Zdravím,
začínám okukovat sloupové reprobedny, místnost je cca 4x6m, mám rád hlavně rockovou hudbu, na cestě je Yamaha musiccast, který bude bedny budit. Ty můžu mít bohužel pouze v rozích pokoje.
Hluchým výběrem jsem došel k Yamaha NS-777 nebo Magnat Tempus 77 - oboje trojpásmovky, oboje bassreflex vzadu, což asi není úplně optimální. Na obě jsem četl celkem pozitivní recenze (v dané cenové kategorii) s tím, že mají lehce míň basů (a to může pozice v rozích pokoje vylepšit).
Třetí možnost by mohla být nějaká trojpásmovka Wharfedale v podobné cenové relaci.
Rád bych znal Vaše praktické zkušenosti - poslech u prodejce mi sice pomůže, ale parametry místnosti nepřenesu. Díky.
Magnat či Yamaha ?
Re: Magnat či Yamaha ?
Pardon, ty Yamahy jsou NS-555 nikoli 777, popletl jsem čísla...
V dané cenové kategorii jsou ještě tyto: https://www.alza.cz/polk-audio-signatur ... WYQAvD_BwE
Mám je a mohu doporučit.
Mám je a mohu doporučit.
Na Polk jsem se díval, ale jsou to jen dvojpásma a opět BR zezadu. Na rock i tady na fórech doporučují trojpásmové. Co na nich posloucháte nejvíc a jak je máte umístěné ? Díky
BR nemají zezadu, ale dolů ! Což je výhoda. Nejsou náročné na umístění. Mám je v paneláku dost blízko u zdi a neduní. Basy a dynamiku mají prvotřídní. Ty recenze na Alze doporučuji přečíst. odpovídají skutečnosti. Měl jsem dříve i třípásmové sloupy, ale tyto jsou i přes to dvoupásmo lepší.
Polk Audio Signature S55e jsem napred poslouchal v poslechovem studiu, pak na zapujcku doma a opravdu bida, spise znouzecnost.. az jsem se stydel, ze me takova volba vubec napadnula. Kdejake vintage bedny hraly o nekolik trid jinde.
Doporucuji si opravdu priplatit.
Doporucuji si opravdu priplatit.
Tak jsem nakonec sehnal starší Magnat Quantum 605 a oproti Jamo Compact 1000 je to posun dopředu. Ty půjdou i se stojany z domu.