Mission 733 vs. Shan Aztec 230
Mission 733 vs. Shan Aztec 230
Ahojte hifíci.Myslíte,že si zvukově pomůžu,když přejdu z mých stařičkých Mission 733 na reprosoustavy Shan Aztec 230 ?Poslouchám převážně rock,pop,ale i jazz až po funky.Zesilovač je NAD 314 a CD Kenwood DP 7090.
Re: Mission 733 vs. Shan Aztec 230
Může a nemusí. Já jsem při výběru poslouchal své Mission a Shan. Oboje sloupové, ale model Shanu si už nepamatuju. A Mission byly o dost lepší. Dokonce i jeden jejich další model se mi líbil víc, myslím M52. Těžko radit. U Shanů byl prý na některých modelech zajímavý tuning na výhybce či prodrátování. Mission 733 jsem neslyšel. V jaké cenové byly v době koupě?
Myslím něco kolem 15ti.Shany byly tenkrát dražší,na ty už mě nezbylo... 
Já měl před delší dobou možnost porovnat mé Shany 230 MKII s Focal JMLab 714. Oba modely znějí dle mého ucha dobře (v rámci cen. kategorie) ikdyž oba úplně jinak. Focaly jsou tvrdší, a podle mě mají trošku plechové výšky...jejich využití vidím spíše v Hard Rocku..Heavy Metallu. Shany jsou na první poslech příjemnější...mají křišťálově čisté výšky a jdou v basech níž, než Focaly. Středy jsou u obou celkem OK. Jde o to, co se komu líbí za zvuk. Já si vybral tenkrát Shany a jsem nadmíru spokojený..za ty prachy 
To by sedělo. Mě se ty Shany zdály tenkrát silně pod dekou. Mission tedy taky nejsou přeborníkem v odhalování posledních detailů v prostoru a výšky jsou v klidu, ale Shany byly "více vzadu". Z dnešního pohledu bych si je nevybral, což může souviset s mou posluchačskou preferencí.Vagi píše:Já měl před delší dobou možnost porovnat mé Shany 230 MKII s Focal JMLab 714. Oba modely znějí dle mého ucha dobře (v rámci cen. kategorie) ikdyž oba úplně jinak. Focaly jsou tvrdší, a podle mě mají trošku plechové výšky...jejich využití vidím spíše v Hard Rocku..Heavy Metallu. Shany jsou na první poslech příjemnější...mají křišťálově čisté výšky a jdou v basech níž, než Focaly. Středy jsou u obou celkem OK. Jde o to, co se komu líbí za zvuk. Já si vybral tenkrát Shany a jsem nadmíru spokojený..za ty prachy
A osobně mám jednu poznámku. Shany skončily, Authentic skončily. Obě značky byly celkem chváleny. I Authentic nebyly na výškách nijak dominantní. Ale jejich rozlišení bylo daleko lepší než u Missionů a přitom zůstávaly příjemné. Pokud zase narazím na model 624, zvážím dočasnou náhradu svých Mission. Neznám preference tazatele, ale doporučil bych možná spíše tuto značku českých repro. Ale samo nejlíp slyšet, což se z druhé ruky hůř dělá.
A co říkáte na Mission M73 v porovnání třeba s řadou 73X nebo těma Aztecama?