Magnat či Yamaha ?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
vaclavpe
Kontaktovat uživatele:

Magnat či Yamaha ?

Příspěvek od vaclavpe »

Zdravím,
začínám okukovat sloupové reprobedny, místnost je cca 4x6m, mám rád hlavně rockovou hudbu, na cestě je Yamaha musiccast, který bude bedny budit. Ty můžu mít bohužel pouze v rozích pokoje.

Hluchým výběrem jsem došel k Yamaha NS-777 nebo Magnat Tempus 77 - oboje trojpásmovky, oboje bassreflex vzadu, což asi není úplně optimální. Na obě jsem četl celkem pozitivní recenze (v dané cenové kategorii) s tím, že mají lehce míň basů (a to může pozice v rozích pokoje vylepšit).

Třetí možnost by mohla být nějaká trojpásmovka Wharfedale v podobné cenové relaci.

Rád bych znal Vaše praktické zkušenosti - poslech u prodejce mi sice pomůže, ale parametry místnosti nepřenesu. Díky.

vaclavpe
Kontaktovat uživatele:

Re: Magnat či Yamaha ?

Příspěvek od vaclavpe »

Pardon, ty Yamahy jsou NS-555 nikoli 777, popletl jsem čísla...

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

V dané cenové kategorii jsou ještě tyto: https://www.alza.cz/polk-audio-signatur ... WYQAvD_BwE
Mám je a mohu doporučit.

vaclavpe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vaclavpe »

Na Polk jsem se díval, ale jsou to jen dvojpásma a opět BR zezadu. Na rock i tady na fórech doporučují trojpásmové. Co na nich posloucháte nejvíc a jak je máte umístěné ? Díky

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

BR nemají zezadu, ale dolů ! Což je výhoda. Nejsou náročné na umístění. Mám je v paneláku dost blízko u zdi a neduní. Basy a dynamiku mají prvotřídní. Ty recenze na Alze doporučuji přečíst. odpovídají skutečnosti. Měl jsem dříve i třípásmové sloupy, ale tyto jsou i přes to dvoupásmo lepší.

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Polk Audio Signature S55e jsem napred poslouchal v poslechovem studiu, pak na zapujcku doma a opravdu bida, spise znouzecnost.. az jsem se stydel, ze me takova volba vubec napadnula. Kdejake vintage bedny hraly o nekolik trid jinde.
Doporucuji si opravdu priplatit.

vaclavpe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vaclavpe »

Tak jsem nakonec sehnal starší Magnat Quantum 605 a oproti Jamo Compact 1000 je to posun dopředu. Ty půjdou i se stojany z domu.

Odpovědět