Koupit starší repro, nebo upravit stávající?
Koupit starší repro, nebo upravit stávající?
Prosím o radu,
mám opravit stávající doma vyrobené regálovky -repro TVM ARN 226/8 ohm (chce to nové výškové repro cca 110mm a výhybky- nejsou tam žádné) !
nebo koupit starší levné- např JBL LX33 (3500kč)
zesilovač Harman Kardon HK650 2 x 90W na 4ohm
zdrojem je buď Evolve multicentrum, nebo PC
děkuji za rady
mám opravit stávající doma vyrobené regálovky -repro TVM ARN 226/8 ohm (chce to nové výškové repro cca 110mm a výhybky- nejsou tam žádné) !
děkuji za rady
Re: Koupit starší repro, nebo upravit stávající?
To nemá smysl opravovat, resp. dodělávat. Levných starších regálovek, ať už Tesla ARS xxx nebo jiných je na trhu dostatek za ceny kolem 2-3 tis.
Pan Kříž ti je opraví za pár stovek i s výhybkama.Bonduell píše: ↑03 zář 2019 11:42Prosím o radu,
děkuji za rady
http://www.akustikabrod.cz/
to jako výhybky žádné ? basák galvanicky spojený s vejškáčem ? nepravděpodobné ! návrhář - projektant byl po opici nebo hotentot ? jsou tam viditelné stopy bastlířské "úpravy" ? musel bych ten zázrak vidět...
no já bych se vrhl na přestavbu, i ta ozvučnice má nějakou hodnotu a vnitřek se doladí podle gustu
no já bych se vrhl na přestavbu, i ta ozvučnice má nějakou hodnotu a vnitřek se doladí podle gustu
Tak jsem kouknul a je tam jen kondenzátor, výškáč odešel již dávno, vyměnil jsem ho
za piezo tweeter za pár šustáků...
takže by byly potřeba nové + výhybky + nová povrch.úprava repro a určitě svorky
Repro jsem dostal od známého a ten je taky dostal...
Otázkou jest,jestli z toho dostanu lepší zvuk, než kdybych koupil jiné kolem 3-4tis.?
za piezo tweeter za pár šustáků...
takže by byly potřeba nové + výhybky + nová povrch.úprava repro a určitě svorky
Repro jsem dostal od známého a ten je taky dostal...
Otázkou jest,jestli z toho dostanu lepší zvuk, než kdybych koupil jiné kolem 3-4tis.?
- Přílohy
-
Z finančního pohledu se to nevyplatí. Piezo výškáče jsou to nejhorší co lze koupit. Použitelné maximálně jako siréna. Takže by jsi musel pořídit nové výškové kaloty, 2ks adekvátní kvality k dané bedně řekněme 500,-/kus. Povrchová úprava tě samotná může stát už 1000+. K tomu svorky +- 400,- no a nejtěžší a zároveň nejdražší bude nechat měřením spočítat, navrhnout a nechat vyrobit vyhýbky. Za ně si člověk, který ví co dělá, může říct klidně 4000,-. Ve finále i když vše toto uděláš, tak výsledek může být nemastný neslaný. Nemáš ani jistotu, že teď samotná ozvučnice je správně konstrukčně naladěna ve spojení s použitým středobasem a basreflexem, nemluvě o vhodném sladění stávajícího středobasu s potřebnou novou výškovou kalotou.
Kup z bazaru kolem 3-5tis. něco v dobrém stavu od zvučnějšího výrobce a uděláš 100x líp. Nehledě na uspořený čas a staroti.
Kup z bazaru kolem 3-5tis. něco v dobrém stavu od zvučnějšího výrobce a uděláš 100x líp. Nehledě na uspořený čas a staroti.
tak vejškáč v sérii s kondíkem, jako prostá výhybka dvojpásma stačí, zkusmo 2-4 μF by mělo bejt akorát
repráky budou muset vyměnit, dají se sehnat levnějc, použil jsem kruhové Sharp Φ100 mm z vyřazeného rádiojezevčíka, měniče středobasy zůstanou na svém místě, ozvučnici můžeš přestavět na uzavřenou ucpáním bassreflexu tenisovým míčkem (nebo koulí molitanu) a vytlumením vnitřku bedny, často totiž chybí
repráky budou muset vyměnit, dají se sehnat levnějc, použil jsem kruhové Sharp Φ100 mm z vyřazeného rádiojezevčíka, měniče středobasy zůstanou na svém místě, ozvučnici můžeš přestavět na uzavřenou ucpáním bassreflexu tenisovým míčkem (nebo koulí molitanu) a vytlumením vnitřku bedny, často totiž chybí
Tak jsem včera koupil Magnat Vector 205 a paráda , zprovoznil jsem zvukovku Creative X-Fi a ještě to bude chtít asi kvalitnější kabel od PC k zesilovači.. stačí nějaká silnější dvojlinka,nebo něco stíněného?
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
verim ze to je lepsi, to by ostatne bylo asi cokoliv ... jaka dvoulinka od PC k zesilovaci ?