Magnat Transpuls 1500

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
JirkaM
Kontaktovat uživatele:

Magnat Transpuls 1500

Příspěvek od JirkaM »

Máte je někdo, či jste je slyšel?... jak hledám, moc rozšířené nejsou.
Jak cvičí s basy ten 38 cm basový reproduktor?

JirkaM
Kontaktovat uživatele:

Re: Magnat Transpuls 1500

Příspěvek od JirkaM »

Ano, četl jsem, díky.... ale číst... nebo slyšet?

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Dnes jsem je poslouchal u kamaráda na Primare i22. Za tu cenu hrají excelentně, hluboko, s jemností na výškách. Moc mě to bavilo, nic mě ve zvuku nes...o. Bas je akurátní.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Mne sa takéto bedne páčia. Keby som mal na ne peniaze a miesto, tak by som sa o ne asi dosť zaujímal.
Niečo podobné robí aj Klipsch - Cornwall III. Ale to stojí skoro 3 000 eur, takže tieto Magnaty majú naozaj zaujímavú cenu. Hlavne ak hrajú tak ako sa o nich píše.

PS. Nerozumiem tomu prečo niektoré obchody uvádzajú cenu za kus. Resp. niektoré na to ani neupozornia. Velmi neseriózne.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Ty bedny jsou díky ošizené výhybce zvukově mizerný. Ale po úpravě výhybky už to hraje.
Rozdíl je slyšet u toho videa i v telefonu. *2thumbsup*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Zajímavé.
Lepší součástky ve výhybce určitě pomůžou (na Audioscience mluví o slabších středech), zpevnění vlastní skříně by podle mých zkušenosti mohlo pomoci opravdu hodně, ale o tom vytažení molitanových tlumivek z basreflexů velmi pochybuji. Jak Březina v HifiVoice, tak třeba tady mluví o basech. které sice netrhají střeva, zato jsou extrémně rychlé a z velké plochy měniče, jedním slovem parádní, jako z uzavřené velké "ledničky". Kdo zná, ví. Osobně bych takové basy tedy bral. A Transplusy jsou evidentně konstuované jako skoro uzavřené a výhybka tomu bude odpovídat.

Nevím, ty ukázky jsou na basech neprůkazné, ale v části dvě už se mi zdá, že je basů hodně a šly do háje...

Ale jinak fakt zajímavé bedny za super cenu, když si s nima člověk pohraje, mohly by dát zvuk, který všechny ty dnešní úzké sloupy s malými měniči nemají šanci předvést ani náhodou.
K tomu nějaký renovovaný vintage receiver ze 70. let (Sansui, Pioneer) a bude to hrát, jak už se dneska zapomnělo...

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

Dadafte, to mi povídej. Pořídil jsem si receiver z 1980 roku a uzavřené třípásmovky také ze stejného roku jako druhou sestavu a hraje to božsky. A stálo mne to pár kaček. Hraje to pro mé uši lépe než 20 násobně dražší hlavní sestava z roku 2018.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Za mě to video nic neříká, ani tam nepustil stejnou nahrávku ( před a po úpravě ) a že by hrály mizerně to bych neřekl. Na rozdíl od Lemona jsem je slyšel, a né jednou.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

A nebylo by Leony lepsi se na to video nejdriv podivat a az potom jej hodnotit :-D ? Jsou tam 3 skladby, vzdy stejny usek pred a po uprave. Celkem tedy 6 ukazek.

Hodnotit kvalitu zvuku cehokoliv z videozaznamu nelze. Na to je v zaznamu prilis neznamych.
Ale rozdily vyniknou. Puvodni verze zni, jakoby hraly jen stredaky. Upravena zas jako prilis vytahnute vysky a basy. Co je ale "rovnejsi" v reale se z videa nepozna.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

JOjo no nyní jsem to prozkoumal, video se mi nevím proč spustilo až někde před koncem, nyní jsem to viděl celé :roll: a určitě tam je slyšet rozdíl. Tyhle bedny má kamarád a už několikrát jsem je poslouchal u něho a nemyslím si že hrají tak jak tu prezentuje Lemon.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Bez vlastní zkušenosti opravdu těžko soudit. Březina chválí zvuk jako "solidní hifi" a "hodně muziky za málo peněz", ale zároveň naměřil lavor jako prase, kdy jsou středy o nějakých 12-15 dB pod basama a výškama.

Do toho úplně opačně znějící ukázka z videa výše, kdy neupravená bedna zní strašně středově, což je pravý opak toho, co naměřil Bžezina.

Pro mne chaos :-).

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Přesně jak píše Pítrs. I na sestavě bedniček u PC je to zřejmé. Žádný lavor na ukázce s videem tam na údajném orig. určitě slyšet není, jak popisuje Březina, ale je tam brutální hrb na středech. To však vůbec nic neznamená, protože vůbec netušíme, jaký byl zdroj hudby, ani o jaké se jednalo aparáty.
Bedny samotné jsou jakousi kopií nově oprášených retrobeden ze 70-80. zn. Tannoy :

https://www.tannoy.com/catalog.html?bra ... geNumber=1

Tam se však jedná o zcela jinou cenu i kvalitu. Dívali jste se u těch rozebraných Magnatů na to z čeho je ta skříň vyrobena a že je bez výstuh? Lisovaná "mlha", která se používá na výrobu levných poliček pod květináče. To nikdy nemůže akceptovatelně hrát. Je to levný šunt s "in" designem, což má být ten hlavní marketing.

Pro mně neposlouchatelné, ale proti gustu....

BTW, ta tzv. úprava sice potlačila ten brutální hrb na středech, ale zase tam aplikovala zdůrazněný huhlanec na basech.

Lemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lemon »

V tom videu říká , že tam na tak velký reproduktor chybí výztuha, která je jen v horní části skříně. A že přidá výztuhu na levou a na pravou část do dolní části skříně. Ta konstrukce skříně je pěkně ošizená, obzvláště k tak velkému basáku to je pěknej papundekl. :shock:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Kopie Tannoy to nejsou, Transpulsy jsou original Magnaty, koncem 70. let jich vyráběli spoustu typů, třeba Transpuls 80 byly 350 litrové ledničky, 80kg čtyřpásmo s 50cm basákem, totální masakr, úplně jiný svět esteticky i zvukově, než dnešní bedny...

S tou ozvučnicí asi nic nadělat nepůjde, osobně bych to zevnitř vylepil centimetrem asfaltu, ale člověk to asi bude muset brát s nadhledem, že to zkrátka trošku přibarvuje zvuk, potichu by to ani nemuselo být znát. Takové Harbethy mají taky rezonující skříně a přitom hrají parádně. A rozhodně bych tam nechal ty záslepky basreflexů.

Tohle holt není pro každého, spíš taková radost na tunění a svérázný poslech, který je zkrátka jiný.

Odpovědět