Konečně planární basák ?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Aleska
Kontaktovat uživatele:

Konečně planární basák ?

Příspěvek od Aleska »

Při "listování" internetem jsem narazil na velice zajímavé stránky http://infraplanar.free.fr/ , které by měly zaujmout všechny přátele "velkých basáků".

a) Logo firmy ve zlatě

Obrázek

b) Čelní pohled

Obrázek

c) boční pohled

Obrázek

d) Kmitočtová charakteristika

Obrázek

Rozměry 1260x1260x80 mm, váha 80 kg, 92,5 dB/W/m = cena 4.400 € je také odpovídající.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Re: Konečně planární basák ?

Příspěvek od agavel »

Kdyby tohle mělo basy jako když plácne hovnem o stan, tak by to hrálo přesně podle toho jak to vypadá. Graf naznačuje, že to bude zemětřesení jako malá smrt. Jsem zvědav, co se tu dozvíme od konstruktérů filozofů nebo přímo od konstruktérů.

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

agavel:
Ty vole (to myslím v dobrým), kam na ty hlášky chodíš? S manželkou jste pulsar, pán není připraven čůrat tak vysoko, basy jak když plácneš hovnem o stan ...
Jednou chci natočit film, doufám, že tě budu moct pozvat na doladění scénáře.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Ta hláška je od Kazzatele ze Slovanetu (Pavla Dudka), Agavelovi křivdíš.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Ta hláška je od Mareka Ebena...

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Od někoho ty hlášky vždycky jsou. Svých vlastních mám minimum, pečlivě si je střežím a většinou si je nedokážu zapamatovat. No a překvapení z hlášky nečůrá tak vysoko? Ty budeš dobrý režisér.
Jinak pokud jde o ten stan, tak ano, ztama vítr vane. Zajímavé je, jak obrazotvorná představa to je a na druhou stranu jí každý, kdo byl pod stanem, tak nějak dokáže pochopit. I když přímo ten konkrétní zvuk jsem nikdy neslyšel, to musel mít pan Eben či Dudek moc zajímavý zážitek.
A máme tu další *offtopic* ale třeba se ještě někdo vyjádří k samotnému repro. Překvapil mě i konstruktér, ale přesto šel jasně k věci. To chválím. Na pindy jsme tu my audiofilové.

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

BVa píše:Ta hláška je od Mareka Ebena...
To je tak, keď celebrita cituje celebritu a ostatní si oblečú kvietkovanú košeľu aby boli tiež in.

Pokiaľ za tým planarom nebude prilepená aspoň 1000l ozvučnica, tak pre kvietkovaných to bude stále len ten "sračkový bas bez gulí", môže mať aj 15Hz. Dipólových subwooferov, či už s klasickými menični, alebo blanových je viac konštrukcií, mnohokrát monštróznych rozmerov. Nevýhoda je ich veľkosť, a potreba miestnosti, kde sa dá tých 15Hz reálne dosiahnuť.
Zaujímavá v tomto prípade je vysoká citlivosť a potreba neveľkého výkonu - škoda že konštrukcia nie je detailnejšie popísaná - predpokladám, že princíp je rovnaký ako u Magnepanu, ktorý basové moduly na úzke pásmo používal už v modeli Tympani v 70-tych rokoch.

aleska *thumbs up* vďaka za link

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

To Palipol: Kdyby jsi se někdy rozhodl do něj jít, jsem ochoten se z Neratovic vypravit až k tobě...

palipol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palipol »

Aleska píše:To Palipol: Kdyby jsi se někdy rozhodl do něj jít, jsem ochoten se z Neratovic vypravit až k tobě...
Vyprav sa aj bez toho, Efičák si řízky pochvaloval.
Toto riešenie vyžaduje veľký objem miestnosti, 4000€ za rozšírenie kmitočtového rozsahu na 15Hz a pocit, že môžem reprodukovať organ v plnom rozsahu je nadštandard. Model MG 3.6 od Magnepanu je prakticky plnorozsahový (okolo 35Hz bez poklesu) a ak niekomu niečo vadí, tak len to, že bas nie je taký ako z boxu. V tomto prípade by som radšej volil klasický sub primeranej kvality.

Odpovědět