Dekuji vsem za odpovedi...
@tujatuja - já jsem také nechtěl, aby mi nékdo říkal, jak budou hrát, ale s nimy mají lidé zkušenosti... jak budou hrát u mě - no zřejmě tak, jak dobŕe si dokážu poslechovku vypiplat, že? Většinou se v článcích objevují poznámky, že PL300 excelují ve větších místnostech a jelikož disponuji místností 5*6*3,5 metru, myslím, že by se jim mohlo dýchat dobře, samozřejmě počítám i s dodatečným řešením akustiky... Poslech konkrétního kusu si bohužel domluvit nemohu, jelikož jsou momentálné 1300km daleko
@lachim - právě že zesilovač zatím bude slabé místo řetězce, nicméně repro nekupuji na rok a rád bych u nich v blízké budoucnosti viděl zesilovač Parasound HALO A21 nebo ještě lépe A51... Jako zdroj signálu je OPPO BDP-105, to je myslím OK...
@r0n - ano, jestli máš na mysli ty, jejichž aukce skončila ve středu večer, tak ty jsem zkoušel dražit také, ale bidování bylo omezeno na UK

nakonec šly za 2600L... Byly v perfektním stavu a 4 roky staré, já mám nabídku na 3 mesíce staré za ještě o kousíček lepší cenu

Angličtina mi nečíní problém, recenzí jsem přečetl kvanta, nicméně jsem pojal podezření, že anglicky mluvící časopisy, především ty pŕímo z UK, jsou velmi vysazeni na domácí značky a vpodstatě cokoli od MA, B/W, nebo třeba Chord, QED atd dostává až neuvěřitelné hodnocení, tak mám raději osobní zkušenosti lidí, nejlépe samozřejmě vlastní
Slyšel jsem je hrát 2x - jednou tuším na HE Praha (ani tam to nebylo špatné, i přes špatnou akustiku) a pak v pasáži Černá růže ve studiu Finale Audio, kde jsem jim právě nevěnoval moc pozornosti a hlavně mi přišlo, že pana prodávající trošku obtěžuji tím, že jsem si přišel poslechnout pouze řadu RX...