NAIM AUDIO - OVATOR !!!

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Petr 5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

NAIM AUDIO - OVATOR !!!

Příspěvek od Petr 5 »

Je mě velkým potěšením, že zde mohu alespoń krátce představit nové nadčasové a technologicky vyspělé high-end reprosoustavy od NAIMU s označením OVATOR.
Lahúdkou těchto reprosoustav je speciálně vyvinutý středovýškový reproduktor zapojen bez výhybky a speciálně přichycen v reprosoustavě viz odkazy.
Bohužel musím převzít štafetu letmých informací o Naimu za Michala (Zappadadyho) , který jak jistě víte již tuto zn. opustil, ale já ji zústávám nadále věrný a hlavně vděčný za hudební zážitky , které mě série komponentů , které vlastním , každodenně zprostředkovávají :)
Když jsme byli letos na HIGHENDU v MNICHOVĚ nebylo moc prostoru k poslechu , proběhlo jen krátké představení a slíbil jsem si , že si na ně hezky počkám a poslechnu si je hezky v klidu ve studiu nebo doma.

Mám přislíbeno někdy v únoru k poslechu v mých domácích podmínkách a jsem už ted´velice zvědavý , protože tyto reprosooustavy Naim dlouho vyvíjel....

Zde odkazy k malé prezentaci :
1. http://www.youtube.com/watch?v=z3kb5Vc7K4g
2. http://www.youtube.com/watch?v=fEY2gbfQ9TY

Jakmile dojde k rozsáhlejšímu poslechu dám vědět své poznatky .
S pozdravem Petr 5.
Amarock Studio | Naim Studio

Martinp
Kontaktovat uživatele:

Re: NAIM AUDIO - OVATOR !!!

Příspěvek od Martinp »

Nevím jestli jsem to dobře pochopil z toho videa. Ta bedna je položená na základně přez nějaký pružný plát?? To jako na tom podstavci "péruje"?

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Bude to tak. Pružné zavěšení. Ale určitě to bude chráněno proti moc velkému pohybu do stran. Na výstavě v Mnichově mě předváděčka Naimu hodně zklamala. Bendiska nacpané na zdi a zvuk tedy nic moc.

Moc by mě zajímaly ty tlumící panely v rohu místnosti na tom videu Polsky popsaném. Nepoznává to někdo? Díval jsem se na stránky zástupce Naimu v Polsku, ale ani slovo o těchto panelech. Pamatuji si z Warszawy, že to byla i svítící lampa.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Bylo to hodně komplikované, ale mám to. Vím o které panely jde a kdo to vyrábí. Dám info do správné sekce.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

pasul píše:Bude to tak. Pružné zavěšení. Ale určitě to bude chráněno proti moc velkému pohybu do stran. Na výstavě v Mnichově mě předváděčka Naimu hodně zklamala. Bendiska nacpané na zdi a zvuk tedy nic moc.

Moc by mě zajímaly ty tlumící panely v rohu místnosti na tom videu Polsky popsaném. Nepoznává to někdo? Díval jsem se na stránky zástupce Naimu v Polsku, ale ani slovo o těchto panelech. Pamatuji si z Warszawy, že to byla i svítící lampa.
Naim v Mnichově byl nepříjemný. Zvuk jak píšeš, atmosféra snobská. Dusno ze samé esence muzikality.
Jakoby měla přijít ještě královna Matka.
Kontrastem byl pan V.D. Hul, blýsknul si se mnou fotku a ramínkový Guru Morch, se Rowingovi osobně věnoval.
U někoho doma to určitě hraje, Petr 5 je spokojen a to je podstatné.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

ty bedny vypadají skvěle. včetně pružného zavěšení. určitě pak dej vědět...

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Mohu se jen zeptat,zda Ovatory bude demonstrovat Mr. Kalina nebo je to úplně cizí zdroj?
Díky

naim-england
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od naim-england »

Už jsi poslouchal ty Ovatory?
Dej vědět jak hrajou.

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

HiFi Voice chystá na březen recenzi na tyto boxy.Zastoupení pro NAIM v ČR je jasné ,není mi ovšem jasné ,zda bude testovaný pár pocházet z oficiálního dovozu nebo bude zapůjčen třeba z ciziny.Docela jsem zvědav na první českou recenzi.

http://www.naim-audio.com/download/Naim ... 20rev1.pdf

http://www.malcolmsteward.co.uk/?p=794

http://uk.cinenow.com/articles/9598-nai ... udspeakers

Hopp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hopp »

V nasledujucom linku jedneho nemeckeho fora najdete hned v prvom prispevku reportaz z prezentacie Ovatorov v Essene:
http://www.open-end-music.de/vb3/showthread.php?t=2233

Petr 5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Petr 5 »

Reprosoustavy měly být zapůjčeny od výhradního dovozce , bohužel k tomu nedojde , ale věřím , že budu přítomen těchto repro v domácích podmínkách....
Amarock Studio | Naim Studio

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Ja,ja,ja , ich hatte viel Vergnügen beim Lesen *bravo*

Takového zaníceného fandu bychom potřebovali i na zdejší forum.Zdá se mi že jeho posouzení je v mnoha ohledech velmi objektivní.Je fakt,že nejvyšší sestava,kterou použili nebyla sice nejvyšší v NAIM hierarchii,ale na druhé straně jeho dobrý pocit i z poslechu Supernaitu dává za pravdu recenzím o tomto vyjímečném integráči.
Mimochodem kdysi jsem se dostal k jedné recenzi ze Stereophile,kde jsem nevycházel z údivu jakou šílenou aparaturu použili k testování jedněch dvoupásmových sloupovek :shock:

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Naim Ovator - test Audio 5/2010. Body - 98 High End Klasse, AK 69, což naznačuje jejich "žravost", doporučují silné zesilovače, zde konkrétně např. Ayre V5.

Odpovědět