k výměně konektorů nebo upletení nějakého smotku a psaní ód na to, jak je to slyšet...

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

blesk666 píše:
23 pro 2020 14:32
Skypi, v ramci cien co stoji komercne hifi, tie LS50 su naprosto dobre budky (nebrat ako urazku ale fakt ze kto sa tym chce zivit, musi postupovat “komercne”). KEF nema tiez asi zaujem urobit LS50 tak aby sa vyrovnali alebo predcili ich drahsie modely.

https://www.stereophile.com/content/kef ... asurements

https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.11144/
Jedny KEFy vlastním, měl jsem řadu Reference dřív, a proto jsem psal, co jsem psal - o úpravě a doplnění o ten subwoofer... Potenciál tam je, v originále -"firemním laděním" poněkud nevyužitý...

ZdenekJR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekJR »

a jaké (mini)monitory v cenové hladině ls50 jsou tedy výrazně lepší?; ref1 nejsou (dle mého) ze stejné cenové skupiny...

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Pravděpodobně žádný. Snad jen kdyby se srovnávalo jabka s hruškama, jako to mají někteří ve zvyku a podívali jsme se na nějaký studiový nearfieldy. Dokonce přehrajou v rychlosti, dynamice i jejich firemní sloupy R700 z tý doby. K těm jsme s Paolem Rothem rvali ve studiu všechno možný i nemožný a stejně to nikdy nebylo ono, hutná mázlá koule, zatímco LS50 zaujmou a chytí za srdce instantně. Klokánka neber vážně, ten je viděl leda na obrázku.
kabelguru.cz

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

skypi píše:
23 pro 2020 12:14
*sunglases*
Tak je na "odborníkovi na všechno" Pitrsovi, aby vysvětlil, co na těch originalnich LS 50 spatřuje "famózního"... Já "famozniho" tedy nic...

Do nekonečné "diskuse" s Pitrsem se opravdu zatáhnout nenechám, na to je můj čas drahý, a nadto se držím zásady, že s deprivanty se nediskutuje...
Já jsem si ho zablokoval, takže od jeho "nekonečných diskuzí a jedinných pravd" mám pokoj :D
On to možná myslí dobře, ale používá pro mne nepřijatelně protivnou formu písemného projevu z které mám (měl) jsem pocit, že vždy musí mít poslední slovo....i kdybys ho zabil *headbang*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ZdenekJR -- Kocmeister má pravdu. Jsou tu třeba dokonalé kopie původních LS3/5a od Falcon Acoustics, jsou tu zajímavé ELAC Carina BS243.4, ale KEF LS50 jsou nejlepší. Atkinson ze Stereophile je má jako referenční bedny a polovina tam testovaných zesáků se kromě velkých beden testuje i na LS50...
Možná ty nové LS50 Meta, když chceš být in.
K nim dobrej sub a jsi nad věcí...

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Ramones píše: Já jsem si ho zablokoval
Jeeje, kez by tohle udelal kazdy, kdo neschopnost vest diskusi ve vecne rovine nahrazuje osobnimi vypady v kazdem vlakne, kde se objevi... To by byl vanocni darek :-) !

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

OT douska:
Tuhle potrebu nekterych hledat za kazdou cenu osobni animozity i v ciste vecny diskusi velmi trefne vystihl TigiGold:

"Jaký má smysl zasekávat se ve virtuálním boji proti nepřátelům na internetu, který bývá stejně spíše jen uměle vytvořenou náhražkou za marný boj proti sobě, proti vlastní nepřiznané slabosti, nemohoucnosti a chybám, ze kterých máme podvědomý strach?"

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Ls 50 jsem slysel u dvou ruznych uživatelů a v pohode bych si je doma dokázal predstavit. Pouze nekdy jsem mel pocit, ze bass je trochu umele tlacici na pilu, coz bylo i nedotazenymi akustikami.

macher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od macher »

Vzhledem k cene LS50 ve vyprodejich (15-20k za par) proc ne... nicmene zadna slava to neni a doma bych to nechtel.

Kdyz tak premyslim, tak v teto kategorii toho moc na vyber neni. A pak ls50 vychazi jako mensi zlo oproti jinym vyrobkum.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Dneska jsem zjistil, že mezi minimonitory patří i mimořádně chválené GoldenEar BRX, mají jen 30x20x30 cm (v x š x h). To jsem myslel, že jsou větší...

https://www.stereophile.com/content/gol ... oudspeaker

recenze/goldenear-brx-bookshelf-reference-x-t22128.html

https://www.audioemporium.com/daves-fav ... enear-brx/

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... trochu to tu skúsim oživiť ... všetkým "náročnejším" priaznivcom minimonitorov (samozrejme na základe osobnej skúsenosti s Argon 1) vrelo odporúčam vyskúšať niečo portfólia fínskej fy. AMPHION *2thumbsup*

https://amphion.fi/
Přílohy
Amphion Argon1_F__.jpg
Amphion Argon1_B__.jpg
Amphion Argon1__.jpg

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

NEUMANN KH120A - výborné aktívne minimonitory ... trochu menej "úžasný" zvuk na stredoch a výškach ako Amfiony, ale zvuk ako celok úplne super ... čisté, neutrálne, nekompromisné, dynamické ... dobrá referencia aj pri porovnávaní zvuku rôznych sluchátok ... myslím, že zostávajú u mňa už natrvalo! ;)
Přílohy
Neumann_ KH120A__.jpg
Neumann KH120A__.jpg

Odpovědět